Tester Wrażeń 839 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Jeden 2k, ogolnie te temperatury wszystkie w idle podejrzanie wygladaja i co ciekawe, okazalo sie ze te wiatraki na dole co kupilem to one wyciagaja powietrze na dol i nie wiem czy to nie bedzie problemem
ryba 1 246 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca @Tester Wrażeń do ladnego ananasa dales tego kompa Bo typ je przykrecil zeby swiatelka bylo widac, a nie zeby zassysaly powietrze od dolu. Te boczne wentylatory tez zwykle jak reszta? Bo teraz to robisz proznie i wszystkie wentylatory wyciagaja powietrze z budy i zasysa jedynie przez szpary. Takze jak masz zwykle wentylatory, a nie odwrocone, to masz mega kupe i zmien to, bo to nie GT1030, zeby nie mialo znaczenia.
Rico650 63 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca (edytowane) No one powinny wtłaczać powietrze do środka obudowy a nie wyciągać. Wyciągają już te boczne co masz bodajże od chłodnicy z tego co widzę po zdjęciu, więc nie ma tam dobrego przepływu powietrza. Co za magik to montował Edytowane 7 Marca przez Rico650
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 2 minuty temu, ryba napisał(a): @Tester Wrażeń do ladnego ananasa dales tego kompa Bo typ je przykrecil zeby swiatelka bylo widac, a nie zeby zassysaly powietrze od dolu. Te boczne wentylatory tez zwykle jak reszta? Bo teraz to robisz proznie i wszystkie wentylatory wyciagaja powietrze z budy i zasysa jedynie przez szpary. Takze jak masz zwykle wentylatory, a nie odwrocone, to masz mega kupe i zmien to, bo to nie GT1030, zeby nie mialo znaczenia. To te dolne jakies z czapy kupilem? Ja bylem pewny ze one bede wpychac powietrze i argb bedzie do gory, jaki to ma sens ze odwrotnie jest argb?
ryba 1 246 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca (edytowane) Po zdjeciu nie widac co to za wentylator, ale sam stwierdziles ze wieje do dolu, a nie do srodka - jesli tak jest, to kupiles zle. powinno byc tak z lopatkami: A to sa zwykle lopatki: Edytowane 7 Marca przez ryba
Marcusfff 274 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca (edytowane) Szukaj reverse blade, bo zrobisz tam próżnię i zadusisz Astrala Edit: Albo obróc wentyle. Ale jeżeli to bq, to estetyce powiedz papa. Edytowane 7 Marca przez Marcusfff
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca (edytowane) Pare minut na 0dB fan i podrosly juz. No ja mu mowilem ze cos nie halo ze ona wyciagaja powietrze to mowil ze takie sa i jak inaczej i ze w takiej nieszczelnej obudowie powinno byc git. No smierdzialo mi to w chuj, ale stwierdzilem ze wezme i przetestuje https://www.x-kom.pl/p/699461-wentylator-do-komputera-be-quiet-light-wings-140-pwm-argb-triple-pack-3x140mm.html#Specyfikacja Edytowane 7 Marca przez Tester Wrażeń 2
Rico650 63 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Koniecznie przestaw te wentylatory, bo pod obciążeniem to tam się zaparzy ten Astral jak już na pulpicie było 60 stopni to ładnie tam powietrze stoi pomiędzy finami radiatora.
ryba 1 246 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 1 minutę temu, Tester Wrażeń napisał(a): No ja mu mowilem ze cos nie halo ze ona wyciagaja powietrze to mowil ze takie sa i jak inaczej i ze w takiej nieszczelnej obudowie powinno byc git. Panie, tosz to jest >600W RTX5090, a nie GTX1060 zeby bylo ok Widac ze koles od instalacji OS w marketowkach. Musisz wentylatory przekrecic albo wymienic.
lukadd 2 915 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca A chłodnice od Aio masz na topie? Boczne wentyle też powinny wtłaczać powietrze do środka.
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 4 minuty temu, lukadd napisał(a): A chłodnice od Aio masz na topie? Boczne wentyle też powinny wtłaczać powietrze do środka. Tak na topie, boczne byly juz w obudowie stockowo i powinny zasysac. Dolne da sie odwrocic na szczescie
Marcusfff 274 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Tymczasem Astral Testera: BQ nie robi reverse blade w linii light wings. Dlatego to po raz pierwszy od dawna nie wziąłem ich wentyli. Uwielbiam tę markę, ale pod względem niektórych rozwiązań jest zacofana. Późno dali białe i świecące, nie ma opcji daisy chain, nie ma reverse blade. 2
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Jest astral dhahab edition, czas na astral fire edition
ryba 1 246 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 9 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): Tak na topie, boczne byly juz w obudowie stockowo i powinny zasysac. Dolne da sie odwrocic na szczescie To juz lepiej by bylo przekrecic te boczne z dolnymi miejscami. Lepsza kombinacja dol IN, bok OUT (zachowasz efekt oswietlenia) i nie bedzie wymiany smigiel. Oczywiscie najlepiej jakby dol i bok byly IN ale stracisz swiatelka czesciowo.
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca (edytowane) Chyba lache klade na te swiatelka jak ma byc kosztem wydajnosci Dobra ide spac bo wkurwilo mnie to wszystko XD Typek zaoferowal zebym mu w poniedzialek przywiozl pc to mi je odwroci, ale z tym to sobie chyba sam poradze, zobacze jutro Edytowane 7 Marca przez Tester Wrażeń 1
sovas 662 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca U mnie karta chodzi na 0 rpm albo 500 rpm w idle, w sensie jak mam np twitch odpalony i cos tam robie na drugim monitorze. Temperatura około 45 stopni na gpu. Monitory oled 3440x1440 240 hz i 2560x1440 144 hz.
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Nie no tu ewidentnie te wiatraki z dolu robia misz masz, bo jak je dalem na wiecej rpm to gorsze temperatury O ceweczki zaczalem jeszcze slyszec delikatnie bez sluchawek Dobra ide w pizdu do wyra
ryba 1 246 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Panie, to 10 minut i 12 srubek dasz rade sam rano. 1 2
lukadd 2 915 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca One koniecznie mają dmuchać do środka na GPU i robić przewiew. Ale ogólnie w idle, w sensie w windzie jak coś tam będziesz robił, oglądał itd. to GPU z czasem zacznie się grzać w trybie 0 rpm i może dojść do momentu gdzie gpu będzie sobie chciało załączyć wentyle na chwilę aby się schłodzić. Zawsze można sobie własne krzywe poustawiać wentyli na GPU jak coś.
Marcusfff 274 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca @Tester Wrażeń Co z Ciebie za forumowicz, że masz jeszcze sygnaturkę nie zaktualizowaną? 1
Somedude 1 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca https://www.x-kom.pl/p/1309626-karta-graficzna-nvidia-inno3d-geforce-rtx-5080-x3-oc-16gb-gddr7-dlss4.html warto?
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 6 minut temu, Marcusfff napisał(a): @Tester Wrażeń Co z Ciebie za forumowicz, że masz jeszcze sygnaturkę nie zaktualizowaną? Zaaktualizowalem, teraz juz serio ide spac 3
sovas 662 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 2 minuty temu, Somedude napisał(a): https://www.x-kom.pl/p/1309626-karta-graficzna-nvidia-inno3d-geforce-rtx-5080-x3-oc-16gb-gddr7-dlss4.html warto? w zestawie z tym może i tak https://www.angela.pl/p17850,alphacool-core-geforce-rtx-5080-reference-with-backplate.html
areczek1987 911 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca To ten sam cooler co w 90 a tam pozwalał na dotrzymanie kroku fe na ciekłym metalu i tej ich komorze parowej... To jest ból że by się przekonać to trzeba sprawdzić lub czekać aż ktoś to zrobi. Nawet lepiej wyszła jeśli chodzi o temperatury. Na 80 raczej jak z coolerem z 90 w spadku powinno być ok. No może ventus kiepsko wypada Jak ktoś ma różne tier(jednego typu) to pewnie będzie robił tak by człowiek widział za co dopłaca...
Rekomendowane odpowiedzi