Wuadator 42 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca Jak Ci zacznie kompilować shadery, to komp się wyłączy, hehe
IceMan 103 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca Witaj w świecie AMD Też się skusiłem na 9800x3d, póki co trochę żałuję. Od razu zapraszam do wątku ze stutteringiem
ShaDow_Pro 559 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca Jak instalujesz gry z tego źródła to CPU zawsze dostaje wycisk przy unpacku
Wuadator 42 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca (edytowane) @ShaDow_Pro No ale bez przesady, 90 stopni ? @Tester Wrażeń pokaż temperatury przy pierwszym włączeniu gry, jak będzie shadery kompilować Edytowane 8 Marca przez Wuadator
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca 2 minuty temu, Wuadator napisał(a): @ShaDow_Pro No ale bez przesady, 90 stopni ? @Tester Wrażeń pokaż temperatury przy pierwszym włączeniu gry, jak będzie shadery kompilować Robie UV od razu, wylaczylem te instalacje xd
ShaDow_Pro 559 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca @Wuadator U mnie jest podobnie pod dużym obciążeniem.
tomcug 2 440 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca 6 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): Robie UV od razu, wylaczylem te instalacje xd Po co? Nic się procowi nie dzieje od 90 stopni. 1
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca 1 minutę temu, tomcug napisał(a): Po co? Nic się procowi nie dzieje od 90 stopni. On jeszcze sie by nagrzal bo roslo caly czas, a chlodzenie chodzilo jak turbina jakas
easye 29 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca 21 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): Co to sa za temperatury przy instalowaniu gry ja pierdole XD To jest normalne bez UV? Smierdzi kalem w chuj Strasznie duże temperatury, na powietrznym w cinebenchu nie doszedłem do takich. 1
tomcug 2 440 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca 2 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a): On jeszcze sie by nagrzal bo roslo caly czas, a chlodzenie chodzilo jak turbina jakas Tak czy inaczej nic by mu się nie stało. Na Twoim miejscu bym sprawdził montaż chłodzenia. 1
DżonyBi 1 969 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca 1 minutę temu, tomcug napisał(a): Na Twoim miejscu bym sprawdził montaż chłodzenia. Dokladnie, ewidentnie jest cos nie tak. U mnie nie przebilo ani razu 70C, nawet przy kompilacji shaderow czy rozpakowywaniu nawet najtwardszych pack'ow, a mam ALF II 280 czyli nic nadzwyczajnego. 1
TheMr. 2 602 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca 8 minut temu, easye napisał(a): Strasznie duże temperatury, na powietrznym w cinebenchu nie doszedłem do takich. Cinebench dociska mniej procka niż Battle net. Potwierdzone na 5800X3D 1
maxmaster027 882 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca 22 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a): Robie UV od razu, wylaczylem te instalacje xd Jaki zegar trzyma Ci przy N63 ycruncher? Dla przykładu u mnie trzyma 5.3Ghz ale po 10min spada do 5.27, sprawdz sobie jak to wyglada w ycruncherze. Jeśli chodzi o archiwa i rozpakowywanie zaarchiwizowanych danych to procesor jest bardzo mocno obciążony, czesto również ram. Dlatego takie temp to raczej normalne 1
Gef76 14 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca (edytowane) RTX5070TI dostępne??? Czy dostępność 5070Ti w x-komp faktycznie się poprawiła i te karty są faktycznie gotowe do wysyłki? Czy to efekt rop, cuda, 16pin... zaczyna ciążyć nowej serii. Jak patrze na PCB, to co widzę ... 1. Większość projekt PCB ma zdecydowanie za blisko rdzeń i VRAM przy złączu PCI. poza wrażliwością ścieżek itd przy montażu itd, to temperatury niepotrzebnie przenosi na złącze PCI i vice versa. 2. Niewykorzystane miejsce 3. Co to za miernota, słabe i praktycznie brak zabezpieczeń gniazda 16pin i linii 12V. DRAMAT co się porobiło...może nie inżynierowie ludzie, a AI to projektuje Asus tuf np zdecydowanie lepsze rozmieszczenie na pcb. edit: a drogi MSI RTX 5070 Ti VANGUARD SOC - nie komentuje nawet Edytowane 8 Marca przez Gef76 dodatkowa zawartość MSI RTX 5070 Ti VANGUARD SOC
tomek25 52 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca @Tester Wrażeń I jak, czas na zaktualizowanie sygnaturki na forum ze specyfikacją PC?
creatinfreak 92 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca Panie a na raty dasz? w rozliczeniu mogę zaproponować rtx 4080s i 2 wentylatory p12. 1
DżonyBi 1 969 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca I pomyslec, ze byl ten TUF w dniu premiery za 10299. Od tamtego czasu wskoczylo tylko Inno3D za niecale 10200. Zastanawia mnie tez ten PNY za 9999.
lysyn 96 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca Wymieniam Inno3D X3 5090 na MSI GeForce RTX 5090 Suprim Liquid SOC. 1
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca Cinebench r23 porównanie bez i z UV. Lepsza temperatura, wyzszy wynik, pare razy cichszy komp Bez UV Spoiler UV -30 Spoiler
darekz 67 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca Czy ktoś ma wiedzę większą na temat dzisiejszego rzuty w morele dotyczącą Gamerocka 5090 non OC? Wg TPU to niezła suszara i wysokie temperatury, zaś mój były Gamerock 4090 był mega cichy i chłodny..
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca Teraz, PiPoLiNiO napisał(a): @Tester Wrażeń 2200 rpm radiator? LOL... I czym jest to 5578 rpm jako wentyle obudowy? Ktoś Ci ujowo tego kompa złożył Panie. Nwm dziwne te dane, zareczam, ze nic 5578rpm nie chodzi. No jakas lebiega mi to skladala ewidentnie, mega wkurwiony jestem xd
ryba 1 246 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca (edytowane) 9 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Tester Wrażeń 2200 rpm radiator? LOL... I czym jest to 5578 rpm jako wentyle obudowy? Ktoś Ci ujowo tego kompa złożył Panie. 8 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): Nwm dziwne te dane, zareczam, ze nic 5578rpm nie chodzi. No jakas lebiega mi to skladala ewidentnie, mega wkurwiony jestem xd Pompka majstry Strona BQ! Prędkość pompy 5500 Edytowane 8 Marca przez ryba 1 1
Tornado3 327 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca 6 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): Nwm dziwne te dane, zareczam, ze nic 5578rpm nie chodzi. No jakas lebiega mi to skladala ewidentnie, mega wkurwiony jestem xd ogarnij HWinfo
Rekomendowane odpowiedzi