Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

E91AD06E-2DAB-45C6-A8FD-9ED9BC4A21A0.png.0476c7e2145651b4abab8a02a6c5696d.png
Co to sa za temperatury przy instalowaniu gry ja pierdole XD To jest normalne bez UV? Smierdzi kalem w chuj

Strasznie duże temperatury, na powietrznym w cinebenchu nie doszedłem do takich.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a):

On jeszcze sie by nagrzal bo roslo caly czas, a chlodzenie chodzilo jak turbina jakas

Tak czy inaczej nic by mu się nie stało. Na Twoim miejscu bym sprawdził montaż chłodzenia.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, tomcug napisał(a):

Na Twoim miejscu bym sprawdził montaż chłodzenia.

Dokladnie, ewidentnie jest cos nie tak. U mnie nie przebilo ani razu 70C, nawet przy kompilacji shaderow czy rozpakowywaniu nawet najtwardszych pack'ow, a mam ALF II 280 czyli nic nadzwyczajnego.

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Robie UV od razu, wylaczylem te instalacje xd

Jaki zegar trzyma Ci przy N63 ycruncher? Dla przykładu u mnie trzyma 5.3Ghz ale po 10min spada do 5.27, sprawdz sobie jak to wyglada w ycruncherze. Jeśli chodzi o archiwa i rozpakowywanie zaarchiwizowanych danych to procesor jest bardzo mocno obciążony, czesto również ram. Dlatego takie temp to raczej normalne

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

RTX5070TI dostępne??? 

Czy dostępność 5070Ti w x-komp faktycznie się poprawiła i te karty są faktycznie gotowe do wysyłki?

Czy to efekt rop, cuda, 16pin... zaczyna ciążyć nowej serii.

Jak patrze na PCB, to co widzę ...

1.  Większość projekt PCB ma zdecydowanie za blisko rdzeń i VRAM przy złączu PCI.

poza wrażliwością ścieżek itd przy montażu itd, to temperatury niepotrzebnie przenosi na złącze PCI i vice versa.

2. Niewykorzystane miejsce

3. Co to za miernota, słabe i praktycznie brak zabezpieczeń gniazda 16pin i linii 12V.

DRAMAT co się porobiło...może nie inżynierowie ludzie, a AI to projektuje :lol2:

Asus tuf np zdecydowanie lepsze rozmieszczenie na pcb.

edit:  a drogi MSI RTX 5070 Ti VANGUARD SOC  - nie komentuje nawet

PCB MSI TRIO.jpg

PCB Asus TUF.jpg

MSI RTX 5070 Ti VANGUARD SOC.jpg

Edytowane przez Gef76
dodatkowa zawartość MSI RTX 5070 Ti VANGUARD SOC
Opublikowano

Czy ktoś ma wiedzę większą na temat dzisiejszego rzuty w morele dotyczącą Gamerocka 5090 non OC? Wg TPU to niezła suszara i wysokie temperatury, zaś mój były Gamerock 4090 był mega cichy i chłodny..  

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@Tester Wrażeń 2200 rpm radiator? LOL... I czym jest to 5578 rpm jako wentyle obudowy? Ktoś Ci ujowo tego kompa złożył Panie.

8 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Nwm dziwne te dane, zareczam, ze nic 5578rpm nie chodzi. No jakas lebiega mi to skladala ewidentnie, mega wkurwiony jestem xd

Pompka majstry :E

Strona BQ! Prędkość pompy 5500

Edytowane przez ryba
  • Like 1
  • Upvote 1