Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, wkamil73 napisał(a):

Bo chcą być RtxOff

Kiedy napisałem przed banem że za 15k to są anale nie astralne, to nagle wszyscy zaczęli wystawiać lub zwracać. Przypadek? Nie sądzę. Też już widać tendencje że pierwsze jelenie za płoty, bo karty na olx za 14k stoją, w sklepach stoją.Nikt ich nie che. Bardzo dobrze. Warto było tego bana wyłapać. Za chwilę ceny powinny spadać skoro nikt nie kupuje a Ci co kupili na wypożyczenie (swoją drogą bardzo nie ładnie) robią zwroty. 

Edytowane przez RtxOn
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Wciśnij rtxoff albo banon. 

@Tester Wrażeń A jak scrollujesz forum to słyszysz piszczenie? 

Ok edytowałem. Miałem bana więc nie wiedziałem co się dzieje ale zobaczyłem ogłoszenie na olx i nie że się zdziwiłem ale byłem w szoku. Innych tam rozumiem, kupić pooglądać i zwrócić bo drogo, bo nie zasługuje itp ale Ty byłeś szczerze na niego napalony. 

Edytowane przez RtxOn
Opublikowano
45 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Może Twój Astral zbyt dosłownie potraktował "planting bomb" 😁😁😁

Po prostu świerszcz się musiał dopiero wykluć, a widocznie włączenie CS-a przyspieszyło ten proces :wariat:

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, RtxOn napisał(a):

Kiedy napisałem przed banem że za 15k to są anale nie astralne, to nagle wszyscy zaczęli wystawiać lub zwracać.

Nie dodawaj sobie.

Prorok :wariat:

Mam powody o ktorych nie musze pisac, bo jak juz jakis typ stwierdził to pewnie tez na fb czy tiktokach swoje zycie prezentuje, a trafil jak kula w plot :heu:

Na pewno nie wymienie jak 4090 na 5080 :) i bede krzyczal jaki to dobry upgrade i podobna wydajnosc :hihot:

Wiem ze inne karty sa sporo wolniejsze i musze to na klate przyjac, a 5090 ma bydleca moc.

Edytowane przez Zachy
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Zachy napisał(a):

Nie dodawaj sobie.

Prorok :wariat:

Zachy jak to z Tobą jest? Rekord Polski, brak cewek i sell lub zwrot? Przynosicie wstyd nowej generacji graczy. Teraz jak wystawię najlepszy sprzęt na fb, Twitterze to każdy pomyśli „e tak to ja też mogę kupić i zwrócić, lub zaraz sprzedać”. Cały prestiż w p…du.Skoro już tak robicie to ok nic mi do tego ale nie afiszujcie się z tym publicznie. To żałosne. 

Ziomkowi padła ostatnio 4090, crashe i black screeny, także jak gwarancja to spoko ale jak nie ma to ryzyko i widziałem. Gość na grupie pisał na fb. Także zależy co dla kogo jest priorytetem. Ja napisałem chociaż uczciwie bo też bym mógł sobie wypożyczyć 5090 i szpanować na forum albo kupić jak człowiek 5080. Wybrałem drugie. Dobra koniec off-topic. Bo to miał bym temat o 5000 a nie wypożyczalniach i skalpingu. A to jak widać filary tego tematu. 

Porównałem także 5080 do 4090 ziomka w piątek u siebie i faktycznie lepiej mieć już tą pełną gwarancję. Oczywiście w 3440x1440 i niżej. Uzywek 4090 też unikać albo tylko ze sprawdzeniem na miejscu i to konkretnym. 

Edytowane przez RtxOn
Opublikowano (edytowane)

Nie pisz do mnie bo masz tylko 5080 

Rozmawiam z ludzmi od 4090 w zwyz na temat wynikow.

Nie ta liga :rotfl:

Musze sie tlumaczyc z czegokolwiek?

Jeden twierdzi ze nie, inny ze tak, a trzeci ze jestem taki czy owaki :D

Wszyscy wiedza lepiej niz ja sam co powinienem, a czego nie.;D:wariat:

Edytowane przez Zachy
Opublikowano

Mój 5080 Suprim SOC przez pierwsze dni był kompletnie cichy, po tygodniu cewki lekko zaczęły grać w menu grach, czy pod lekko/srednim obciążeniem, ale to też nie zawsze. W idle czy pod pełnym obciążeniem cisza, także tutaj jestem zadowolony 

Opublikowano
1 minutę temu, Kiper09 napisał(a):

Mój 5080 Suprim SOC przez pierwsze dni był kompletnie cichy, po tygodniu cewki lekko zaczęły grać w menu grach, czy pod lekko/srednim obciążeniem, ale to też nie zawsze. W idle czy pod pełnym obciążeniem cisza, także tutaj jestem zadowolony 

Mój do tej pory cichutki.

Opublikowano
29 minut temu, Zachy napisał(a):

Nie pisz do mnie bo masz tylko 5080 

Rozmawiam z ludzmi od 4090 w zwyz na temat wynikow.

Nie ta liga :rotfl:

Musze sie tlumaczyc z czegokolwiek?

Jeden twierdzi ze nie, inny ze tak, a trzeci ze jestem taki czy owaki :D

Wszyscy wiedza lepiej niz ja sam co powinienem, a czego nie.;D:wariat:

To jest internet. Wstawisz cos lub napiszesz i jesteś osadzany. Nirmalna rzecz, ja się na nikogo nie obraziłem bo ktoś coś napisał. Taki mały off-topic ;)

2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Jak się zaraz okaże, że cewki mogą się faktycznie wykluć po czasie, to to w ogóle będzie jakaś masakra. 

Moją była 4090 do dziś nie piszczy a już 2,5 roku minęło. 

Opublikowano
11 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Jak się zaraz okaże, że cewki mogą się faktycznie wykluć po czasie, to to w ogóle będzie jakaś masakra. 

Jak ma cos sie zadziac to przez pierwsze kilka dni, wiec spokojnie.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@Tester Wrażeń A jak scrollujesz forum to słyszysz piszczenie? 

Tak, od momentu cs'a jak mam DLDSR 4k ustawione to wszedzie je slysze, jak zbije na natywne 2k to ustaje.

A co do tego, ze powinny od razu grac, to ten typek co tez odsyla Astrala i mi go odradzal wlasnie mowil, ze iles tam godzin byl spokoj

Edytowane przez Tester Wrażeń
Opublikowano

Po calym dniu testów wczoraj byłem tak zmieszany tym wszystkim wieczorem, że nie byłem w stanie się cieszyć graniem i poszedłem serial oglądać. Chwile pograłem w Black Myth Wukong wymaksowanego i kurde no... Ale ta giera ładnie wygląda i płynnie chodzi. Niedawno wydany monster hunter wilds wpierdziela o 10GB Vramu więcej a wygląda jak kupa i jeszcze ma FPS low 40-58 xd Czas przejść drugi raz małpę :D

Opublikowano
31 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Jak ma cos sie zadziac to przez pierwsze kilka dni, wiec spokojnie.

U mnie w TUFie odezwały się po kilku miesiącach. Tyle, że od razu po kupnie nie wrzucałem jej na jakieś testy obciążające tylko normalnie grałem. 

Pierwszy raz na premierę Helldivers 2 zaczęły wyć i tak już zostało. 

Opublikowano
1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@Tester Wrażeń Jak zostanie tak jak jest to zostawiasz czy zwrot?

No caly czas sie bije z myslami. Bo ja generalnie prawie zawsze mam sluchawki, a do testow juz zaczalem strasznie skupiac sie na tych dzwiekach, sciagac sluchawki, nasluchiwac, troche do absurdu to dochodzi. Dlatego dzisiaj chce po prostu pograc jak czlowiek i zobaczyc jak wtedy to bede odczuwal. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

No caly czas sie bije z myslami. Bo ja generalnie prawie zawsze mam sluchawki, a do testow juz zaczalem strasznie skupiac sie na tych dzwiekach, sciagac sluchawki, nasluchiwac, troche do absurdu to dochodzi. Dlatego dzisiaj chce po prostu pograc jak czlowiek i zobaczyc jak wtedy to bede odczuwal. 

No ładnie, płacimy 15 koła za kartę z high tieru tylko po to, by móc ją używać w taki sposób

image.png.049e78d54d2f22a9937f4ed6fd7e4b8d.png

Oj Panowie Panowie, kręcicie bata na siebie.

Ja mam ciszę i żadnych świerszczy, olejcie tą generację. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

No ładnie, płacimy 15 koła za kartę z high tieru tylko po to, by móc ją używać w taki sposób

image.png.049e78d54d2f22a9937f4ed6fd7e4b8d.png

Oj Panowie Panowie, kręcicie bata na siebie.

Ja mam ciszę i żadnych świerszczy, olejcie tą generację. 

Ale ja nie uzywam sluchawek przez te karte :) Jest duza szansa, ze ja zwrócę. Mam tak naprawdę prawie 4 tygodnie na testy(14 dni na odstapienie, 14 na odeslanie) które mogą się zakończyć darmowym wypożyczeniem i kupieniem innej, taniej :)

7 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Hyhy, zapomnij. Teraz będziesz wszędzie już słyszeć cewki...

Pewnie tak, z tym, ze w grach i sluchawkach ich nie słyszę wcale. Dlatego ide sie nacieszyc graniem na wymaxowaniu teraz. Adios!

Opublikowano
21 minut temu, DżonyBi napisał(a):

To jest podstawa. Karta na dzien dobry musi dostac porzadne baty.

Grałem w 4k na max detalach w każdą grę i myślałem, że to wystarczające obciążenie. Składałem skrzynkę po 10 latach przerwy od PC i nie miałem nawet świadomości jak to piszczenie się objawia. Jak zaczęły drzeć mordę to już było za późno na zwroty a na gwarancji i tak by nie przyjęli.