Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Element Wojny napisał(a):

I jak Wam sie Panowie MFGx4 podoba? 

Bo ja Wam powiem, ze poza Cyberem zwykle FG wylaczam praktycznie w kazdej grze, z tym badziewiem praktycznie nie da sie obracac w wiekszosci gier, obraz skacze rwie - strasznie nieprzyjemne dla oka. 

Z jakiej bazowej liczby klatek startujesz ?

Ostatnio się bawiłem zwykłym FG bo się okazało, że nawet jak gra ma capa na 120 fps to Fg go omija i póki trzymam się 200+ jest spoko dopiero jak mi zejdzie do 170-180 coś zaczyna chrupać(czyli bazowe 75-80) .

Opublikowano
6 minut temu, Kadajo napisał(a):

Zawsze się ktoś znajdzie kto na czarne mówi białe :hihot:

Co nie :hihot: niektórzy to w ogóle powinni grać w planszówki ale są ekspertami we wmawianiu innym co widzą i na co patrzą :hihot:  ach ten wirtualny świat%-)

• Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, jankooo napisał(a):

Co nie :hihot: niektórzy to w ogóle powinni grać w planszówki ale są ekspertami we wmawianiu innym co widzą i na co patrzą :hihot:  ach ten wirtualny świat%-)

Ja nikomu nic nie wmawiam. :)

Opublikowano
8 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Może to świerszcze kopulują? 

:boink:nie wiem dziwne, bo nikt inny o czymś takim nie wspominał i teraz nie wiem. Generalnie jakby to szło z zasilacza a nie karty, to mogłoby się uciszać w 2k? Bo to się dzieję tylko w 4k idle, w gierkach też tego nie zauważyłem, choć będę musiał dzisiaj jeszcze raz obczaić

Opublikowano
3 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a):

:boink:nie wiem dziwne, bo nikt inny o czymś takim nie wspominał i teraz nie wiem. Generalnie jakby to szło z zasilacza a nie karty, to mogłoby się uciszać w 2k? Bo to się dzieję tylko w 4k idle, w gierkach też tego nie zauważyłem, choć będę musiał dzisiaj jeszcze raz obczaić

Grasz na monitorze 2k w 4k?

Opublikowano
34 minuty temu, jankooo napisał(a):

Inspire to niby nie jest karta z tych najtańszych bo do tych dwóch podanych ventusa trzeba przyrównać. A porównywałeś temperatury do siebie? Windforce ma dwa biosy i na silent jest cisza ale wiadomo temperaturowo wtedy już nie jest tak kolorowo.

No wiem, że Inspire to wyższa półka cenowa niż ventus i reszta. Ventus, mam wrażenie, że jest zepsuty konstrukcyjnie lub przy montażu np. pasta jest źle nakładana bo porównując jego wyniki z konkurencją MSRP to aż ciężko uwierzyć, że to było zaplanowane. A w Inspire są wentylatory stormforce czyli to co jest w gaming trio i wyższych. W porównaniu do nich Inspire ma mniejszy radiator, zajmuje mniej slotów, nie ma zwiększonego power limitu i w sumie to wygląda na sprzęt, który ma stanowić kompromis dla kogoś kto nie chce głośnego sprzętu, ale też nie zależy mu na dokładaniu do trio. Normalnie gdyby sprzęt był dostępny w cenach katalogowych dopłaciłbym do trio, ale w obecnej sytuacji to nie ma sensu. Inspire kosztował mnie 4150 więc jest to kwota na obecne warunki zbliżona do MSRP jeżeli dostaje się coś ekstra czyli w tym wypadku lepsze wentylatory.

Cichym biosem się nie bawiłem, bo skoro robiłem uv i własną krzywą wentylatorów, to nie byłoby pewnie różnicy. Poza tym to nie prędkość wentylatorów stanowił problem, bo obracały się z podobną prędkością co Inspire czyli w przedziale 1400-1600 rpm. Problemem była wysokość dźwięków które wydawały. 

Opublikowano
1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@Kadajo Zaraz 40. Także to już jest starość :)

Dobrze jest :D

1 minutę temu, michaelius33 napisał(a):

Wtedy będziemy w połowie głusi i głupie cewki nie będą nam przeszkadzać :E 

Wtedy one w głowie będą siedzieć, wbrew pozorom będzie jeszcze gorzej :E

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Kadajo napisał(a):

Jak wy teraz macie takie problemy to co na starość będzie :wariat:

A jak mam reagować jak karta bez obciążenia wydaję dźwięki jakby się plastik łamał albo przycisk jakiś klikał xd
I to w tym samym czasie jak bzyczy cewkowo - to bzyczenie moze bym jeszcze zniosl

Edytowane przez Tester Wrażeń
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@Tester Wrażeń Przestań się przejmować tym co piszą. Żaden z nich na oczy nie widział 5090, a jak by kupili i usłyszeli cewki to 5 min później już by byli przy paczkomacie żeby odesłać :)

No tez tak mysle, mimo, ze to pierwszy raz kiedy takie cos doswiadczylem z karta i tez mialem mysli, ze ludzie moga przesadzac, dlatego tego Astrala mimo odradzania wzialem :x

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):
11 minut temu, darekz napisał(a):

Grasz na monitorze 2k w 4k?

Tak, dopóki sobie nie zamówie oleda 4k, ale to kwestia czasu :P

5090 do 1080p do niezły overkill ;-)

Edytowane przez Kabor
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Nie mam 1080p, tylko 1440p. A 4k monitor na pewno kupie, po prostu czekam, az ktos mi odda 13k :)

Panie kolego moderatorze @Kadajo może Tobie się uda za pomocą :boink:(kilka banów tu kilka banów tam) wpoić ludziom do głowy, że 2K to 1080p a nie 1440p. Ja już nie mam sił z tym walczyć :rotfl:.

A za 13k to i z dwa monitory możesz kupić ;-)

Edytowane przez Kabor
  • Confused 2