sideband 1 775 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca 23 minuty temu, lukadd napisał(a): Co to za wersja? To ten Inno? Słabo to wygląda. UV, tylko 390W poboru i 72 stopnie przy 1700rpm. A to tylko 3440x1440. W 4k było by jeszcze gorzej. Nie słabo tylko bardzo słabo https://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/grafikkarten/65433-inno3d-geforce-rtx-5090-x3-im-test.html Tutaj wypada dobrze na tle innych kart
sovas 662 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca 3 minuty temu, mortir napisał(a): Od kilku dni zaczal sie tworzyc jakis dziwny fanclub Inno3d, ktore to niby jest takie fajne w tej generacji tylko żadne dane tego nie potwierdzają. Jedyny plus Inno3d 50xxx jest taki, że są chyba najbardziej dostępne, ale to też wskazuje na ich jakość. To były dobre karty w promocyjnej cenie w poprzedniej generacji, ale na przykładzie 5070ti inno3d w bezpośrednim porownaniu z windforce, był głośniejszy, o 5 stopni gorętszy i miał bardziej męczący dźwięk. To nie są dobre karty i w podobnej cenie da się kupić lepsze tylko trzeba cierpliwosci Ja szukam pod wodę czegoś, bo nie widzę sensu wodować kart po 16k :d Najbardziej mi na UV zależy i cewkach. Jak na razie gpu clock wygrywa zdecydowanie w TUFie. Po UV wydajność podobna w obu. Cewki trochę cichsze Inno3d. Chłodzenie również zdecydowanie TUF lepsze. Cena: - Inno3d X3 OC - 13300 - TUF - 12900
Sidr 124 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca 1 godzinę temu, Yedi napisał(a): Prosie A cewki nie piszczą? Czytałem, że niektórzy mają z tym problem.
sovas 662 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca (edytowane) 6 minut temu, sideband napisał(a): Nie słabo tylko bardzo słabo https://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/grafikkarten/65433-inno3d-geforce-rtx-5090-x3-im-test.html Tutaj wypada dobrze na tle innych kart Hm, mogę spróbować podkręcić intake wentyle na spodzie obudowy, bo one są ustawione na 800-900 rpm, ale wątpię, że to dużo da. Moim zdaniem chłodzenie tej karty nie jest zbyt dobre. Szum wentylatorów przy 1300-1600 rpm jest bardzo ok, przy 1700-1800 zaczyna już być trochę głośniej, nie wyje on jakimś nieprzyjemnym tonem. Edytowane 18 Marca przez sovas
maxmaster027 887 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca (edytowane) 15 minut temu, sovas napisał(a): 3440x1440 frame limiter off vsync off Serio? W tej akurat grze DLAA DLSS jest bardzo dobre, lepsze niz np. w GTA V. Jest zdecydowanie mniejszy shimmering na skraju drzew (praktycznie go nie ma) gdzie TAA ma mały ale ma, DLSS quality, balance i perf maja duzy niestety. Także tutaj zdecydowanie powinienes zmienic na DLAA. A jeżeli chodzi o FPS to jest raczej ok, są to okolice podkreconej 4090. Jeżeli chcesz sprawdzac stabilnosc rdzenia, to pograj z 5-10 min w cyberpunka, ta gra jest wrazliwa na przetaktowanie rdzenia(W wysokiej rozdzielczosci i z path tracing oraz wlaczonym FG). A jeżeli chodzi o pamiec to chyba najbardziej wrażliwy na przetaktowanie pamieci jest 3dmark speedway Edytowane 18 Marca przez maxmaster027 1
maxmaster027 887 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca Teraz, sovas napisał(a): @maxmaster027 dzięki, właśnie sprawdzam CP Sprawdz dobrze, bo wiekszosc markow, i gier np. u mnie działa +270mhz oc, niestety cyberpunk wymaga (z wlaczonym FG pathtracing, DLSS quality i wysoką rozdzielczoscia) aż 40Mhz! mniej. Cyber obciąża bardzo rdzeń
Fenrir_14 825 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca (edytowane) @sovas Cybera najlepiej testuj w Dogtown - okolice stadionu i neony przy budowie na blokach. Tam najlepiej w nocy 👍 @Kadajo Chyba jeszcze się nie trafiła tutaj taka z obciętymi ROP'ami. To dziewicze egzemplarze tylko, teraz ten problem już jest raczej nieaktualny. Edytowane 18 Marca przez Fenrir_14 1
Faflucy 312 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca Zaczynam testy. Na razie mogę powiedzieć że po podłączeniu i sprawdzeniu stanu natężenia prądu się przeraziłem, na dwóch przewodach na pełnym obciążeniu było 0,5A a na najbardziej obciążonym 16,7A. Komputer szybko wyłączyłem, podłączyłem przejściówkę dołączona do kart i jest wszystko ok, teraz czekam na nowy przewód. 1
sovas 662 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca (edytowane) No można powiedzieć, że to zdecydowanie gorący towar A tutaj mój TUF co prawda na MFG, ale bez UV (ponad 1 V). Zrobię później porównanie na tych samych ustawieniach. Edytowane 18 Marca przez sovas 1 1
lukadd 2 913 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca Co tu się stanęło? Ciekawe czy to po prostu ruskie babole w ich testach, czy ta gra faktycznie jest tak zoptymalizowana Popatrzcie na Radki nowe. A 5090 w 4k od 4090 ~30% do przodu, w 1440p ~23% .
Radio Tirana 1 043 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca 5 minut temu, lukadd napisał(a): Popatrzcie na Radki nowe Bydlęca moc Radronów w końcu się objawiła 😎
VRman 2 641 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca 18 minut temu, sovas napisał(a): Ropy są :d 2
lukadd 2 913 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca 1 minutę temu, Radio Tirana napisał(a): Bydlęca moc Radronów w końcu się objawiła 😎 Jak już to jakaś czarna moc, a nie bydlęca
DżonyBi 1 971 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca 6 minut temu, Radio Tirana napisał(a): Bydlęca moc Radronów w końcu się objawiła 😎 Radki sie lubia z silnikiem Ubisoft Anvil.
maxmaster027 887 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca 13 minut temu, sovas napisał(a): No można powiedzieć, że to zdecydowanie gorący towar A tutaj mój TUF co prawda na MFG, ale bez UV (ponad 1 V). Zrobię później porównanie na tych samych ustawieniach. Czasami wiesz po godzinie czasu dopiero można zobaczyc temperature gpu jak urosła, jak sie wszystko w obudowie nagrzeje, temperatura stopniowo wzrasta. Mówiłem o FG x2, bo jednak obciąża GPU bardziej niż x4 (wiecej jest renderingu + dodatkowy aspekt w postaci FG). A tu chodzi o to, żeby obciążyć GPU możliwie najmocniej, w kazdym badz razie po 5-10min jezeli temperatura sie ustabilizowała i nie wywala to OC raczej jest ok. A
lukadd 2 913 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca Jeśli testy się potwierdzą w innych redakcjach to posiadacze RX 9070XT będą mogli się rozpisywać, paczta mam 9070XT za 3k czy tam 3.5k i prawie jak 4090 lata A nie posiadacze 5080 zakupionych za 7k, którzy do tej pory mieli te swoje wyimaginowane "prawie" 4090
Yedi 277 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca 50 minut temu, Sidr napisał(a): A cewki nie piszczą? Czytałem, że niektórzy mają z tym problem. Minimalnie .. Ale kumpel na swojego narzeka .. Zakladam że mam lepszy zasilacz (SF750) i u mnie praktycznie to nie występuje.
sovas 662 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca (edytowane) @maxmaster027 Zaraz zobaczysz jaki piekarnik jest na stock napięciu z mfg x4 80 stopni 2400 RPM, no i od razu czuć, że jest moc Dziewczyna myślała, że pokój odkurzam. Edytowane 18 Marca przez sovas 2 1
Tasslehoff 65 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca dziury w kartonie Astrala, przecież świerszcze muszą czymś oddychać nie chwalicie się coś ile wydajecie na te karty. pewnie 19k
sovas 662 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca (edytowane) @Tasslehoff - Inno3d X3 OC - 13300 - TUF OC - 12900 Edytowane 18 Marca przez sovas
sideband 1 775 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca Godzinę temu, sovas napisał(a): Hm, mogę spróbować podkręcić intake wentyle na spodzie obudowy, bo one są ustawione na 800-900 rpm, ale wątpię, że to dużo da. Moim zdaniem chłodzenie tej karty nie jest zbyt dobre. Szum wentylatorów przy 1300-1600 rpm jest bardzo ok, przy 1700-1800 zaczyna już być trochę głośniej, nie wyje on jakimś nieprzyjemnym tonem. Sprawdzę u siebie na dniach tą kartę to zobaczę czy rzeczywiście taka lipa. 1
DżonyBi 1 971 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca 3 minuty temu, sovas napisał(a): - Inno3d X3 OC - 13300 - TUF OC - 12900 Co w TUFie Tobie nie pasuje, ze testujesz drozsze Inno3D?
Rekomendowane odpowiedzi