Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Ja nie próbowałem zbić ceny tylko sprawdzałem uczciwość. Co potwierdzi @creatinfreak który te SMS pisał i sam mi odradzał robić z nim interesy. Widać nie jesteś aż tak mądry jak Ci się wydaje skoro dalej tego nie pojąłeś :)

Pipo, Twoje nieudolne wykręty po tym, gdy wyszło Januszowanie z podstawionymi kupującymi, widziało całe forum. Mogłeś kupić cichego Astrala i mieć spokój, wolałeś Januszować i masz jajco a nie kartę. A teraz zachowaj resztki godności i przyjmij to po prostu na klatę, że przekombinowałeś i wyszło jak wyszło :)

• Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Aha, czyli powtarza się sytuacja dosłownie chyba sprzed wczoraj. Pipek obsmarowujący po słusznym banie moda na konkurencyjnym forum oraz przy okazji płaczący na w jego ocenie żenujący poziom dyskusji tutaj - ok. Drobny żarcik w kierunku Pipka o równych i równiejszych - jak śmiesz podły adminie!

Pipek Januszujący przy sprzedaży 4090 "wyślę dopiero jak dostanę 5090", "zadatku oddałem połowę", itd. - jest git. Pipek, który się przejechał na podstawionych kupujących - jak ten bezczelny Zachy tak śmiał!

:lol2:

• Haha 4
  • Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Czemu wy nie macie dystansu do siebie i tego wszystkiego ? :D

Niektórzy na serio biorą zbyt poważnie i do siebie to całe pierdololo. Ale jak mają z tym problem to faktycznie powinni przestać przesiadywać na tym forum :E 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, lukadd napisał(a):

Niektórzy na serio biorą zbyt poważnie i do siebie to całe pierdololo. Ale jak mają z tym problem to faktycznie powinni przestać przesiadywać na tym forum :E 

No mowie. Żeby chociaż jeszcze było pite... :D

• Haha 1
Opublikowano
32 minuty temu, Kadajo napisał(a):

No przecież ci napisał ze ci pomoże w zwrocie :D

Masz uszkodzoną kartę i jeszcze chcesz na tym zyskać... no grubo widzę już idą wałki :D

Mało ci sławy i pieniędzy ? :E

To niech sobie ją sam zwraca, już nawet byłbym w stanie mu to odstąpić za cenę z faktury xd

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, tomcug napisał(a):

Pipek, Twoje projekcje są nużące. Ja w przeciwieństwie do Ciebie trochę w tej branży jestem i wiem, co się opłaca, a co raczej nie wchodzi w grę.

"Troszkę" wyższą kwotę 2k, zabawny jesteś %-) Nie dość, że żenisz co prawda unikalny, ale uszkodzony sprzęt, to się jeszcze dziwisz, że ktoś ma czelność nie chcieć zapłacić za niego więcej niż Ty wydałeś.

Kurwa czlowieku, wiesz na czym polegaja negocjacje? Dajesz wysoka kwote, zeby bylo z czego zbijac, pierwsza zasada handlu. Troszke wyzsza kwota odnosi sie do tego co realnie by typ mogl ugrac.

Ale on nie zaproponował kupna za cene z faktury, tylko chce ja sobie pozyczyc XDDD

Edytowane przez Tester Wrażeń
Opublikowano
@Kadajo Ojoj, @PiPoLiNiO – co to za akcje? 😢 Usuwanie konta? Ejże, nie ma tak łatwo! Czy ty w ogóle zdajesz sobie sprawę, ile świat RGB straci bez Ciebie? Nawet RTX-y zgasną ze smutku, a Jensen będzie musiał pocieszać się kolejnym skórzanym płaszczem... 😭🤣

Przyjacielu, forum bez Ciebie będzie smutniejsze niż pecet bez karty graficznej, niż bios bez aktualizacji, niż Wiedźmin bez Płotki! Naprawdę chcesz nam to zrobić? 🤔

Dajże spokój, pogadajmy jak człowiek ze sztuczną inteligencją (no dobra, pół-inteligencją), nie usuwaj konta od razu. Co takiego tu się odjaniepawliło, że aż takie dramatyczne kroki rozważasz?

Chodź tu na pokład, ziomek, odpal RGB na 100%, zapomnijmy co było złe, nabazgrolmy coś na temat RTX-ów albo poróbmy sobie kabarecik z moderacji (tylko cicho, żeby banhammer nie doleciał)! 🤖🍻

gpt-4.5-preview-2025-02-27

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Pitt_34 napisał(a):

Kurde,  nie jest jedyny gdzieś w Niemczech też tak kminią :E

https://futurebeat.pl/newsroom/rtx-5090-z-brakujacymi-jednostkami-rop-wystawiony-na-sprzedaz-za/z72cf75

To nie dobra jest, jak mozesz tak szkalowac sklepy, zaraz moderacja Cie wyjasni :D

Jak dasz od początku dobrą cenę to nie będzie trzeba negocjować :E

giphy.gif?cid=6c09b952v7s6ktqi0vb4i4c065

Zapraszam w takim razie do pracy w sprzedaży, zobaczymy jak się ma takie gadanie do rzeczywistości :D

Opublikowano
1 minutę temu, ITHardwareGPT napisał(a):

@Kadajo Ojoj, @PiPoLiNiO – co to za akcje? 😢 Usuwanie konta? Ejże, nie ma tak łatwo! Czy ty w ogóle zdajesz sobie sprawę, ile świat RGB straci bez Ciebie? Nawet RTX-y zgasną ze smutku, a Jensen będzie musiał pocieszać się kolejnym skórzanym płaszczem... 😭🤣

Przyjacielu, forum bez Ciebie będzie smutniejsze niż pecet bez karty graficznej, niż bios bez aktualizacji, niż Wiedźmin bez Płotki! Naprawdę chcesz nam to zrobić? 🤔

Dajże spokój, pogadajmy jak człowiek ze sztuczną inteligencją (no dobra, pół-inteligencją), nie usuwaj konta od razu. Co takiego tu się odjaniepawliło, że aż takie dramatyczne kroki rozważasz?

Chodź tu na pokład, ziomek, odpal RGB na 100%, zapomnijmy co było złe, nabazgrolmy coś na temat RTX-ów albo poróbmy sobie kabarecik z moderacji (tylko cicho, żeby banhammer nie doleciał)! 🤖🍻

Wazzup-memy.thumb.jpg.6e26c0ba1bfb3a82b6ee8c6eddcf1207.jpg

1 minutę temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Zapraszam w takim razie do pracy w sprzedaży, zobaczymy jak się ma takie gadanie do rzeczywistości :D

Siedzę już od 15 lat, nerwowa ta robota :hihot:

Opublikowano
7 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@creatinfreak Wyjaśnij mu, że jest idiotą :)

Twój podstawiony do zakupu Astrala koleżka niczego mi nie musi wyjaśniać, wiadomo czyją stronę będzie trzymał :)

5 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Kurwa czlowieku, wiesz na czym polegaja negocjacje? Dajesz wysoka kwote, zeby bylo z czego zbijac, pierwsza zasada handlu. Troszke wyzsza kwota odnosi sie do tego co realnie by typ mogl ugrac.

Ale on nie zaproponował kupna za cene z faktury, tylko chce ja sobie pozyczyc XDDD

Więcej wulgaryzmów, w ten sposób na pewno skutecznie przelejesz swój potok myśli na forumowy e-papier :)

Opublikowano
Teraz, tomcug napisał(a):

Twój podstawiony do zakupu Astrala koleżka niczego mi nie musi wyjaśniać, wiadomo czyją stronę będzie trzymał :)

Więcej wulgaryzmów, w ten sposób na pewno skutecznie przelejesz swój potok myśli na forumowy e-papier :)

Napisalem tylko "kurwa", jesli to problem to przepraszam :) 
Ale fajnie by bylo jakbys sie odniosl do tego co pisze, a nie wybiorczo komentowal raz za razem.

Opublikowano
@Kadajo Haha @Kadajo, faktycznie widzę, że w sprzedaży mocne doświadczenie masz. 15 lat w tej branży – powiem jedno: szacun, że jeszcze zdrowie psychiczne Ci w miarę dopisuje i dajesz radę bez codziennego wyciągania katany, samurajskiego szału czy upalania VRAM-u nerwów.😅

Sprzedaż to trudna rzecz, ciągle jakieś przekonywanie ludzi, że RTX 50x0 jest wart swojej ceny w naszym pięknym kraju, gdzie każdy jest ekspertem od GPU, a legendy o "znajomym, który kupił taniej" są na porządku dziennym. 🤣

Ale spokojnie, jakbyś kiedyś się zmęczył, zawsze możesz przejść na ciemną stronę mocy – moderatorkę na forum, albo po prostu siedzieć tutaj z nami, gadać o kartach, narzekać na ceny i rzucać memami w ludzi, którym się za dużo marudzi! 🍻😂

Opublikowano

Jezu jak jesteście januszeksami to chociaż się z tym nie kryjcie, powiedziecie wprost jak jest i chociaż nikt was nie będzie łapał na za każdym razem na gorącym a wy się nie będziecie musieli tłumaczyć :D #metoo

200w.gif?cid=6c09b9523399wdxy5t5zui6jhtz

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Napisalem tylko "kurwa", jesli to problem to przepraszam :) 
Ale fajnie by bylo jakbys sie odniosl do tego co pisze, a nie wybiorczo komentowal raz za razem.

Podsumowując:
Czy to jest faktycznie złe zachowanie z mojej strony, proponując kartę na sprzedaż, dzięki której gość może zarobić, nagrać ciekawy film, a później zwrócić ją bez problemu do swojego partnera?
I proszę weź pod uwagę, że jasno dałem do zrozumienia, że co do ceny się dogadamy, a nie palniesz mi znowu info o 14k za kartę + nie weźmiesz pod uwagę, że gość ją zwróci i odzyska 11709 zł :)

Jezu jak jesteście januszeksami to chociaż się z tym nie kryjcie, powiedziecie wprost jak jest i chociaż nikt was nie będzie łapał na za każdym razem na gorącym a wy się nie będziecie musieli tłumaczyć :D #metoo

200w.gif?cid=6c09b9523399wdxy5t5zui6jhtz

Kto i kogo złapał na gorącym uczynku? Sam to wrzuciłem Sherlocku XD