Tornado3 327 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja w takim razie to zasilacz brzęczał a nie karta 2
Tolfu 36 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja Teraz, PiPoLiNiO napisał(a): Dokładnie. Wcześniej nie słyszał bo nie chodził z taką mocą pewnie. To jest jeden z najpiękniejszych dni w historii pisania tutaj
sovas 662 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja 2 godziny temu, Lameismyname napisał(a): Ja bym w życiu nie kupił GPU na OLX, chyba, że odbiór osobisty. Co najwyżej mogę sprzedać Ja nawet TUF'a 5090 sprzedałem na olx. Ale od razu pisałem, że ze sprawdzeniem na miejscu. Gość przyjechał, wrzuciłem mu kartę, odpaliłem jakieś gry i furmark. Cewki sobie sprawdził, ale tam nie było się do czego przyczepić, więc zabrał i zadowolony 1
Tolfu 36 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja (edytowane) Teraz, PiPoLiNiO napisał(a): @Tolfu Najważniejsze, że w końcu spokój A jaka karta w ogóle? nadal ta sama rtx 5080 tuf oc nie zwracałem jej bo chciałem sprawdzić czy coś się zmieni z nowym zasilaczem Edytowane 3 Maja przez Tolfu
Faflucy 312 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja (edytowane) 2 minuty temu, sovas napisał(a): Ja nawet TUF'a 5090 sprzedałem na olx. Ale od razu pisałem, że ze sprawdzeniem na miejscu. Gość przyjechał, wrzuciłem mu kartę, odpaliłem jakieś gry i furmark. Cewki sobie sprawdził, ale tam nie było się do czego przyczepić, więc zabrał i zadowolony Ja z kolei obcych do domu nie wpuszczam. Edytowane 3 Maja przez Faflucy 1
Lameismyname 2 340 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja @sovas Ja raczej jak kupuje GPU to nowe ze sklepu. Ew. od jakiegoś pewniaka z forum mogę lekką używkę. Zdarzało się też jakieś GPU po taniości wziąć od sprzedawcy allegro z min. 6 miesięczną gwarą. Jak sprzedaję to tylko OLX/forum bo allegro/allegrolokalnie mają bandyckie myto. Nie robiłbym problemu z odbiorem osobistym ale ludzie raczej wolą kliknąć "kup" i czekać na paczkę.
Tolfu 36 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja 4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Tolfu Najważniejsze, że w końcu spokój A jaka karta w ogóle? Tylko trochę się boję, że się to zjara bo kabel musi być wygięty żeby domknąć szybę
sovas 662 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja @Tolfu Nie powinno, ale lepiej zamów kątowy przewód. Jak masz czujnik temperatury to możesz w złącze wsadzić, zawsze to jakiś monitoring. 1
Tolfu 36 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja 4 minuty temu, sovas napisał(a): @Tolfu Nie powinno, ale lepiej zamów kątowy przewód. Jak masz czujnik temperatury to możesz w złącze wsadzić, zawsze to jakiś monitoring. Kupię raczej coś takiego żeby nie ryzykować 1
Kanzu 201 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja 5 minut temu, Faflucy napisał(a): Ja z kolei obcych do domu nie wpuszczam. Też mam jakieś obiekcje, żeby mi obcy typ po chacie łaził Przy sprzedawaniu na olx 4090 jak mi typ w ciemno 7k przelał to mu pisałem, że ma jaja przelewać taki hajs bez żadnej gwarancji wysłania. Sam bym tak nie kupił, bo wiadomo ile dzbanów czeka na taką okazję, ale jestem uczciwy i chłop zadowolony był. 1 1
sovas 662 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja @Tolfu Pamiętaj, że karta w tej pozycji będzie cieplejsza. Też tak montuję czasem GPU, ale na wodzie zwykle, bo to nie ma znaczenia wtedy. 1
CryptTM 404 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja @Kanzu no kurde, w obecnych czasach to gość ma solidne "kochones", albo dobrych kolegów, co to upomną się o tą kasę @free ja ostatnio kupiłem Ryśka 5600, nówkę od chłopa na allegro lokalnie a ten mi przysłał Ryśka 5500 Fajnie, też nówka, ale to nie to, co zamówiłem. Niestety, gość się zawinął z allegro i tyle go widzieli. Skorzystałem z AP i uczciwie napisałem, żeby mi zwrócili różnice między tym modelem, a tym, co chciałem kupić i CPU sobie zostawię, do innego kompa - i tak zrobili. Musiałem oczywiście kupić jeszcze raz, ale nie narzekam, bo mogłem zażądać zwrotu kasy i pewnie dostał bym jak w całości. Ale nie jestem tym typem ludzi, co dla kasy własną rodzinę sprzedadzą, więc podszedłem do tego uczciwie. Karma wraca, jak to mówią. 1
sovas 662 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja @Doamdor ty nie chciałeś czasem kupić 5090 w msrp? https://www.olx.pl/d/oferta/geforce-rtx-5090-32g-gaming-trio-oc-CID99-ID15EmhR.html Z discorda, ale najlepiej osobiście odebrać wiadomo.
krulaks 59 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja @sovas Obecnie siedzisz na Ventusie z waterblockiem? czy coś zmieniałeś
sovas 662 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja @krulaks Na Suprim SOC i czekam na blok. Ventus poleciał na sprzedaż. Suprim trochę szybszy, ale nie ma dużej różnicy.
Phoenix. 4 711 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja https://videocardz.com/pixel/furmark-and-gpu-caps-viewer-updated-to-support-geforce-rtx-5060-ti-and-rtx-pro-6000
Doamdor 1 778 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja Godzinę temu, sovas napisał(a): @Doamdor ty nie chciałeś czasem kupić 5090 w msrp? https://www.olx.pl/d/oferta/geforce-rtx-5090-32g-gaming-trio-oc-CID99-ID15EmhR.html Z discorda, ale najlepiej osobiście odebrać wiadomo. Kupiłem i się rozczarowałem. W Przypadku MSI warte uwagi są tylko dwa modele Vanguard, lub Suprim, lecz w przypadku RTX 5090 zdecydowanie Suprim. Po przetestowaniu RTX 5090 w Cyberpunk 2077 i zobaczeniu ile fps jest w metrze, to raczej poczekam na RTX 6090. 1
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja Gdybym przespał pod kamieniem ostatnie 6 miesięcy i zadał pytanie o RTX 5090: - w co warto iść, i która marka model pozytywnie się wyróżniają na tle pozostałych? - odwrotnie, co okazało się totalnym gruzem i co omijać szerokim łukiem? Co byście odpowiedzieli?
ryba 1 246 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja 14 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): Gdybym przespał pod kamieniem ostatnie 6 miesięcy i zadał pytanie o RTX 5090: - w co warto iść, i która marka model pozytywnie się wyróżniają na tle pozostałych? - odwrotnie, co okazało się totalnym gruzem i co omijać szerokim łukiem? Co byście odpowiedzieli? Reddit powie ze Astral krol, @PiPoLiNiO ze MSI Suprime
sovas 662 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja @JeRRyF3D Ja bym omijał budżetowe modele jak Inno3d, Ventus, jakieś tańsze gigabyte, gainwardy pny. No i Astral Od siebie mogę najbardziej polecić Suprim, TUF i jeszcze ponoć Aorus Master jest z reguły zadowalający, ale tego w rękach nie miałem. Ogólnie raczej karty w zakresie 12-13k. 1
Lameismyname 2 340 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja @sovas od inno proszę się odczepić. Nie spotkałem sztuki co by miała problem z cewkami. Na PCB też wszystko się zgadza, a nie jakieś śmieciowe komponenty. 5080 i 5090 mają porządne chłodzenia. PTM na rdzeń można zarzucić bez problemu.
sovas 662 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja @Lameismyname Tu nie chodziło mi o cewki, ale o wydajność chłodzenia przy 500-600W głównie. U mnie to była suszarka straszna - Inno3d 5090 X3 OC
Lameismyname 2 340 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja @sovas szkoda, że ichill nie przetestowałeś. To chłodzenie że zwykłej wersji jest ok do 5080
sovas 662 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja Chciałem nawet ten iChill, ale mało ich jest i ciężko było kupić. Do 5080 spoko, ale do 5090 trochę za małe Po 1 cm mniejsza od TUF'a z każdej strony, na grubość też.
Sebastiansbk 131 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja (edytowane) Pisałem tutaj jakiś czas temu o karcie rtx 5070ti zotac solid oc, która przyszła do mnie uszkodzona fabrycznie, jeden z wentyli wystawał poza obrys chłodzenia, kartę zwróciłem do @x-komna zwrot oczywiście informując o tym defekcie, generalnie czekałem łącznie 35 dni na rozwiązanie sprawy, no i się doczekałem finalnie zwrot środków na konto, przyznam szczerze że pierwsze raz tak dlugo czekałem na zwrot środków na konto ale finalnie zotac staną na wysokości zadania.Dla potomnych, pamiętajcie żeby zawsze kręcić filmik z otwarcia gratów nie tylko GPU Edytowane 4 Maja przez Sebastiansbk 2
Rekomendowane odpowiedzi