Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, krulaks napisał(a):

Nie no, nie musi.

Jak jest support po lewej stronie i na środku to nie ma mowy o opadaniu.

Chyba, że karta w połowie ma się złamać :P

Śledź z lewej + slot i co zostaje ?

Karta wisi na slocie.

Opublikowano
1 godzinę temu, larry.bigl napisał(a):

Panowie na jakiego RTX warto wymienić mojego leciwego już 1660S? Nie mam parcia na maks detale. FHD na 24" i na pewno zmieniać monitora w dłuższej perspektywie nie będę. 

RTX 5070 wystarczy.

Opublikowano

Ten 5090 Aourus Master z amazona.. to używka xD

Brakuje niektórych folii i jest lekko pudełko walnięte.
Cicha karta na pulpicie, a cewki w grach nie są złe - coś tam gadają, ale z umiarem.

Ciekawe co powie amazon support na to, że wiem o używce :D

Ma ktoś podrzucić swoje krzywe pod masterka?
Próbuję zobaczyć ile z niego mogę wycisnąć 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Doamdor napisał(a):

Zaproponowali 10% zwrotu i zostawienie produktu - powiedziałem, że ich lekko wiadomo.

To teraz mówią 30% i że mam sobie kartę zostawić albo full zwrot.

8 ropów to dalej spory perf. hit?

12 minut temu, sovas napisał(a):

Jak będziesz robił zwrot to napisz w powodzie chociaż, że tam ROP brakuje.

Czyli dobrze rozumiem karta nie była oznaczona jako outlet / używana, a przyjechała rozpakowana i bez ROP?

Tak, używka sprzedana jako nówka i brakujące ROPy.

----

UPDATE:

Amazon oferuje 50% zwrotu i zostawienie karty.

Czy 5090 Aorus Master z 8 brakującymi ROPami za 5k to już dobry deal xD?

Edytowane przez krulaks
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Karro napisał(a):

na 30 procent sie zgódz,najwyżej nie zrobisz 3dmarka xD

Tam dopisałem - teraz oferują 50% jak ich zwyzywałem.

Także kupiłem za niecałe 12k brutto.
Wyjdzie około 5k rzeczywistego kosztu za upośledzoną 5090

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, krulaks napisał(a):

€2,835.58 brutto

Więc netto mi wychodzi €1,152.68 ~ 4900pln

A tak z ciekawości, jak już zostawisz i wyślesz na gwarancję z brakującymi ropami XD?

Chyba, że do Gigabyte nie da się bezpośrednio tylko przez sklep to lipa bo będą dowody, że zgodziłeś się na -8 ROP

Opublikowano
2 minuty temu, BarBar009 napisał(a):

A tak z ciekawości, jak już zostawisz i wyślesz na gwarancję z brakującymi ropami XD?

Chyba, że do Gigabyte nie da się bezpośrednio tylko przez sklep to lipa bo będą dowody, że zgodziłeś się na -8 ROP

Amazon dalej ma 3 lata gwarancji mimo zwrotu 50%.
Co do Gigabyte - musiałbym dopytać ich

Opublikowano
Teraz, PiPoLiNiO napisał(a):

Jak w burdelu by dali za 50% laskę bez zębów, cyców i ze szramą ns pół twarzy, to też byście brali bo dobra cena? 

Tak tylko pytam... %-)

Jak się wypnie to nie zauważysz różnicy

• Haha 3

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Pokazałeś piękny przejaw totalnej ignorancji... Z matematyką może Tobie by pomógł chat gpt, skoro obliczenia które pokazałem są za trudne i dalej twierdzisz, że rachunek wzrośnie o 50%, a zwykłe przeliczenia to dla Ciebie polityczna propaganda.    @Badalamann Też mieszkam w bloku, w ciągu ostatnich 5 lat podwyżki ogrzewania były regularnie i w zasadzie zdrożało o prawie 300% względem taryfy z 2020 roku. 
    • Powinna. Ale powinna też być możliwość nie bycia inwigilowanym i kontrolowanym na każdym kroku.    Potrzeba wolności > potrzeba kilku osób. Trzeba rozważyć skalę i wagę wad i zalet obu rozwiązań.   Jakby to była bajka to by dałoby się to pogodzić. Ale w tym świecie się zwyczajnie nie da. Do tego błąd może okazać się nieodwracalny. Nie bez powodu w Korei Płn, Chinach i Rosji tak kochają wszelką inwigilację i kontrolę.    To jest jak wpuszczanie tabunu nachodźców bo pod płotem było przemarźnięte dziecko. No jasne, że powinno się takiemu dziecku pomóc, ale każda decyzja pociąga za sobą konsekwencje. Moim zdaniem większość społeczeństwa nie zdaje sobie sprawy z tego jakie, powtarzając kretyńskie "ja nie mam nic do ukrycia, więc nie mam nic przeciwko temu".
    • jest po prostu modne,   Europa zostawila ukraine i chce zeby wykrwawiala rosje wiec na co mozna narzekac? wina Trumpa    to mnie jeszcze rozwalilo: dadza rade wyslac wojska ale dopiero jak bedzie pokoj XD no i nie blisko frontu, maja byc schowane w miastach i tylko do szkolenia XD   innymi slowy, jak dojdzie do dogrywki to beda pilnowac schronow w Kijowie a w najgorszym razie ewakuowac instruktorow XDDDDDDDDDDDDDD   dla mnie to jasne - wina Trumpa
    • Żeby już nie zakładać dodatkowego tematu - na różnego rodzaju promocjach udało się wypatrzeć w miarę rozsądnych(?) pieniądzach:   CPU - AMD Ryzen 7 9800X3D GPU (kupione wcześniej) - PowerColor Hellhound Radeon RX 9070 XT RAM - CORSAIR VENGEANCE RGB DDR5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 M2 - Samsung 990 Pro 2TB (+ mam jeszcze łącznie 3 dyski M2 w obecnej konfiguracji + 1 SATA + 1 HDD)   Czym to najlepiej wykończyć (płyta główna / zasilacz / chłodzenie / obudowa / dodatkowe wentylatory)? Obudowa raczej w stylu Fractala, którego mam teraz (raczej z panelem bocznym z metalu niż szkła) + bez RGB - PC i tak raczej stoi na podłodze. Z zachcianek, to żeby jak najmniej kurzu zbierała, ew. jak największą ilość filtrów tak żeby środek nie nadawał się do czyszczenia co tydzień.   USB-C + WiFi obowiązkowe
    • Nie do końca się zgodzę. Żyjemy w czasach gdzie to niekoniecznie może być jedynie obrazą, a może być pomówieniem z którego zostanie ukształtowana opinia na czyjś temat. Jak dodasz miejsce w którym zostanie to zrobione, to może to wywołać efekt w dość dużej grupie osób. Dlatego jeżeli dane działanie czy poprzez określanie kogoś jakimiś niepochlebnymi przymiotnikami, czy próba działania w celu dyskredytacji w jakiejś grupie społecznej jest celowe, to jak najbardziej powinna być możliwość interwencji prawnej.  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...