Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiadomo, co kto lubi. Dla statystycznego random'a jak najbardziej karta chłodzona powietrzem będzie najmniej problematycznym wyborem bo odpada kwestia optymalnego montażu karty/chłodnicy, prowadzenia węży czy nawet rzadko bo rzadko ale odpowietrzenia.

Co tam kto potrzebuje i jakie ma oczekiwania, na szczęście wybór jakiś jest :D 

• Upvote 1
Opublikowano

@sovas Powiem tak, zaleźy w co grasz :D i ile chcesz poświęcić hehe. Przy podstawowym FG nie da rady imho, nie w tytułach Triple-A. Szczerze to się nad nim zastanawiałem ale doszedłem do wniosku że w stosunku do 4K 42" nic nie zyskam. Wziąłbym gdyby to był OLED gen4 a tak to meh na dzień dzisiejszy.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Kondziowsky napisał(a):

Ktoś pomoże w wyborze 5070Ti? Myślę o Zotac Solid OC vs MSI Gaming Trio. Teoretycznie Gaming Trio jest wyżej ale szukam jakiegoś potwierdzenia :D

Poluj na Asus Prime za 3561,50 nowy z komputronika.
Kod w aplikacji: PARTAPP

Ewentualnie jak chcesz, może będę miał na sprzedaż takiego Gigabyte białego tanio - https://www.komputronik.pl/product/956895/karta-graficzna-gigabyte-geforce-rtx-5070-ti-eagle-oc-ice-sff-16gb-dlss-4.html
Z FV.

Składam drugi PC i testuję teraz Ventusa 5080 czy sie nadaje pod wode. Bo kupiłem go za 4400 nowego kilka dni temu w euro rtv. Jak będzie OK to sprzedaje gigusia.

Ogólnie mam wrażenie, że większość 5070Ti będzie spoko co byś nie wziął. Unikałbym tylko tych najniższych modeli MSI i Inno3d X2.

Nawet w takim Asus Prime, czy Gigabyte wyżej kultura pracy jest bardzo dobra.

// Edit: 4459

image.png.260234fc196602e75fbc7c104bd69ed9.png

Jak chcesz Trio to na pewno bym nie płacił tyle ile jest teraz najtaniej - 4225,90 w sferis.pl.
Były w euro rtv po 3825, więc tam możesz polować, pewnie pojawią się ponownie :)

Edytowane przez sovas
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@sovas akurat białej nie chcę :E 

w sumie jak asus prime też jest git, to chyba nie ma co przepłacać.

Solid to głównie wygląd + gwarancja 5lat, więc pooglądam jeszcze X filmów xd

A gaming trio w sumie mi się nie podoba wizualnie (myślałem, że może jest najciszej i najchłodniej)

Edytowane przez Kondziowsky
  • Upvote 1
Opublikowano

Czyli jaka jest aktualnie najtańsza najlepsza oferta na 5090 w jakimś normalnym sklepie?

Dodam, że nie jestem wymagający jak @PiPoLiNiO no ale jak mam dopłacić względem FE pewnie przynajmniej ponad 2K to musi być lepsza od niego

https://pl-store.msi.com/products/geforce-rtx-5090-32g-gaming-trio-oc?variant=50002036556119

https://pl-store.msi.com/products/geforce-rtx-5090-32g-vanguard-soc-launch-edition?variant=50394539360599

Nie znalazłem nic lepszego niż to, Vanguard ostatnia sztuka to zaraz pewnie ucieknie

Opublikowano (edytowane)

@Mizu Najniższa to:
- Ventus w komputronik.pl za 9775,50 brutto z kodem PARTAPP w aplikacji

Jak chcesz coś lepszego Vanguard jest w morele czasem po 12000. No ale to już mało korzystna oferta :/

Na ten moment w PL trochę słabo.
U niemców lepiej, tam TUF po <10k można wyrwać.

Edytowane przez sovas
Opublikowano

@lukadd wiem to dobrze bo już miałem 5090 FE w rękach ale sprzedałem jak jeszcze sterowniki nie były połatane (nadal w sumie nie są, to wszystko taśmą podklejone tylko :E). Narazie siedze spokojnie i sie rozglądam ale jak sie skusze na podmiane monitora na 4K 240hz no to jednak 5090 sie już przyda

@sovas Ventus to nie, chyba sporo gorsze nawet od FE.

Suprim jest na stronie MSI za 12750zł ale wyprzedany, może zapytam ich kiedy będzie dostawa i w jakiej cenie

Popatrze u szwabów też. Najgorzej, że tam sporo sklepów nie chce wysyłać do nas bezpośrednio a zabawa z bodycar1 mi sie niezbyt widzi

Opublikowano

@Mizu Trochę drogo 12750 nawet jak za suprima. Ogarnij sobie kod studencki to wtedy masz -10% czyli 11475.

W takiej cenie jest sens, o ile nie potrzebujesz FV, bo msi tylko paragon wystawia.

Co jakiś czas wrzucają. Zaobserwuj sobie na FB profil MSI, rano dają spojler jak będzie wrzutka jakaś do sklepu :)

Opublikowano
1 minutę temu, sovas napisał(a):

@Mizu Trochę drogo 12750 nawet jak za suprima. Ogarnij sobie kod studencki to wtedy masz -10% czyli 11475.

W takiej cenie jest sens, o ile nie potrzebujesz FV, bo msi tylko paragon wystawia.

Co jakiś czas wrzucają. Zaobserwuj sobie na FB profil MSI, rano dają spojler jak będzie wrzutka jakaś do sklepu :)

Wlazły mi zwroty z amazona za syf astral LC i syf aourus master.

Chyba pójdę w twoje ślady i wezmę suprim soc za 13500 z xkomu.

Wiem, że cena nie powala - ale lepszego sklepu ze zwrotami na firmę nie ma. Fakturka wleci