bbandi 452 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca Po co tyle płacić za kartę jak można ... 9 1
wkamil73 285 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca 1 minutę temu, bbandi napisał(a): Po co tyle płacić za kartę jak można ... To ta dama? https://www.instagram.com/reel/DKZ4N9-CMZ1/?igsh=eW95Z3JudTY4a2xz
leven 548 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca (edytowane) 51 minut temu, Brolly napisał(a): Czekam na 5070 TI za 2500 zł i raty 0% w jakimś banku który mi da x Edytowane 20 Czerwca przez leven
maxmaster027 892 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca 59 minut temu, Brolly napisał(a): Czekam na 5070 TI za 2500 zł i raty 0% w jakimś banku który mi da Karta graficzna GAINWARD GeForce RTX 5070 Ti Phoenix-S 16GB GDDR7 najlepsza cena, opinie - sklep online Neonet 3449zł + 55zł za kazde 500zł na nastepne zakupy czyli -330zł= 3119zł https://www.neonet.pl/karty-graficzne/gainward-geforce-rtx-5070-ti-phoenix-s-16gb-gddr7.html
Smalec 1 551 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca (edytowane) 5 godzin temu, ODIN85 napisał(a): 8499 to już będzie kusząca oferta Poniżej 7k, to może ewentualnie zdobyłoby moją ciekawość. Tyle dałem za nowego 4090 1,5 roku temu. Ale i tak poczekam na Rubina. Edytowane 20 Czerwca przez Smalec 1 1
Doamdor 1 796 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca Poniżej 7K z drugiej ręki może będzie w pobliżu premiery RTX 6090, który będzie 2x droższy, ale niekoniecznie 2x wydajniejszy. 1
Phoenix. 4 730 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca A Rubinek w cholernie drozszym 3nm znowu podniesie poprzeczke cenowa, na 6090 napewno 1
Smalec 1 551 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca 8 minut temu, Doamdor napisał(a): Poniżej 7K z drugiej ręki może będzie w pobliżu premiery RTX 6090, który będzie 2x droższy, ale niekoniecznie 2x wydajniejszy. Zenek Martyniuk - Na pewno, no pewnie, zobaczymy, czas pokaże - żeby było też short #zenek.mp4
Doamdor 1 796 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca 13 minut temu, Phoenix. napisał(a): A Rubinek w cholernie drozszym 3nm znowu podniesie poprzeczke cenowa, na 6090 napewno RTX 5090 za bardzo nie chce spaść poniżej 10tys złotych za dobrą wersję, a @Smalec chciałby takiego poniżej 7K. 1
Phoenix. 4 730 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca (edytowane) Jak Rubinek nie bedzie tym czym była Ada dla Ampere to Blackweell bedzie dlugo dlugo trzymal cene, ale ponizej 7k to moze na koniec generacji Rubin bedzie po tyle uzywka 5090. Edytowane 20 Czerwca przez Phoenix.
Smalec 1 551 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca (edytowane) @Doamdor @Phoenix. Przy Adzie takich cen też nikt się nie spodziewał, a tu myk dołek cenowy się pojawił, choć długo nie trwał, raptem kilka tygodni. Na rok i kilka m-cy przed premierą Blackwelli. Potem ceny poszy znowu w górę. PS pamiętajcie że ceny kart do gier są po prostu z dupy. Jak zrozumieją to klienci nie kupując przecenionej elektroniki, tym ceny szybciej spadną. Niby proste, ale nie do końca Edytowane 20 Czerwca przez Smalec
Doamdor 1 796 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca Mamy rok 2025, nie 2023, najtańszy RTX 5090 w x-kom 9999zł, za chwilę lipiec, do ceny poniżej 7k bardzo daleko.
Smalec 1 551 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca No jak nie spadną, to żaden problem, przynajmniej dla mnie. Dziwny macie w sumie przykład do zadowolenia
Phoenix. 4 730 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca (edytowane) Po prostu trzeba byc realista, a nie bujac w oblokach Przy Adzie tez tu jeden pisal o 4090 za ok 6k tylko nowce A poki co to masz dobre model 5080 ponizej 7k wiec gdzie tu mowa o 5090. Edytowane 20 Czerwca przez Phoenix.
Doamdor 1 796 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca 19 minut temu, Phoenix. napisał(a): Bo to o nie ten lipiec chodzilo 2026/2027
Spychcio 802 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca Całe szczęście Nvidia jest postępowa i 6080 będzie miał wydajność 5090 i to za 5000zł 3
MarcoSimone 672 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca 5 godzin temu, Phoenix. napisał(a): Po prostu trzeba byc realista, a nie bujac w oblokach Przy Adzie tez tu jeden pisal o 4090 za ok 6k tylko nowce A poki co to masz dobre model 5080 ponizej 7k wiec gdzie tu mowa o 5090. Kij im w oko za te dobre modele w takim hajsie. Moja INNO3D X3 za 4200, nowa, daje radę. Cicha nie jest, ale UV robi robotę i wtedy na lajcie można używać. Ja ją pod wodę kupiłem a blok wyjdzie mniej niż 850 zł. To i tak dużo taniej jak te top powietrzne wersje 5080. 2
leven 548 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca (edytowane) INNO3D jest niedoceniane. Fakt, maja agresywnie ustawione RPM wentylatorów, ale po swoim nastawie karta jest miodna. Nawet taki niski średniak, jak 5060ti Edytowane 21 Czerwca przez leven 1
Pitt_34 326 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca 53 minuty temu, MarcoSimone napisał(a): INNO3D X3 za 4200 Cena można powiedzieć "bajka"👍🏼 myślę, że przy kolejnej zmianie nie stracisz wiele złotówek, a obecnie masz sprzęt do praktycznie wszystkiego. 1 1
jankooo 256 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca 2 godziny temu, leven napisał(a): INNO3D jest niedoceniane. Fakt, maja agresywnie ustawione RPM wentylatorów, ale po swoim nastawie karta jest miodna. Nawet taki niski średniak, jak 5060ti A czy wziąłeś pod uwagę, że producenci kart graficznych – w tym Inno3D – projektując krzywe wentylatorów, biorą pod uwagę nie tylko temperaturę samego rdzenia GPU, ale również innych kluczowych elementów na płytce PCB? Np. w testowanym przezemnie ventusie to nie tyle temperatura rdzenia była problemem co temp vram- wszelkie większe zmiany w dół RPM zauważalnie ją podbijają. Jak testowałem to margines producenta do poprawy był na prawdę mały żeby utrzymać memki w dobrych temperaturach
Lameismyname 2 343 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca (edytowane) 3 godziny temu, Pitt_34 napisał(a): Cena można powiedzieć "bajka"👍🏼 myślę, że przy kolejnej zmianie nie stracisz wiele złotówek, a obecnie masz sprzęt do praktycznie wszystkiego. Niestety ale na modelach premium ludzie najbardziej tracą. A co do inno3d, już ze 2 modele dobrze sprzedałem, bo jednak gdy oscyluje się przy najniższym pułapie ceny, to zawsze się chętni znajdą. 20 minut temu, jankooo napisał(a): Np. w testowanym przezemnie ventusie to nie tyle temperatura rdzenia była problemem co temp vram- wszelkie większe zmiany w dół RPM zauważalnie ją podbijają. Jak testowałem to margines producenta do poprawy był na prawdę mały żeby utrzymać memki w dobrych temperaturach Ciężko ventusa nazwać jakimś wyznacznikiem. To pato-konstrukcja, która nie powinna być w żaden sposób rozważana jeżeli chodzi o analizę budowy, odprowadzanie ciepła itd. Edytowane 21 Czerwca przez Lameismyname
leven 548 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca Zdaję sobie sprawę, że to co teraz zobaczycie dotyczy delikatnie mówiąc przeciętnej karcie, ale mi chodzi o INO3D Już wcześniej pokazywałem, jak wygląda chłodzenie tego maluszka: https://www.inno3d.com/product/inno3d-geforce-rtx-5060-ti-16gb-twin-x2 Quake2 rtx default - proszę zwrócić uwagę na RPM wentylatorów w AF: Do Rubina jak znalazł
Brolly 765 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca 10 godzin temu, Doamdor napisał(a): 2026/2027 Czyli jak wyjdą 6xxx 1
Rekomendowane odpowiedzi