Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A tak poważnie, czasem ludzie robią naprawdę dziwne rzeczy i potrafią polec na prostych czynnościach, jak np. sprawdzenie, czy ich aktualny build się zmieści w nowej obudowie :E 

Albo nowa karta.

Że akurat ja niedawno budę zmieniałem i nawet się chwile nad "3" zastanawiałem (odrzucona ostatecznie została m.in. właśnie z tego powodu co pokazują te zdjęcia) to pomyślałem ze warto to napisać jako taką ciekawostkę :D

4 minuty temu, galakty napisał(a):

Wiadomo że każdy powinien sprawdzić wymiary, ale jednak można się zdziwić jak następny model jest mniejszy od tego co się miało :e 

Dokładnie o to mi chodziło :D

• Upvote 2
Opublikowano
3 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

I po co wklejasz te fejki ?? Dobrze sie czujesz?? 

Cena nierealna, gdyby to bylo real to rzeczysista wartosc bylaby wyzsza, konto na olx zalozone w tym msc :hihot:

Myslalem, ze jakis milioner robi promocje :D 

A tak na serio, to w teorii nizsza cena 2700-2800 jest mozliwa, te GPU niby pochodzilo z reklamacji, ale i tak taka cena zastanawiajace

2000zl za dzialajaca 5070Ti wydaje sie fake'em

Opublikowano
4 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

Powiedziec ze weszlo na styk, to jakby nie powiedziec nic. Pol centymetra wiecej i bez pily by sie nie obylo. 

Btw. widze juz pierwsze info o 5070 Super z 18GB i 5070 Ti Super z 24GB xD

https://videocardz.com/newz/nvidia-also-planning-geforce-rtx-5070-ti-super-with-24gb-gddr7-memory

https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-5070-super-reportedly-features-6400-cuda-cores-and-18gb-memory

5070 Super ma mniej shaderów (cores) niż 4070 Super.

Ale SUPER! :hahaha:

Opublikowano (edytowane)

5080Ti mogliby zrobić, aby w końcu wyprzedziło chociaż o te symboliczne 5% 4090tkę :E 

No, ale pewnie tak nie zrobią. Na superki to ogólnie nie ma na co liczyć, ta cała generacja jest bidna jeśli chodzi o wzrost wydajności względem poprzedniej, a z gówna bata nie ukręci jak to mówią :E 

Czekać na Blackwella, może chociaż trochę bardziej się postarają. A jak nie to co i tak nic nie zrobimy. Co najwyżej wymiana GPU co 2 generacje+ :E 

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 1
Opublikowano
16 minut temu, Faflucy napisał(a):

Jeżeli to prawda że 5080 super dostanie tylko więcej VRAM a CUDaków już nie, to będzie to tylko trochę lepszy ale nadal badziew. 

Tak będzie walczą sami ze sobą i przy okazji zarobią drugi raz na tym samym.

Opublikowano

Pewnie gdyby mieli dużo odrzutów z RTX 5090 to prędzej by przestali go produkować i te moce przerzucili na produkcje AI niż się bawili w 5080 Ti czy "nowego" 5080.

Dla Nv gaming to już zbyt małe przychody, żeby to jakoś traktować poważnie. Przynajmniej na ten moment.