Podbijam, i ostrzegam, że post będzie długi - ale mam do omówienia pewien istotny problem.
Na początek pytanie - czekanie szczególnie na jakieś nowe gry "indie"/AA? Śledzicie nowe dema na Next Festach? Dodajecie gry do listy życzeń?
Pamiętacie o nich potem?
Ja nie dodawałem wszystkich gier, które teoretycznie wpadły mi w oko, do listy życzeń. Nie było tego nawet dużo - jakieś 20-30 tytułów. Ostatnio postanowiłem w końcu sprawdzić, co się z nimi dzieje i... tak, dobrze się domyślacie, spora część już wyszła, niektóre nawet dość dawno.
Z jednej strony się zdziwiłem, z drugiej trochę zmartwiłem, że przegapiłem premiery, ale ostatecznie... szczerze mówiąc trudno mi przyznać, żeby to jakoś szczególnie mnie poruszyło.
Proza życia, inne problemy i zmartwienia, Kilimandżaro wstydu? A może te gry wcale nie okazały się takie fajne?
Niektóre z pewnością nie, niektóre chyba jednak tak, niektóre to może faktycznie co najwyżej materiał do bundli...
Z tych przegapionych, które już się ukazały, mogę wymienić:
Vampire: Bloodlines 2
Arctic Awaking
Yomi 2
Shadow Labyrinth
Evotinction
Wheel World
Herdling
Hirogami
Possesor(s)
Solo leveling: Arise
Echoes of the End
Ambrosia Sky
Death Howl
Na dniach mają wyjść (o czym nie wiedziałem, choć niektóre gry pamiętałem, a część mam na liście):
Replaced
Cairn
Ale nie w tym rzecz. Jak wyłapywać indie perełki w śmietnisku Steama? Problem znany niby od lat, ale kiedyś to były chociaż szczątkowe newsy na portalach, teraz same baity i AI slop. Jakieś niszowe portale? Kanały TY? Nie moja bajka, no ale jeśli już, ot co poza jakimś tam Corle czy Kaftanem?
No i czy graliście w którąś z powyższych? Możecie polecić albo odradzić?
A może w ogóle nie warto śledzić takich pierdółek i zaprzątać sobie nimi głowy?
Połowa pewnie jednak nie trafi do kundli, a za pełną cenę, a nawet w promocji, człowiek ich nie kupi.
Z drugiej strony wśród AAA kryzys jakich mało...
Rekomendowane odpowiedzi