Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
50 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Nwm nie mam termometru ale dzis jest cieplo we wroclawiu po 31st.

20250813201419_1.thumb.jpg.831549400d3f9529f83e92c561be995d.jpg

Tempy w tlou po OC tez lajcik.

Musialoby leciec non stop 400W pod korek zeby sie zrobilo goraco. 

Heh to moja INNO3D RTX 5080 X3 slim przy takim poborze i zegarku, miała conajmniej +15C więcej :hihot:

A Tej Twojej nie warto zakładać bloku bo zyskasz -10C przy tym OC. Chyba że ktoś fanatyk CLC jak ja :P

Teraz, Phoenix. napisał(a):

Roznice w wydajnosci to ost rzecz na ktora patrzylem przy zmianie :hihot:

Witam w Drużynie :D

Opublikowano
3 minuty temu, MarcoSimone napisał(a):

Magia VRAM działa widzę. Przy tym poziomie wydajności 24GB realnie się przyda?

Do wyższych rozdziałek może ale do 1440p 16GB jest git i na ta chwilę nie warto dopłacać ani złotówki

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, MarcoSimone napisał(a):

Magia VRAM działa widzę. Przy tym poziomie wydajności 24GB realnie się przyda?

Ja nie z tych co się będą łapać na to. Inna sprawa jak będziesz miał 6080 + tyle ile jeszcze z jednej wtyczki wystarczy by mocy dołożyć lub używkę/nówkę superkę na wyprzedaży. Teraz imo był najgorszy czas by na to wsiadać. Trochę szybko to idzie by sam proces po amper kusił z perspektywy czasu. 4070ti zaraz dostało 4gb a po roku fake klatki + 13% plus i może podciągniente przepustowości na kabelkach. 5080 najmocniejsza chyba póki co z 16gb więc spokojnie ;) Jak zabraknie to już z 2 lata od premiery nowych konsolek jak tam zaszaleją.

Mnie ciekawi kiedy te cukierki z blackella będziemy mogli zobaczyć...

Opublikowano

Ktoś tu pytał jak to świeci wieczorem ;) 

28 minut temu, areczek1987 napisał(a):

Ledwo odczuwalne ponad 10%? Do 90 jeszcze z ponad 30 dodaj... cana to już zamiast 2k zaczynają się fe 6k i jakieś odsprzedawane co najwyżej. Za półtorej roku spadek na tych jest bolesny. Na 16gb pewnie wtedy i tak nikt nie spojrzy :P

Ludzie z takimi rozkminami musza miec naprawde trudne zycie, wspolczuje :hihot:

• Like 5
Opublikowano (edytowane)

W 1440p styknie mu to co ma nawet jak wrzuci tekstury Hi-Res 2K gdzie się da w takim Cyberpunku. Jedyne co mi przychodzi do głowy to może nowy MSF ze wszystkimi DLC'kami na tekstury, samoloty itp. 

Nawet na mniejszym UW by stykło ale @Phoenix. chyba nie lubi jamników z tego co kojarzę. 

Nie no, nie ma co gadać, świetna kultura pracy i chociażby z tego powodu warto zmienić sprzęt - zbijasz hałas i temperatury - banan na mordzie, no bynajmniej u mnie to tak działa. I poziom zadowolenia z życia od razu leci pod sufit haha, a o to chyba chodzi :D 

Ładnie świeci, fajną głębię ma ten trójkątny element na na końcu karty, taki infinity mirror.

Tylko ometkować ją mogli od strony złącza PCI-ex bo mimo wszystko bez tych plomb byłaby bardziej "sleek" :D

Edytowane przez Fenrir_14
  • Like 1
  • Upvote 1