Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jezus Maria jaka drama 😆 

Pisałem z kolegą @Phoenix. odnośnie iChilla i to był jego pierwszy typ. Ja nie miałem tej karty ale za to miałem dużo innych Inno3d oraz nieraz montowałem komuś w PC. Generalnie dziwny, rezonujący dźwięk wentylatorów to moim zdaniem wada fabryczna konkretnego egzemplarza... wentylatory Inno są dosyć ciche i nie spotkałem się ani razu z taką anomalią.

Najprościej użyć 14 dniowego zwrotu i pomyśleć co dalej. Ja bym spróbował tańszej wersji 5080 OC bo też ma konkret chłodzenie i parę stówek w kieszeni zostaje. No albo jakiś Zotac Solid/AMP.

Opublikowano
1 minutę temu, Lameismyname napisał(a):

Jezus Maria jaka drama 😆 

Pisałem z kolegą @Phoenix. odnośnie iChilla i to był jego pierwszy typ. Ja nie miałem tej karty ale za to miałem dużo innych Inno3d oraz nieraz montowałem komuś w PC. Generalnie dziwny, rezonujący dźwięk wentylatorów to moim zdaniem wada fabryczna konkretnego egzemplarza... wentylatory Inno są dosyć ciche i nie spotkałem się ani razu z taką anomalią.

Najprościej użyć 14 dniowego zwrotu i pomyśleć co dalej. Ja bym spróbował tańszej wersji 5080 OC bo też ma konkret chłodzenie i parę stówek w kieszeni zostaje. No albo jakiś Zotac Solid/AMP.

:hihot: mówiłem mam to w dupie. Ale troche narracja sie rozjerzdża. Wedlug mnie gadales z nim i poleciłeś mu Asus prime i lub Zotaca do wyboru bo pamietam dobrze ze chwiles te karty.  
Zrzutekranu2025-08-14013215.thumb.png.9f2fd1cfc13c2a6b56f47fd36a31dc11.png

I wlasnie dlatego mial on 2 sztuki zamowione. Twoja z polecenia i moja :) 
Zrzutekranu2025-08-14013921.thumb.png.0519f953abff6489e61b8f162bcaef23.png
I ja o tym wspominam tylko przez pryzmat tego w jaki sposob on odpowiada na rzeczy ktore wymagaja jakiegos dialogu czy porozumienia. 

Skonczmy ten temat juz..

Opublikowano

giphy.gif

Zabawne jak to wszystkim wolno wyrażać swoje zdanie tylko nie MI, bo jak ja wyrażam to od razu że narzekam :hihot:

A już bron boże jechać po gówno blackwell'u normalnie zaraz się popłaczą, bo przecież ONI są zadowoleni.

Nie interesuje mnie kto z was, z czego jest zadowolony, możecie być zadowoleni z kupy w kiblu nic mi do tego :D

Już wielokrotnie pisałem ze to czy jesteś zadowolony ze sprzętu nie ma znaczenia.

A jak nie możesz jeden z drugim wytrzymać ciśnienia ze ktoś jedzie po waszym drogim gówniaku to może czas się nad sobą zastanowić.

A może wam założyć osobny temat lizania dupy nawzajem i Nvidii, będziecie tam mogli zarzygać się tęczą wzajemnie na amen i tą toksyczną pozytywnością.

Bronicie tych zesranych kart jakby to wasze matki były.

Przynajmniej grzecznie wszyscy piszą :faja:

W dniu 23.08.2025 o 00:55, Kadajo napisał(a):

W internetach nic nie ginie ;)

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, maxmaster027 napisał(a):

to że lama ma zwykłe to wiem. 

Wypraszam sobie ;) moja X3 jest "niezwykła" bo posiada na rdzeniu PTMa xD 
Kupowałem w czasie małej dostępności i zawyżonych cen - trafiła się taka w MSRP (3900zł) to wziąłem bo szkoda mi było dopłacać do i tak drogiej karty.
Co przez ten czas pograłem to moje ;) 

Opublikowano

Możesz codziennie narzekać i kompletnie nic to nie zmieni :E

Obecnie nawet NV może sobie pozwolić na mniejsze obroty w sektorze Gaming bo i tak ma krocie z AI. 

Sprzęt sprzętem, ale soft od dawna nie nadążą za sprzętem. To co się dzieje w giereczkowie to już pominę :E

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, sideband napisał(a):

Możesz codziennie narzekać i kompletnie nic to nie zmieni :E

Jak to się nic nie zmieni.

Mój humor za każdym razem się poprawia.

Szczególnie jak przyjdą szczekaczki liżące dupę Nvidii płakać ze ktoś o ich firmie i kartach źle pisze.

nielsen.jpg

@Zhao

mr-wick-hello.gif

:E

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nexus strikesback. 

W skrócie. do 10dni ich video wróci. Bloomberg zgłosił ich za to że zacytowali prezydenta USA, co jest jak najbardziej dozwolone. Bloomberg to sa scammerzy. Po czym powiedzieli, że to jest nieodpowiednie że do nich Nexus zadzwonił. Wyjątkowo perfidna firma. To pokazuje jak bardzo upodlone sa wielkie korporacje w USA ;/ 

Innymi słowy to co sie dzieje, Nexus - Bloomberg - nV, wskazuje na to, ze Kadajo ma sporo racji. Nie poznaje firmy nV. Jezeli w ten sposob postepuja to naprawde w polaczeniu z cieciem czipow itp. no czlowiek ma ochote po prostu wypierdolic karte do smietnika (sory ale tak to mozna zobrazowac)

Edytowane przez maxmaster027
Opublikowano

Zawsze można wybrać AMD lub Intela. Wyśmienity wybór dla graczy- po prostu wybierz produkt konkurencji. Troche zmienia się perspektywa? Można też ewentualnie zmienić hobby na takie gdzie nie ma chciwych firm:hihot: 

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, maxmaster027 napisał(a):

Ale troche narracja sie rozjerzdża.

Tak na koniec ci wkleje nasza rozmowe za pozwoleniem kolegi, zebys nie pisal, ze cos sie rozjezdza i kto mi faktycznie pierwszy doradzal nt karty ;) Oczywiscie doceniam tez twoja pomoc ale to nie jest tak jak ci sie wydawalo, ze to tylko twoja zasluga. Ty recke wrzuciles 3dni pozniej.

obraz.thumb.png.d3c36267d40b647e3c22b4dfc964f49d.png

obraz.thumb.png.8687bde407fbf948585d74b07e7b91c7.png

9 godzin temu, maxmaster027 napisał(a):

Wedlug mnie gadales z nim i poleciłeś mu Asus prime

Tez mi jej nie polecal, sam zarzucalem propozycje ;) 

obraz.png.0afadc17603b29b1d91482d19c6c5dab.png

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, jankooo napisał(a):

@Phoenix.

A teraz plusy:

(...)

-nie wielki ale jednak wzrost ogólny wydajności 

Buhahahahahahahahahaha :rotfl:

Łaskawcy DALI a nie musieli. Kumacie? Dali mizerny wzrost po ponad dwóch latach i jankoooo skacze z radości, bo mógł dostać równe 0%. Jesteś chłopie ofiarą marketingu nvidii.

Edytowane przez Smalec
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
16 minut temu, Smalec napisał(a):

Łaskawcy DALI a nie musieli. Kumacie? Dali mizerny wzrost po ponad dwóch latach i jankoooo skacze z radości, bo mógł dostać równe 0%. Jesteś chłopie ofiarą marketingu nvidii.

GD1OA47XkAAcpaA.jpg.c514ff09c219caaf1568cbefe424c9a4.jpg

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, Smalec napisał(a):

:sciana:Dobra to sprobujmy z analogią tj. innym przykładem dla lepszego zrozumienia. Pamiętasz jak bylo z intelem jeszcze nie tak dawno? Mizerne wzrosty z generacji na generację (miedzy 6 a 7 wrecz zastój mozna powiedziec bo tylko zegary sie zwiększyły) ale byli liderami i jak ktoś potrzebował/chciał mieć dobry sprzęt to i tak wybierał ta marke. Kupiłem wtedy 7700k bo to był top sprzęt do kupienia pod moje potrzeby na tą chwilę a chyba najgorszy top w historii tej marki jedli chodzi o przyrosty. Amd walczyło ceną.

Teraz na rynku procesorów rządzi AMD i kupiłem procek od nich a Intel walczy promkami.

To, ze teraz wybrałem nvidie to nie znaczy nic więcej i nic mniej, że maja w tej chwili najlepszy produkt. Nie ma tu żadnej ofiary marketingu tylko jest to świadomy wybór osoby, która nie obraża sie na firmę za to, że nie jest jeszcze lepsza bo np. rynek tego nie wymaga (patrz Intel) bo np. więcej nie umie- OBOJĘTNE :boink: