Kadajo 7 396 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia Juz chyba dawał to side ale tutaj w skrócie https://videocardz.com/newz/nvidia-pushes-neural-rendering-in-gaming-with-goal-of-100-ai-generated-pixels Teraz już wszytko będzie fejkowe z AI
maxmaster027 875 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia Godzinę temu, Lameismyname napisał(a): @maxmaster027 No tutaj trochę się pozmieniało, bo takie 9070XT i 9070 radzą sobie zadziwiająco dobrze z PT/RT jak na radeony. Gorzej z upscalerem paradoksalnie, bo FSR 4.0 trzeba często odpalać patentami (optiscaler, jakieś 3rd party patche/mody) co jest raczej upierdliwe i różnie działa. Dobra niech Ci bedzie. To jest lista po prostu dla kogos kto chce mieć karte od nVidii z róznych przyczyn. AI, DLSS, czy co tam innego. Jeżeli chodzi o 9070XT to porownywałem ja z 4070Ti, jest w RT i PT wolniejsza i to w niektorych grach zauwazalnie wolniejsza. Nawet nie wlaczajac DLSS po prostu natywa TAA w takim GTA V Enhanced w 4k odstawalo.
Tornado3 327 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia 8 godzin temu, @MUZ napisał(a): cicha i chłodna Jest cicha ale do chłodnej to jej daleko 1
Lameismyname 2 340 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia 45 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Dobra niech Ci bedzie. To jest lista po prostu dla kogos kto chce mieć karte od nVidii z róznych przyczyn. AI, DLSS, czy co tam innego. Jeżeli chodzi o 9070XT to porownywałem ja z 4070Ti, jest w RT i PT wolniejsza i to w niektorych grach zauwazalnie wolniejsza. Nawet nie wlaczajac DLSS po prostu natywa TAA w takim GTA V Enhanced w 4k odstawalo. Ja wychodzę z założenia, że nie ma złych kart, tylko część z nich jest źle wyceniona. W RT i PT czerwoni są ciągle w tyle ale trzeba im przyznać - poczynili spore postępy. Jak kupowałem GPU miałem realnie do wyboru 5070ti za 3900zł i 9070XT za 3750zł. Wybrałem kartę zielonych. Jednak jakbym miał 5070ti za 3900zł, a 9070XT za ~3000zł, to pewnie wybrałbym Radeona
Lancer 1 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia 4 godziny temu, Phoenix. napisał(a): Dzięki. Ale to chyba po @ bo widzę offset? Tak czy siak to krzemik raczej średni wrzucają.
maras2574 889 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 19 godzin temu, galakty napisał(a): Poza tym pewnie znowu podniosą TDP, ile można... Kurna, za parę lat trzeba będzie montować gniazda silowe
galakty 3 305 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia Zapas jeszcze jest, ale ciekawe czy zasilaczy 2000W nie będzie
PaVLo 916 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia Moja obudowa umożliwia montaż dwóch zasilaczy, więc ja jestem gotowy nawet na 4kW
Kadajo 7 396 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia Godzinę temu, galakty napisał(a): Zapas jeszcze jest, ale ciekawe czy zasilaczy 2000W nie będzie W stanach jest podobno limit do 1600W wiec u nich może być czapa. W Europie już były takie PSU https://www.coolermaster.com/en-global/products/m2000-platinum/
galakty 3 305 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 4 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a): Licznik na klatce Ci nie wytrzyma Od czego jest przyłącze do indukcji 1
maras2574 889 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia SeaSonic Prime PX ATX 3 2200W (PRIME-PX-2200-ATX30) - Zasilacz - Morele.net https://share.google/JRHhDMJn6qsYnaGVe
oldfashioned 459 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia Pisalem pare stron temat odnosnie 5090 gigabyte master ice, po tam 2-3h 'sprawdzania' musze przyznac ze cewki jednak ciut slychac przy 100% gpu w cichym pomieszczeniu. Nie jest to powod zeby karte zwracac, zwlaszcza ze i tak gram w sluchawkach, ale dla niektorych moze byc lekko irytujace.
maxmaster027 875 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 12 godzin temu, Lancer napisał(a): Dzięki. Ale to chyba po @ bo widzę offset? Tak czy siak to krzemik raczej średni wrzucają. To jest moja. Daily. To zależy jakie GPU sie komu trafi. U mnie teoretycznie max napiecie 1.015V. Gdzie sporadycznie w rzeczywistosci przekracza 1V. Najczesciej to jest 0.975 do 1V w zaleznosci od obciażenia. GPU 5080 z wiekszym Voltage niektore potrafią do 1.1V dochodzic sa najczesciej szybsze, ale tez bardziej pradożerne.
michaelius33 354 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 6 godzin temu, Kadajo napisał(a): W stanach jest podobno limit do 1600W wiec u nich może być czapa. W Europie już były takie PSU U nich jest napięcie 110V w gniazdku więc 16A bezpiecznik kończy się właśnie w tych okolicach. U nas niby jest lepiej ale to dalej może być sytuacja nie włączaj pralki kiedy grasz 1
Lancer 1 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 4 godziny temu, maxmaster027 napisał(a): To jest moja. Daily. To zależy jakie GPU sie komu trafi. To Prime, czy inny model?
maxmaster027 875 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 18 minut temu, Lancer napisał(a): To Prime, czy inny model? https://www.3dmark.com/sb/349995
Wyhylylybymy 23 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 2 godziny temu, Smalec napisał(a): Panie nie strasz pan bo mam ochotę zwrócić swojego 5090... ;/ 1
Smalec 1 551 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia @Wyhylylybymy Stres jest mocno destrukcyjny, możesz mi zwrócić, zajmę się tym potworem. <yanush alert> 1 1
bourne2008 1 202 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Na stres dobre są gniotki Spoiler 8
Sebastiansbk 131 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Najlepsze gniotki to te u kobity 🤭 2 1
Phoenix. 4 711 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Mimo serwowanej "kupy" wyniki z dzialu gaming caly czas rosna 3
Rekomendowane odpowiedzi