Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

RTX 4090/5090 z DLSS daje radę, gorzej z resztą kart. Pojawi się więcej takich gier, to ludzie będą mieli powód do upgrade na RTX 60xx, a biznes nadal będzie się dobrze kręcił. :hihot:

112.thumb.jpg.e7ef0d18a29218c279be42e8a0f498c6.jpg

:hihot:

Edytowane przez Doamdor
Opublikowano
5 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Ja bym już chętnie na 6090 wymienił ale Jensen mówi że jeszcze nie ma :/

natomiast sama gra to oczywiście kasztan :D 

Włącz MFG x2 to będziesz miła RTX 6090, MFG 3x da ci RTX 7090, a MFG x4 RTX 8090.  :clap:

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

@Doamdor wtedy z kolei nowa technologia wyświetlaczy jest potrzebna, bo dzisiejsze OLEDy i G-Sync nie dają rady. Obraz jakiś taki rwący, rozmazany, jakieś artefakty, szumy i zniekształcenia. Nie podoba mi się to :( Zabiera przyjemność z rozrywki. Wolałbym jednak wydajniejszą kartę :D  

Edytowane przez Fenrir_14
Opublikowano

Każda grę można obciążyć ledwie widocznymi ficzerami, żeby na wykresach prezentowało się to jako graficzny chad albo słabo zoptymalizowany dziad w zależności od interpretacji poszczególnego gracza :D

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Jeżeli będzie wydajniejszy w stosunku do 5090 tak jak wydajniejsza była w dniu premiery 4090 do 3090 to ja narzekać nie będę 😀

Koło 30 jak dobrze pójdzie 40% za top jeszcze pytanie czy inflacji przy tym jeszcze nierewolucyjnym 3Np dołożą. Powinni czekać do 2Np ale to 2028 i będzie wtedy min 30% do ceny. Konkurencją dla domowych składaczy konsol są centra danych i tyle popłaczesz.

Pytanie ile jeszcze mogą W w chłodzeniu i dostarczaniu wepchnąć.

Nie wiem z czego ta gierka ma te wymagania i gdzie resztę czasu włożyli deweloperzy.

Gra dla tych co mają FG tylko...

Edytowane przez areczek1987
Opublikowano

Takie wymagania z taką grafiką?? Fajny ten UE5. Jeszcze trochę to na samą informacje o zastosowanym silniku będę skreślał gry, a to już kolejna gra z kolei która wygląda słabo a wymaga cudów. Borderlandsowi graficznie bliżej do Fortnajta niż Crysisa. %-)

Opublikowano

Pobawiłem się tym FG w świeżo kupionym 5070ti. Kurde nie ma tragedii, ale faktycznie +90 fps natywnie musi być. Czuć lekki wzrost input laga, ale do przeżycia w grach singlowych, po chwili się przyzwyczajam. Myślałem, że będzie sporo gorzej.

Za to włączenie FG przy 50-60 fps lub o zgrozo mniej, wywołuje u mnie dosłownie zawroty głowy, coś podobnego mam na VR jak fps zleci poniżej 90. Może na padzie byłoby ok, ale na myszce totalnie dla mnie niegrywalne.

No i mega podoba mi się dlaa, super to wygląda na 1440p.