maxmaster027 887 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): Bo nie mam czego kupic, na razie Ale to niewiele Ci brakuje do niego on nie ma OC Ty masz, pewnie z 15% tracisz realnie. 1
Kadajo 7 412 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października 1 minutę temu, Lameismyname napisał(a): Zawsze możesz wziąć RTX 4090 Nie chce używanej karty. 2 minuty temu, Lameismyname napisał(a): No i możesz zostać na 4070ti, a jak zabraknie jej papu, to przesiądziesz się na 1080p No ale to już nie będzie premium
AudRob 132 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października 5 minut temu, Kadajo napisał(a): Ja nie mogę sobie zracjonalizować kupienia karty za taką kasę do jakiś głupich gierek. No nie dam rady, nie jestem aż tak szalony @Kadajo czytałeś tego gościa co napisał cyt./ RTX 4090 jest drugim najwydajniejszym GPU jaki istnieje. Jak wiadomo od dawna RTX 4090 = RTX 5070./ To są jaja🤣
Lameismyname 2 342 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października Teraz, Kadajo napisał(a): Nie chce używanej karty. Może ktoś ma nówkę z foliami jako zakup kolekcjonerski. God only knows 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): No ale to już nie będzie premium Upremiujesz 1080p... może jakiś tandem OLED 4gen z 500hz albo coś.
AudRob 132 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października 5070 ti to jest badziew a on równa 5070 do 4090 .
maxmaster027 887 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października Full HD dlss performance 540p. Premium + 2
Lameismyname 2 342 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października 1 minutę temu, maxmaster027 napisał(a): Full HD dlss performance 540p. Premium + Śmiej się. Wymyślą jakiś super transformer AI model i 1080p na TNce będzie wyglądało lepiej jak 4K na OLEDzie.
Kadajo 7 412 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października 4 minuty temu, maxmaster027 napisał(a): Full HD dlss performance 540p. Premium + MFGx8
AudRob 132 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października 10 minut temu, Kadajo napisał(a): Bo nie mam czego kupic, na razie A to wiesz, to równie dobrze możesz obniżyć detale, obniżyć rozdzielczość, włączyć DLSS Ultra Performance itd. itd. itd. Wbrew pozorom jest dużo możliwości. @Kadajo sam miałem rtx 4070 ti i to jest zajebista karta tyle że 12 gb vram dlatego zmieniłem.
maxmaster027 887 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października 3 minuty temu, Kadajo napisał(a): MFGx8 Tak i podwójny DLSS 5 tzw DLSSx2 , najpierw upscaluje z 540p do 1080p potem z 1080p do 4k potem jak napisales MFGx8 Bedzie podnieta, Jensena że z 1px robi 128pix, Impossible without AI. 1 1
AudRob 132 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października 14 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Ale to niewiele Ci brakuje do niego on nie ma OC Ty masz, pewnie z 15% tracisz realnie. Pewnie słaby silnik też można na mapie zmienić na więcej km .
maxmaster027 887 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października 4080 to nie jest wolnossaca rzedowa 8mka, ani nawet v8. Wszystko poza 4090 to silniki od kosiarek 3
AudRob 132 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października 3 minuty temu, maxmaster027 napisał(a): Tak i podwójny DLSS 5 tzw DLSSx2 , najpierw upscaluje z 540p do 1080p potem z 1080p do 4k potem jak napisales MFGx8 Bedzie podnieta, Jensena że z 1px robi 128pix, Impossible without AI. Niemożliwe bez sztucznej inteligencji. Tak tak po co kupować 5080 super jak można 4070Ti podkręcić.😊 W dodatku na szynie 192 bit.
Doamdor 1 788 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października 5 minut temu, Lameismyname napisał(a): Nazywaj to jak chcesz Każdy ma swoje potrzeby i je spełnia. Ja się wyleczyłem z topowych GPU za czasów 9800GX2 i 4870X2 Może i tak, każdy ma inne postrzeganie. A rynek jest zepsuty skoro za mid-range trzeba dać 4k, a za topkę 10k. Gdybyś posiadał np Vanguarda, to nie byłoby takiej dramy na temat twojej karty graficznej. Wiedziałbyś wtedy, że kupiłeś porządny produkt, a nie półprodukt, w którym trzeba fabrykę poprawiać i robić UV, bo na stock jest wichura. RTX 5090 Ventus obok RTX 5070 Ti Vanguard, wyglądał jak tania plastikowa karta graficzna, która był mniejsza, lżejsza, a po jej uruchomieniu czułem się, jakby to był jeden wielki żart za 10 tys. złotych. Nie warto skąpic kilka stówek, które w moment wydaje się na paliwo, czy większe zakupy w sklepie spożywczym.
AudRob 132 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października 11 minut temu, maxmaster027 napisał(a): 4080 to nie jest wolnossaca rzedowa 8mka, ani nawet v8. Wszystko poza 4090 to silniki od kosiarek O czym ty mówisz o Audi A8 D4 Sedan 4.2 TDI 350KM 257kW to chyba nie kosiarka? 1
Doamdor 1 788 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października 51 minut temu, Kadajo napisał(a): Najbardziej opłacalna karta jest ta najdroższa, czyli 5090, czy nam się to podoba, czy nie. 1
AudRob 132 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października Sądząc po specyfikacji masz kosiarkę.
AudRob 132 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października 6 minut temu, Doamdor napisał(a): Gdybyś posiadał np Vanguarda, to nie byłoby takiej dramy na temat twojej karty graficznej. Wiedziałbyś wtedy, że kupiłeś porządny produkt, a nie półprodukt, w którym trzeba fabrykę poprawiać i robić UV, bo na stock jest wichura. RTX 5090 Ventus obok RTX 5070 Ti Vanguard, wyglądał jak tania plastikowa karta graficzna, która był mniejsza, lżejsza, a po jej uruchomieniu czułem się, jakby to był jeden wielki żart za 10 tys. złotych. Nie warto skąpic kilka stówek, które w moment wydaje się na paliwo, czy większe zakupy w sklepie spożywczym. 👍
janek25 191 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października Przecież zmiana procesu nigdy nie oznaczała obcinania kuponów. Nakręcacie się i tyle bo 5000 przeciętnie udane i tak już musi być zawsze. Otóż nie musi i nie będzie
AudRob 132 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października 2 minuty temu, Doamdor napisał(a): @AudRob Piłeś? Nie pisz. Dlaczego taki wpis akurat ja nie piję? Nie sądź innych po sobie. Dałem tylko porównanie do silnika V8
Doamdor 1 788 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października @AudRob Jeżeli nie piłeś, to jaką posiadam kartę graficzną?
janek25 191 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października (edytowane) Radeona ,jakiejś niskiej maści. Zresztą co za różnica ,na pewno z narzutem a do tego po 15 sekundach wywala się do pulpitu Edytowane 12 Października przez janek25
AudRob 132 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października Niechcący nie do ciebie skierowałem wpis.😊 2 minuty temu, Doamdor napisał(a): @AudRob Jeżeli nie piłeś, to jaką posiadam kartę graficzną? Pomyłka z wpisem nie do ciebie był 😂 Tylko do @maxmaster027 1
Lameismyname 2 342 Opublikowano 13 Października Opublikowano 13 Października (edytowane) 6 godzin temu, Doamdor napisał(a): Gdybyś posiadał np Vanguarda, to nie byłoby takiej dramy na temat twojej karty graficznej. Wiedziałbyś wtedy, że kupiłeś porządny produkt, a nie półprodukt, w którym trzeba fabrykę poprawiać i robić UV, bo na stock jest wichura. RTX 5090 Ventus obok RTX 5070 Ti Vanguard, wyglądał jak tania plastikowa karta graficzna, która był mniejsza, lżejsza, a po jej uruchomieniu czułem się, jakby to był jeden wielki żart za 10 tys. złotych. Nie warto skąpic kilka stówek, które w moment wydaje się na paliwo, czy większe zakupy w sklepie spożywczym. Myślałem, że zarzucasz mi brak 5090. Jakiej dramy? Wybitne chłodzenie to nie jest ale na moje potrzeby po UV daje radę jak pisałem już wcześniej, a przynajmniej cewek nie słyszę. W momencie zakupu myślałem alternatywnie o dopłacie do Zotac Solid za ok. 4500zł ale uznałem, że nie warto. Tak jak @Kadajo pisał o racjonalizmie- nie widziałem sensu, a 5070ti to tak naprawdę efekt uboczny sprzedaży 4070S, bo zmiana na 5070 była bez sensu, a na 5080 overkillem (na tamtą porę głównie cenowym). Miałem nawet po drodze opcję wymiany na Zotac Solid Core za 200zł dopłaty ale nie skorzystałem. Co komu pasuje. A co do Vanguarda, wiesz, że ja od MSI stronię. Ostatni raz miałem Rx 6600XT Gaming X tej firmy, który przy tych kryzysach kosztował przeciętnie powyżej 3k. Wentyle, kultura, temperatury OK, ale cewki przeciętne. Tu się zgodzę z kolegą @Send1N - już wolę szum wentylatorów jak pisk cewek. Edytowane 13 Października przez Lameismyname 1
Rekomendowane odpowiedzi