pompa ciepła powietrze-powietrze w obecnych warunkach jest bardzo nie efektywna co chwilę załącza się grzałka bo jednostka zewnętrzna cała w lodzie, to dobre rowiązanie na zachodzie i południu Europy, u nas gruntowa a najlepiej oparta na studniach wody i jeszcze te fachmany co liczą po niespełna 1kw na 20-25m2, przy tach zimach jak obecnie najlepszy i najbardziej ekonomiczny jest gaz albo zagazowujący drewno (w sumie najlepszy materiał bo odnawialny)
Juz po UV a i tak ladny przyrost fps jest chodzi o glosnosc to nie slysze duzej roznicy po przesiadce z rtx gigabyte 3080 vision, mi pasuje nie jestem jakis mega wymagający. a kompa mam pod biurkiem daleko i tak prawie nic z tamtad nie slysze
Tak samo zrobiłem. Co prawda mi się nie chcący 2 wyklikały ale trudno Na naszym amazonie już po prawie 2.9k a to i tak w sumie chyba najtaniej dalej więc albo odeślę jedną albo komuś zgonie w potrzebie. Wczoraj mi przyszła 8 TB w talerzu znaczy baracuda za 730 dziś już niedostępne na amazonie. Media Expert miał w podobnej cenie co amazon teraz 1099, więc reszta wyrówna w okolice 1k pewnie. Cholerne AI nawet HDD wciąga w tych idealnych rozmiarach.
Swoją drogą dziś przełączyłem sobie Dooma DA na XESS i uwaga na ustawianiach FSR i insta crash myślałem, że to może zczytywanie obrazu do oświetlenia ale nie XESS chodzi dopiero -70mv kiedy FSR stabilny na 100mv. Nigdy czegoś takiego nie widziałem na RDNA3 jak FSR śmigał to i XESS na tych samych nastawach ganiało. Natomiast ogólnie jak spoko sprawa, bo jak Xess pochodzi dłużej niż 2 minuty to już się nie sypnie a z FSR to bez posiedzenia minimum 2h to nic nie wiadomo
Rekomendowane odpowiedzi