jankooo 298 Opublikowano Czwartek o 21:12 Opublikowano Czwartek o 21:12 10 minut temu, damyan123 napisał(a): A ile Twoja sztuka robi? SN wycisnął 3100 z groszami przy 1,005V, potem będę dłubał z krzywą. W aktualnej maxów nie sprawdzałem ale jest na pewno gorsza od np Asus Prime, którą kiedyś miałem: to na pewno poza sn nie było stabilne ale rekord zaliczyło
maxmaster027 927 Opublikowano Czwartek o 21:13 Opublikowano Czwartek o 21:13 57 minut temu, damyan123 napisał(a): Memki mam od początku +2000 wbite. Zanim zabiorę się za curve to lecę na auto PL 110%, +250 na rdzeniu i przechodzi bench CP77 jak ta lala, zegarek ~3140. Niezmiennie wentyle 30% 1000RPM i tempy max 61C. Edit. 3165-3172Mhz na +260 też idzie. Zerknijcie, może mam coś nie włączone? Wygląda całkiem nieźle, a jaki masz wynik z FGx2 bo w sumie z tym najlepiej testowac stabilnosc, FG potrafi wykrzaczyc . Dobijesz na X2 z tym swoim OC do 125fps?? Jeżeli tak to nawet nawet
P.Wiśnia 130 Opublikowano Czwartek o 21:24 Opublikowano Czwartek o 21:24 (edytowane) Dobra panowie powiedźcie co robić, tematu niestety nie śledziłem i serio nie chcę mi się czytać 1000 stron. Mam takie opcje: MSI GeForce RTX 5060 Ti Gaming Trio OC 16GB za 1780zł MSI GeForce RTX 5070 Gaming Trio OC 12GB za 2800zł Poczekać do stycznia na zapowiedź 5070 Super 18GB (ale z poprzednich postów wynika że ich nie będzie w 1 półroczu lub nie będzie wcale) Aktualnie gram głównie w CS2, Rust, EFT itp. Chciałbym też pograć w nowsze gry z RT np. Cyberpunk 2077 oraz Indiana Jones. Ale też gry pokroju GTA5, GTA6, RDR2. Rozdzielczość to 1080p ale myślę o przesiadce na 1440p na monitorze 24 cale. Edytowane Czwartek o 21:27 przez P.Wiśnia
jankooo 298 Opublikowano Czwartek o 21:30 Opublikowano Czwartek o 21:30 1 minutę temu, P.Wiśnia napisał(a): Mam takie opcje: MSI GeForce RTX 5060 Ti Gaming Trio OC 16GB za 1780zł Cenowo wypada najkorzystniej i osobiście ją bym wybrał o ile wydajności starczy. 1k dopłaty do 5070 to słaby deal. Nie ma żadnych przecieków na temat szykujących się do startu superek a z doniesień to raczej odległa sprawa 1
damyan123 37 Opublikowano Czwartek o 21:38 Opublikowano Czwartek o 21:38 23 minuty temu, maxmaster027 napisał(a): Wygląda całkiem nieźle, a jaki masz wynik z FGx2 bo w sumie z tym najlepiej testowac stabilnosc, FG potrafi wykrzaczyc . Dobijesz na X2 z tym swoim OC do 125fps?? Jeżeli tak to nawet nawet U mnie ciut mniej ale mówię, że jeszcze nie dłubałem za bardzo.
Fenrir_14 861 Opublikowano Czwartek o 21:42 Opublikowano Czwartek o 21:42 (edytowane) @Kanzu a jak amperaż Ci się rozkłada na tym kabelku od moddyi? Masz równo? Mnie od razu się nie podobał ten gzyms co jest przy ledowym plastiku więc nawet nie zamawiałem, zresztą już wtedy kolega @DżonyBi też mi pisał o tym. Trochę nieprzemyślane albo przekombinowane ze strony Asusa. Mimo wszystko chyba taki jedyny zarzut z mojej strony to te okrutnie długie węże i wpięcie ich w blok akurat w tym miejscu Aha, no i wentylatory powinni dać do tej chłodnicy w wersji Extreme - 30mm, te które dołączają do Ryujina Extreme. Zupełny brak logiki Asus Edytowane Czwartek o 21:44 przez Fenrir_14
maxmaster027 927 Opublikowano Czwartek o 21:47 Opublikowano Czwartek o 21:47 4 minuty temu, damyan123 napisał(a): U mnie ciut mniej ale mówię, że jeszcze nie dłubałem za bardzo. Ładnie, panie no to prawie dobijasz do wydajnosci 5080 FE To jest test mojej sztuki ale -80Mhz co mniej wiecej odpowiada wydajnosci 5080 FE(czyli karty, która jest najczęściej w testach) dzieki czemu masz porównanie 3% różnicy tylko
damyan123 37 Opublikowano Czwartek o 21:53 Opublikowano Czwartek o 21:53 3 minuty temu, maxmaster027 napisał(a): Ładnie, panie no to prawie dobijasz do wydajnosci 5080 FE To jest test mojej sztuki ale -80Mhz co mniej wiecej odpowiada wydajnosci 5080 FE(czyli karty, która jest najczęściej w testach) dzieki czemu masz porównanie 3% różnicy tylko Tam jest ogromny zapas temperaturowy, HWInfo wskazuje max rdzeń 60C, mem 64C. Przegoniłem benchem CP77 z 5 razy i steel nomad raz. Prócz szumu łożysk nic nie słychać.
maxmaster027 927 Opublikowano Czwartek o 22:00 Opublikowano Czwartek o 22:00 Acha no to dobra karta. Bo sa tez wersje typu Ventus, czy Shadow to tam jest gorąco, jeszcze kilka innych wersji, gdzie karta łapie wysokie temp i trzeba nadganiac obrotami. Jednemu pasuje innemu nie. W kazdym badz razie potestuj troche z x2 i x3 z DLAA tez, i zobacz wtedy temperatury i czy jest stabilnie.
ju-rek 467 Opublikowano Czwartek o 22:10 Opublikowano Czwartek o 22:10 31 minut temu, damyan123 napisał(a): Wygląda całkiem nieźle, a jaki masz wynik z FGx2 bo w sumie z tym najlepiej testowac stabilnosc Na jakich taktowaniach ty to robisz bo jakoś mało tych klatek?
damyan123 37 Opublikowano Czwartek o 22:23 Opublikowano Czwartek o 22:23 21 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Acha no to dobra karta. Bo sa tez wersje typu Ventus, czy Shadow to tam jest gorąco, jeszcze kilka innych wersji, gdzie karta łapie wysokie temp i trzeba nadganiac obrotami. Jednemu pasuje innemu nie. W kazdym badz razie potestuj troche z x2 i x3 z DLAA tez, i zobacz wtedy temperatury i czy jest stabilnie. Ten PNY z plusem kozak jeśli chodzi o kulturę pracy, może zrobię sobie pasywke na 0,8V-0,85V do poe2 🤣 21 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Acha no to dobra karta. Bo sa tez wersje typu Ventus, czy Shadow to tam jest gorąco, jeszcze kilka innych wersji, gdzie karta łapie wysokie temp i trzeba nadganiac obrotami. Jednemu pasuje innemu nie. W kazdym badz razie potestuj troche z x2 i x3 z DLAA tez, i zobacz wtedy temperatury i czy jest stabilnie. Ten PNY z plusem kozak jeśli chodzi o kulturę pracy, może zrobię sobie pasywke na 0,8V-0,85V do poe2 🤣 21 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Acha no to dobra karta. Bo sa tez wersje typu Ventus, czy Shadow to tam jest gorąco, jeszcze kilka innych wersji, gdzie karta łapie wysokie temp i trzeba nadganiac obrotami. Jednemu pasuje innemu nie. W kazdym badz razie potestuj troche z x2 i x3 z DLAA tez, i zobacz wtedy temperatury i czy jest stabilnie. Ten PNY z plusem kozak jeśli chodzi o kulturę pracy, może zrobię sobie pasywke na 0,8V-0,85V do poe2 🤣 21 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Acha no to dobra karta. Bo sa tez wersje typu Ventus, czy Shadow to tam jest gorąco, jeszcze kilka innych wersji, gdzie karta łapie wysokie temp i trzeba nadganiac obrotami. Jednemu pasuje innemu nie. W kazdym badz razie potestuj troche z x2 i x3 z DLAA tez, i zobacz wtedy temperatury i czy jest stabilnie. Ten PNY z plusem kozak jeśli chodzi o kulturę pracy, może zrobię sobie pasywke na 0,8V-0,85V do poe2 🤣 21 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Acha no to dobra karta. Bo sa tez wersje typu Ventus, czy Shadow to tam jest gorąco, jeszcze kilka innych wersji, gdzie karta łapie wysokie temp i trzeba nadganiac obrotami. Jednemu pasuje innemu nie. W kazdym badz razie potestuj troche z x2 i x3 z DLAA tez, i zobacz wtedy temperatury i czy jest stabilnie. Ten PNY z plusem kozak jeśli chodzi o kulturę pracy, może zrobię sobie pasywke na 0,8V-0,85V do poe2 🤣 1
sideband 1 920 Opublikowano Czwartek o 23:16 Opublikowano Czwartek o 23:16 5070ti na 0.8v łyka tyle co nic to ciężko żeby nie było dobrej kultury pracy
Totek 834 Opublikowano Czwartek o 23:33 Opublikowano Czwartek o 23:33 (edytowane) Właśnie 5080 Windforce stała się Waterforcem WB Generalnie wszystkim polecam gorąco jeśli ktoś ma takie możliwości. temperatura w pokoju 20 Stres: (PL 360W) GPU w furmarku 59 GPU w grach 50 MEM 50 Karta w grach leci 2820MHz cały czas. Idle (tryb max wydajności) GPU 27 MEM 40 Co do bloku alphacoola nie mam żadnych uwag, montaż dziecinnie prosty, jakościowo za tę kasę petarda, reszta kwestia gustu. (Edit: no może dołączony śledź trochę jak puszek po karasiu, fabryczny lepszy ale nie podejdzie z blokiem) Co do Windforca, czyszczenie tej pasty z pamięci to udręka, w końcu tylko przetarłem i nie dłubałem tego z PCB do czystego. Jakość naniesienia tej pasty/padów tak po japońsku... Jako tako ale na pamięciach nie było dobrze rozdeptane przez co 4 kości były pokryte tak w 80%. Całą resztę opiszę gdzieś w recenzji na forum. Aaa, dwudziestoletni swiftech na chipsecie x570 się zmieścił choć siedzi trochę pod kartą Edytowane Czwartek o 23:37 przez Totek 1
peterchen86 2 Opublikowano Czwartek o 23:50 Opublikowano Czwartek o 23:50 Czy to normalna ze na moim RTX 5090 Gigabyte Aorus pamięci są ok 6-10 stopni cieplejsze niż rdzeń? W części testów widzę, że w przypadku tej karty pamięci są chłodniejsze od rdzenia. Czy to kwestia konkretnej sztuki?
sideband 1 920 Opublikowano Piątek o 00:31 Opublikowano Piątek o 00:31 Pamięci zawsze są cieplejsze od GPU od kilku do kilkunastu stopni to jest normalne. 1
j4z 987 Opublikowano Piątek o 00:42 Opublikowano Piątek o 00:42 A hot spot jeszcze cieplejszy. Na szczęście NV dba o nasze zdrowie psychiczne i nam nie pokazuje.
Kanzu 250 Opublikowano Piątek o 09:04 Opublikowano Piątek o 09:04 @Fenrir_14 11 godzin temu, Kanzu napisał(a): Z tą przepiździałą wtyczką takie jaja, że teraz nawet na nowym kablu dalej piny świrowały i skoki powyżej 10A. Jak przepiąłem go w drugie 12V-2x6 nagle wszystkie się wyrównały. Wychodzi, że nie tylko kable mogą być winne, ale i od strony zasilacza coś mu nie pasi. Tutaj pisałem jak to wyglądało Ogólnie cyrk, bo stary też wpinałem w oba gniazda i na żadnym nie było dobrze. 11 godzin temu, Fenrir_14 napisał(a): Mimo wszystko chyba taki jedyny zarzut z mojej strony to te okrutnie długie węże i wpięcie ich w blok akurat w tym miejscu No z tymi wężami to ich poniosło. Ja na szybko opaską złapałem do węży Arctica, bo jak dotykały szyby to tylko buczenie słyszałem 11 godzin temu, Fenrir_14 napisał(a): Aha, no i wentylatory powinni dać do tej chłodnicy w wersji Extreme - 30mm, te które dołączają do Ryujina Extreme. Zupełny brak logiki Asus Te obecne to faktycznie jakieś wydajne nie są. Temperatury są podobne jak w liquidzie miałem a mam wrażenie, że Suprim nawet niżej potrafił schodzić po UV. Wyłączyłem osd i przestałem już zwracać uwagę na te cyferki. Od razu push pull zrobiłeś, czy sprawdzałeś też ile sama wymiana tych 3 śmigieł zmieni?
aureumchaos 446 Opublikowano Piątek o 09:37 Opublikowano Piątek o 09:37 Bede sciagal kompa z biurka to przy okazji moge zmienic paste pod blokiem. https://www.morele.net/honeywell-termopad-ptm7950-40x40-mm-0-25-mm-narzedzia-14726646/?sekcja=reviews-all czy to bedzi eoryginal tego PTM? Chcialbym sprobowac zeb ynie kombinowac z nakladaniem pasty skoro osiagi sa takie same a nie trzeba co roku zmieniac.
Pitt_34 354 Opublikowano Piątek o 10:14 Opublikowano Piątek o 10:14 36 minut temu, aureumchaos napisał(a): czy to bedzi eoryginal tego PTM? Uśmiechnij się do sideband, brałem od niego i jestem mega zadowolony. 1 1
Fenrir_14 861 Opublikowano Piątek o 10:46 Opublikowano Piątek o 10:46 @Kanzu fabrycznych wentylatorów używałem jedynie do sprawdzenia karty pod kątem cewek i pompy. Jak wszystko było ok to wentyle od razu szły z powrotem do pudełka 😀
leven 590 Opublikowano Piątek o 11:30 Opublikowano Piątek o 11:30 Godzinę temu, Pitt_34 napisał(a): Uśmiechnij się do sideband, brałem od niego i jestem mega zadowolony. Ja się raz uśmiechnąłem... odpowiedź:
P.Wiśnia 130 Opublikowano Piątek o 11:56 Opublikowano Piątek o 11:56 14 godzin temu, jankooo napisał(a): Cenowo wypada najkorzystniej i osobiście ją bym wybrał o ile wydajności starczy. 1k dopłaty do 5070 to słaby deal. Nie ma żadnych przecieków na temat szykujących się do startu superek a z doniesień to raczej odległa sprawa Dobra, chyba jednak 5060TI 16GB zastąpi wiernego 1060 który wyląduje na półce.
Send1N 4 542 Opublikowano Piątek o 12:11 Opublikowano Piątek o 12:11 (edytowane) 11 godzin temu, j4z napisał(a): A hot spot jeszcze cieplejszy. Na szczęście NV dba o nasze zdrowie psychiczne i nam nie pokazuje. W amd przykładowo masz pokazane wszystko i pamięci są cieplejsze niż hotspot w obecnej gen Edytowane Piątek o 12:11 przez Send1N 1
leven 590 Opublikowano Piątek o 12:14 Opublikowano Piątek o 12:14 14 godzin temu, maxmaster027 napisał(a): Wygląda całkiem nieźle, a jaki masz wynik z FGx2 bo w sumie z tym najlepiej testowac stabilnosc, FG potrafi wykrzaczyc . Dobijesz na X2 z tym swoim OC do 125fps?? Jeżeli tak to nawet nawet Przepraszam, czy ten test obejmuje Path Tracing ? Z tego co widzę, to tak. Daj mi tę moc, na jedną noc....
Rekomendowane odpowiedzi