Cześć,
Mam starego kompa w którego skład wchodzi 10400f, 32 GB ramu 2666 i GTX 1070. Zastanawiam się czy jest sens wymienić w nim kartę tak do 1k zł i wykorzystywać do grania zamiast konsoli. Jeśli tak to jakie GPU będzie rozsądnym wyborem ?
Po przejrzeniu opinii graczy wnioski są jednoznaczne. 80-90 procent graczy (patrząc po lajkach i komentarzach) wychwala Remake, a tylko niewielka ilość graczy mówi że stare Resident Evil było lepsze. Czyli ty należysz do wyjątków : )
Ja co prawda nie grałem w stare RE4 (i całe szczęście), ale ci którzy grali również w ogromnej większości mówią że RE4 Remake jest lepsze pod każdym względem. Wszystkie lub prawie wszystkie zmiany jakie dokonali były na plus.
Gra stała się bardziej dojrzała, emocjonująca i ciekawsza. Do tego realistyczna grafika to nie tylko zmiana jakości dla jakości, lecz to poprawia zarazem cały klimat i zwiększa emocje podczas gry.
Ja nie gram w Resident Evil dla akcji. Ten element mnie w ogóle nie interesuje. Liczą się dla mnie postacie i klimat horroru.
Przykładowo Ada mnie nie interesuje, więc nawet nie będę grał w Separate Ways, czyli wątek poboczny RE4 Remake.
Do tego momentu akurat można to wytłumaczyć, ale jak wytłumaczysz że gdy Leon ją znalazł to zamiast uciec z tamtej wioski (od tych mieszanek stawonogów i ludzi) to chodzi z nią we wszystkie najbardziej niebezpieczne miejsca w tym do zamku?
Dosłownie jakby córka prezydenta miała za zadanie pokonać Saddlera razem z Leonem. To że miejsce ewakuacji przepadło to nie znaczy że miał iść z nią do zamku i walczyć z wszystkimi największymi wrogami.
Ale ja to zaakceptowałem bo gra była i tak rewelacyjna (po prostu nie mogę tego pominąć w recenzji).
Przeciez ten film lata na twitter juz od dawna Chyba nie myslicie ze on tam pokaz fury robil i ludzie stali i czekali z telefonem...
Chyba ze ja go widzialem w dniu wypadku ale nie wiedziwlem ze to ten wypadek
Nie zgadza mi sie kilka rzeczy jak chociazby to ze oni tam czekali i krecili ten wyjazd.
Rekomendowane odpowiedzi