maxmaster027 966 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu @Zhao Mówisz. ..hmm...ja tu myśle, czy moze troche napięcia na DDR5kach nie obniżyć... bo leca cały czas 1.52V
Mistrz zakonu Paladynów 803 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 13 godzin temu, Zhao napisał(a): Spokojnie najtrudniejszy jest pierwszy krok - potem będzie tylko lepiej Udało się z ratami karta będzie w poniedziałek Przyjdzie kurierem więc pewnie będzie zimna jak z lodówki, zostawić ją na kilka godzin w pudle tak jak przyjdzie czy wyjąć całkiem z foli i zostawić luzem gdzieś albo chociaż w tej foli?
bofff 170 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 2 minuty temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a): Udało się z ratami karta będzie w poniedziałek Przyjdzie kurierem więc pewnie będzie zimna jak z lodówki, zostawić ją na kilka godzin w pudle tak jak przyjdzie czy wyjąć całkiem z foli i zostawić luzem gdzieś albo chociaż w tej foli? przesądy, na overclock ktoś ostatnio narzekał, że nie bootuje na LN bo musi powyżej zera złapać... a drugi wystawiał kompa na zewnątrz żeby bmk pobić wkładaj do PC i odpalaj smarki! 2
Totek 865 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 21 minut temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a): Udało się z ratami karta będzie w poniedziałek Przyjdzie kurierem więc pewnie będzie zimna jak z lodówki, zostawić ją na kilka godzin w pudle tak jak przyjdzie czy wyjąć całkiem z foli i zostawić luzem gdzieś albo chociaż w tej foli? Wyciągnij z pudła i połóż na grzejnik, ale niech zostanie w folii. Dzięki temu wilgoć się nie skropli a sama karta szybciej osiągnie temperaturę pokojową. 2
Zhao 661 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 25 minut temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a): Udało się z ratami karta będzie w poniedziałek Przyjdzie kurierem więc pewnie będzie zimna jak z lodówki, zostawić ją na kilka godzin w pudle tak jak przyjdzie czy wyjąć całkiem z foli i zostawić luzem gdzieś albo chociaż w tej foli? Brawo! - mówiłem Ja zawsze daję chwile czasu jak rzecz przyjeżdża po takim skoku temperatur Niech sobie poleży w foli i tyle w zasadzie każde GPU tak robię od lat 1
Kadajo 7 779 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 30 minut temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a): Udało się z ratami karta będzie w poniedziałek Przyjdzie kurierem więc pewnie będzie zimna jak z lodówki, zostawić ją na kilka godzin w pudle tak jak przyjdzie czy wyjąć całkiem z foli i zostawić luzem gdzieś albo chociaż w tej foli? Karta powinna sama powoli dojść do temperatury otoczenia. Bron boże wkładaj ja taka zimna do PC, bo wtedy to może być krótka przygoda 3
galakty 3 693 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 23 godziny temu, Doamdor napisał(a): Dobry VR kosztuje więcej od RTX 5070 Ti, przez cały rok 2025 nie potrafiłeś kupić RTX 5070 Ti, który był najczęściej przecenianą kartą na pepperze? Że wam się chce z nim dyskutować... Ja mu nawet oferowałem Q3 w dobrej cenie bo siedzi na Q2, a jest ZNAWCĄ I FANEM VR. To już jest trollowanie jak dla mnie 6 minut temu, Kadajo napisał(a): Karta powinna sama powoli dojść do temperatury otoczenia. Bron boże wkładaj ja taka zimna do PC, bo wtedy to może być krótka przygoda Dodam tylko że to się tyczy całej elektroniki, lepiej dać odsapnąć 2
Pitt_34 368 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 41 minut temu, bofff napisał(a): wkładaj do PC i odpalaj smarki Ty tak na serio ? Jeśli tak to biedni Ci, którzy skorzystaliby z takich rad. 1 1
bofff 170 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu następnym razem kursywą sekcja zasilania powinna się być ciepła a potem można za okno
Mistrz zakonu Paladynów 803 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 19 minut temu, Kadajo napisał(a): Karta powinna sama powoli dojść do temperatury otoczenia. Bron boże wkładaj ja taka zimna do PC, bo wtedy to może być krótka przygoda A te ostrzeżenia antystatyczne na foli to pic na wodę czy serio trzeba uważać? bo zauważyłem to u kumpla jak jego 5080 przyjechała Tam widziałem że zanim wyjmiesz kartę z foli do dotknąć metalowej budy kompa czy coś
areczek1987 985 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu I następni. Będzie fajny czas na kupno gpu
Mistrz zakonu Paladynów 803 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) @areczek1987 Ja to się dziwię że nadal nowe modele obecnych kart mają wyjść, kiedyś też tak było? @Kadajo Sygnaturka już zmieniona pod kartę nową tylko muszę znaleźć pudło od zasilacza i kable do tego Edytowane 2 godziny temu przez Mistrz zakonu Paladynów 1
Kadajo 7 779 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 6 minut temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a): A te ostrzeżenia antystatyczne na foli to pic na wodę czy serio trzeba uważać? bo zauważyłem to u kumpla jak jego 5080 przyjechała Tam widziałem że zanim wyjmiesz kartę z foli do dotknąć metalowej budy kompa czy coś Trzeba uważać jedna iskra przypadkowo przeskoczy i będzie po karcie ;p
PepePanDziobak 124 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Godzinę temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a): Udało się z ratami karta będzie w poniedziałek Przyjdzie kurierem więc pewnie będzie zimna jak z lodówki, zostawić ją na kilka godzin w pudle tak jak przyjdzie czy wyjąć całkiem z foli i zostawić luzem gdzieś albo chociaż w tej foli? udało się złapać jakąś promkę i 3 raty gratis ? 3 minuty temu, Kadajo napisał(a): Trzeba uważać jedna iskra przypadkowo przeskoczy i będzie po karcie ;p kumpel tak geforce'a 2 załatwił lata świetlne temu, lodowate gpu w kompa i cyk. Odłożył kase i kupił później 4 mmx i po rozpakowaniu położył na radzieckim kocu z rynku 'antystatycznym' karta sie nie uruchomiła nawet Edytowane 2 godziny temu przez PepePanDziobak 2
areczek1987 985 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 11 minut temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a): @areczek1987 Ja to się dziwię że nadal nowe modele obecnych kart mają wyjść, kiedyś też tak było? Zawsze z czasem pojawiały się nowe modele by jeszcze raz zarobić... te to już limitowane bardzo modele. Pytanie gdzie sukcesor... 1
Mistrz zakonu Paladynów 803 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 13 minut temu, PepePanDziobak napisał(a): udało się złapać jakąś promkę i 3 raty gratis ? kumpel tak geforce'a 2 załatwił lata świetlne temu, lodowate gpu w kompa i cyk. Odłożył kase i kupił później 4 mmx i po rozpakowaniu położył na radzieckim kocu z rynku 'antystatycznym' karta sie nie uruchomiła nawet 30 rat zero i 1 płatna w kwietniu Łukasz style 15 minut temu, Kadajo napisał(a): Trzeba uważać jedna iskra przypadkowo przeskoczy i będzie po karcie ;p Czyli jak mam to zrobić? karta przyjedzie wyjąć z pudła w foli na szafkę żeby się "grzała" a potem jak to wyciągać żeby nie jebło w kompie? Jeszcze nie wiem czy sam to ogarnę czy ziomek w serwisie bo muszę dać mu kompa do gruntownego czyszczenia w środku + pasta na procu do tego powiem mu żeby potestował mojego 3060 pod obciążeniem bo nie wiem czy nie zdycha a nie chcę komuś rozjebanej karty sprzedać kwestia tego czy będę miał wolne w pon i czy on bedzie. Edytowane 2 godziny temu przez Mistrz zakonu Paladynów
Kadajo 7 779 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Wyciągnij ja i połóż na tej folii niech sobie lezy i się nagrzewa. W tym czasie sobie kompa przygotujesz. Potem dotknij sobie np. kaloryfera aby zdjąć z siebie ładunek elektrostatyczny jakby siedział, łap kartę i montuj, uważaj tylko żeby złącza PCIe nie dotykać. Unikaj siedzenia na jakiś materiałach które mogą powodować zbieranie się ładunku elektrostatycznego.
PepePanDziobak 124 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 6 minut temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a): Czyli jak mam to zrobić? karta przyjedzie wyjąć z pudła w foli na szafkę żeby się "grzała" a potem jak to wyciągać żeby nie jebło w kompie? wyciągnąć z pudła i poczekać kilka godzin. Ja zawsze takie zimne sprzęty zostawiam na 6-8h gdzieś w szafce z woreczkami co chłoną wilgoć. Ostatnio sterowniki serva odtajały w kotłowni przez 8h , a to jeszcze bardziej delikatny sprzęt 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): Unikaj siedzenia na jakiś materiałach które mogą powodować zbieranie się ładunku elektrostatycznego. nie daj szatanie przykrywać się kocem podczas zimowych dni i montować sprzęty w pc Kaloryfer to tajna broń w takich sytuacjach 1
maxmaster027 966 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu W zime godzina wystarczy, jak sie nawet taka nowa karte zawinietą w folie ochronna przeciez itp wlozy sie do komputera, nawet jak na zewnatrz bylo -10C, to prawdopodobieństwo ze cos sie akurat przez to zrobi złego karcie jest raczej niskie. Nie mniej cóż szkodzi poczekac tę pare kwadransów
AndrzejTrg 2 887 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu I żebyś jej koło kaloryfara czy czegoś podobnego nie dawał.
Wu70 768 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Nie wkładaj od razu, to zmarnowane chwile szczęścia. Postaw w widocznym miejscu, delektuj umysł, zrób zdjęcia z pudełkiem w tle, wrzuć na forum, delektuj umysł komentarzami. Później jak już odpalisz to będzie "jakieś to wszystko takie nie wiem" więc dobrze wykorzystaj te pierwsze chwile
PepePanDziobak 124 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 3 minuty temu, Wu70 napisał(a): Nie wkładaj od razu, to zmarnowane chwile szczęścia. Postaw w widocznym miejscu, delektuj umysł, zrób zdjęcia z pudełkiem w tle, wrzuć na forum, delektuj umysł komentarzami. Później jak już odpalisz to będzie "jakieś to wszystko takie nie wiem" więc dobrze wykorzystaj te pierwsze chwile Później to będzie zabawa w oc i uv przez kilka dobrych dni . Panowie , jakie obecnie sterowniki najlepsze ? 591.59 ? czy coś innego jak np 595 ?
Kadajo 7 779 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu A tymczasem https://en.gamegpu.com/news/zhelezo/rtx-5080-super-sravnyaetsya-s-rtx-4090-v-native
Rekomendowane odpowiedzi