Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Zostałem wrobiony...

No na pewno, zostałeś wrobiony i już nie miałeś wyjścia tylko kupić 5090 :E 

A tak w ogóle to ostatnia szansa, po CES to już nawet Ventusy 5090 będę chodzić po 15k, a parę miechów później już nie będzie nic :E 

Opublikowano

Ja jestem Premium, Legendy zostawiam innym :D

2 minuty temu, lukadd napisał(a):

A tak w ogóle to ostatnia szansa, po CES to już nawet Ventusy 5090 będę chodzić po 15k, a parę miechów później już nie będzie nic :E 

Może będę jakieś promki jak się weźmie 4 sztuki :E

• Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, galakty napisał(a):

Taaaaa, samo badanie wydajności czy wystarcza wydajności i dobieranie przelicznika spowoduje spadek wydajności :E 

Ile jest wydajności to wiemy, bo GPU ma na wejściu dwie klatki do FG i wiadomo ile czasu upłynęło pomiędzy ich wyrenderowaniem. Wystarczy porównać z odświeżaniem monitora i już wiadomo ile fake frames wygenerować pomiędzy nimi, żeby zmieścić się poniżej VSYNC. 

Właściwie można być coś takiego spróbować zrobić na poziomie samej gry. O ile włączanie/wyłączanie FG często wymaga restartu gry, to już przełączanie x2, x3, x4 działa od razu.

Opublikowano
12 minut temu, Kadajo napisał(a):

Przeciągają... odpalaj głowice i równaj ich z ziemia.

Ty wiesz,że ja te forse i tak odzyskam...

Niesamowicie za to :cenzura: mnie takie igranie z klientem tuż przed świętami i manipulowanie aukcją - Z mojej obserwacji  1  osoba z tej aukcji wzięła szybki zwrot kasy / druga nie wiem   

Chyba się pożegnam z rtxem w tym roku... 

• Sad 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Ej czy przypadkiem Nvidia z tym brakiem dostarczania vRAM dla swoich partnerów razem z GPU nie wyskoczyła, zanim ta cala RAMokalipsa się zaczęła ?

Ta plota poszła już jak było wiadomo co się dzieje z ramami. 

Ale ogólnie to jest mega plota, bo normalnie nvidia nie dostarcza vram z GPU :E Może chodziło o FE dla tych co im to klepią :E 

Albo Jensen już taki pazerny się zrobił, że nawet na vramach kilka dolców przycinał :E 

Ale jakby był tak pazerny to przecież i PCB swoje by wymusili :E i też na nim siano zgarniali.

Edytowane przez lukadd
  • Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a):

Mamy to :wariat:  komp z nową pastą na proca i wyczyczony z syfu a po 20 odpalam kartę grzeje sie :

Teraz jeszcze tylko w połowie lutego kupić nowy QD oled 5 gen ultra wide :E

Nie wiem, kto szybciej się nagrzeje 5080 czy Ty. :cool:
Gratki za zakup, teraz tylko z popcornem oglądać kabaret. :pijaczyna:

Opublikowano
5 minut temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a):

Może mi ktoś wytłumaczyć jak ja mam wyjąć zasilacz bez rozkręcania wszystkiego ? ( podobno sie da) Bo muszę dołożyć 1 kabel 8 pin bo mam dwa :E

Unieś lekko do góry, jeżeli to modularny przekręć i odepnij kable

2 minuty temu, Garru napisał(a):

Nie wiem, kto szybciej się nagrzeje 5080 czy Ty. :cool:
Gratki za zakup, teraz tylko z popcornem oglądać kabaret. :pijaczyna:

No przeskok z 3060 na 5080 to cieżko wyjaśnić, moze odniesienie sie do starego wideo cos pomoże

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, maxmaster027 napisał(a):

Unieś lekko do góry, jeżeli to modularny przekręć i odepnij kable

No przeskok z 3060 na 5080 to cieżko wyjaśnić, moze odniesienie sie do starego wideo cos pomoże

Jak to przeżyć jak się zobaczy wydajność, później kilka dni zabawy OC i UV, jeszcze trochę banana na twarzy, a po miesiącu już tak smutno jakoś, aż do kolejnego upgrade.