Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, P.Wiśnia napisał(a):

Gdzie jest to pękniecie?

Tymczasem RTX 5060TI po jednym wyciągnięciu (doszedłem do wniosku że zmienię od razu pastę na CPU)

Tutaj zeszła troszkę farba z laminatu.

image.png.7375b592f70a38481fe81c4a2d1cd407.png

A tutaj to sam nie wiem, może po prostu kreska powstała w produkcji lub coś innego.

image.thumb.png.9bdd07e0607eca4669bf93bfb922d8cc.png

Możecie sobie zobaczyć jak fajnie wygląda laminat RTX 5060TI na PCIe x8.

Edytowane przez P.Wiśnia
Opublikowano
30 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

No a teraz jeszcze MFGx2, x3, x4, x6 i to wszystko dla jednego gracza.

Jeszcze trochę i to wszystko dla jednego gracza będzie już tylko w chmurze :E Tak Jensonowe AI to ogarnie, że nie będziesz już potrzebował nawet GPU w kompie. 

A jak będziesz narzekał, że nie masz dostępu do szybkiego światłowodowego netu to Jensen ci odgrzeje RTX 3060 :E 

@Kadajo Co o tym sądzisz? :E 

Opublikowano (edytowane)

22:00 polskiego czasu widziałem. I to dzisiaj - więc nie wiem dlaczego na screenie info o tych rewelacjach że jutro, a data artykułu dzisiejsza.

Czekam na jakieś słowo, że superki będą w tym roku - jak nie, to biore 5080 bo pozniej sie obudze z reka w nocniku z moim 7800xt.

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
13 minut temu, Fatality napisał(a):

22:00 polskiego czasu widziałem. I to dzisiaj - więc nie wiem dlaczego na screenie info o tych rewelacjach że jutro, a data artykułu dzisiejsza

O 22:00 to sobie posłuchasz o AI dla biznesu i jakie to jest wspaniałe. 

Część poświęcona graczom jutro o godzinie 06:00 rano

• Thanks 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja ogólnie wcale już bym się nie zdziwił, gdy 5090 byłaby ostatnią "topową" konsumencką kartą dla graczy i 6090 już nie będzie na tak dużym układzie :E 

Nvidii się już widać, że nie opłaca takich układów klepać dla graczy, lepiej klepać pod AI. A entuzjaści jak będą musieli to kupią sobie wersje PRO za 10k zielonych i to będzie dopiero szał na dzielni :E 

Edytowane przez lukadd
  • Sad 1
Opublikowano
18 minut temu, lukadd napisał(a):

Jeszcze trochę i to wszystko dla jednego gracza będzie już tylko w chmurze :E Tak Jensonowe AI to ogarnie, że nie będziesz już potrzebował nawet GPU w kompie. 

A jak będziesz narzekał, że nie masz dostępu do szybkiego światłowodowego netu to Jensen ci odgrzeje RTX 3060 :E 

@Kadajo Co o tym sądzisz? :E 

cant-see-shit.gif

2 minuty temu, Pitt_34 napisał(a):

"Nie będziemy zapowiadać nowych kart graficznych"

I wszytko w temacie :E

Kupno 5090 w grudniu było jak najbardziej dobrym wyborem.  

Nowych nie będzie, będzie tylko więcej vRAM'u :hihot:

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Tasslehoff napisał(a):

@lukaddnie zapomnij o limicie czasu 100h / msc

a później pewnie jeszcze mniej...

Jak ktoś się pyta na forum jak podłączyć kabelki to już widzę oczami wyobraźni :E 

explosion-explode.gif

Edit: Poplątało mi się. Limit czasu, jak najbardziej też, ale zamiast top GPU dostaniesz przetwornik z kartonu za 5k od nvidii i sobie podłączysz pod USB, aby ci dekodowało z chmury najlepszy możliwy stream za pińcet zeta na miesiąc. 

Edytowane przez lukadd
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Pitt_34 napisał(a):

"Nie będziemy zapowiadać nowych kart graficznych"

I wszytko w temacie :E

Nie spodziewałem się, że będzie jakieś konkretne info bardziej wspomnienie o tym, że rozbudują serie 5000 w tym roku - wtedy można to zrozumieć w 1 sposób. Zobaczymy na konfie

Jeśli jednak nic z tych nowy kart: co lepsze w segemencie dla bidoków: 5080 asus prime czy PALIT/Inno3D iChill? Chciałbym jakieś OC robić

Edytowane przez Fatality
Opublikowano

Ichill jeżeli chcesz miec wydajnosc na prawde mocną. Chociaz to takie gadanie, duzo od sztuki zalezy. Bios 450W mozna wgrac praktycznie na 99% GPU. Byle było dobre chłodzenie albo blok wodny. 

21 minut temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a):

@maxmaster027

Musiałem odkręcić dysk i wyjąć bo nie chciało wyjść i wjebałem go luzem ale na dole obudowy jest wiec git a kable upchalem pytanie czy komp wstanie ale to dowiemy sie po 20 :E

Spoko, dobrze że wyszło, weź przesuń premiere moze na 19 bo nie chce mi sie czekac

• Haha 2
Opublikowano
41 minut temu, lukadd napisał(a):

Może nie wybuchnie.

Pamiętaj aby sprawdzić i docisnąć wszystkie wtyczki i połączenia.

Ja to tak wciskałem do 5070Ti, że bardziej martwiłem się, czy karty nie ułamie. Mogli zostawić stare złącza... :E

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Kadajo napisał(a):

@lukadd

Będziesz miał GPU z kartonu i całego PC i będziesz udawał grając przez TV że jest jak kiedyś :hihot:

Już pierwsze sztuki są na olx do kupienia, brać póki są... bo jak ceny wystrzelą to ohohoho.

_20221014141608_306699794-10158746410257551-523836480574182122-n.jpg

Edytowane przez Garru
  • Haha 6
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Fatality napisał(a):

Nie spodziewałem się, że będzie jakieś konkretne info bardziej wspomnienie o tym, że rozbudują serie 5000 w tym roku - wtedy można to zrozumieć w 1 sposób. Zobaczymy na konfie

Przecież jest konkretnie napisane, że nie będzie NIC o superkach, ani o czymkolwiek związanym z RTX-ami. Przy cenach pamięci to wcale nie dziwi, bo na tym miały bazować S-ki. Bierz Asusa, tylko wcześniej sprawdź po forach, czy nie mieszka tu przypadkiem świerszcz:) 

Edytowane przez Smalec
  • Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, P.Wiśnia napisał(a):

19 grudnia zamówiłem za 1750zł, przyszło 22 grudnia cena była taka sama.

Minęły dwa tygodnie a cena +1449.

image.thumb.png.c16b46e00620a81b42667d6ae294accc.png

Poczekaj, jak ceny będą się zmieniać co kilka dni. ;) Oczywiście cena z tyłka, bo 5070Ti jeszcze można złapać za 3200-3400, ale dlatego że na magazynie jeszcze są stare dostawy.
Oczywiście te 3200 to już z nowych dostaw, a jak mają podnosić ceny ram co miesiąc to będzie wesoło. Małe dostawy GPU, a na dodatek co dostawa to będzie drożej. :E

Wiadomo po 2 bańkach kryptowalut to już wrażenia nie robi, albo 5090 będzie kosztować 25-30k to będzie robić wrażenie jak ktoś w tej cenie będzie kupować.