Fenrir_14 1 078 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia (edytowane) 3 minuty temu, Phoenix. napisał(a): MSI nie bedzie limiowane i nie bedzie dorzsze chyba od asusa zdzierusa Lepiej żebyś miał qtwa rację 2 minuty temu, bofff napisał(a): 1000W z jednej chłodnicy, płyn powyżej 50C na bank. Mogli już jakieś 60mm zT30 wrzucić. Ale i tak w końcu sensowna 5090 EDIT: Radiator 56mm THICKKKKKKK yeah!! U mnie zawsze pierwsze co to wlatują T30 na podmiankę Edytowane 5 Stycznia przez Fenrir_14
bofff 197 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia (edytowane) widać po foto, że 30mm @Fenrir_14 nie może być 56mm - bo wentyle też musiałby być min 50mm z proporcji widać, że wentyle 25mm więc chłodnica 30mm - a 56mm to razem z śrubkami Edytowane 5 Stycznia przez bofff
Kanzu 345 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia 4 minuty temu, Phoenix. napisał(a): MSI nie bedzie limiowane i nie bedzie dorzsze chyba od asusa zdzierusa Chyba będzie W tym linku co dałeś piszą, że tylko 1300 sztuk na cały świat. 1
Kadajo 8 559 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia Ale PCB Ultra Premium https://www.msi.com/Graphics-Card/GeForce-RTX-5090-32G-LIGHTNING-Z
Fenrir_14 1 078 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia (edytowane) 2 minuty temu, bofff napisał(a): widać po foto, że 30mm Nie no kurde, pożądam jej. Idealnie mi wypełni budę na topie te 13 cm Edytowane 5 Stycznia przez Fenrir_14
bofff 197 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia 2 minuty temu, Kadajo napisał(a): Ale PCB Ultra Premium https://www.msi.com/Graphics-Card/GeForce-RTX-5090-32G-LIGHTNING-Z ciekawe jak te extra 11 faz zasilania działa. VRAMu tyle samo, więc wszystko na rdzeń idzie. ciekawe jak to działa, podciągnęli dodatkowe ścieżki?
Kadajo 8 559 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia Ja lubię takie projekty, bo to karta stworzona do ekstremalnego OC, od razu przypominają mi się czasy EVGA i Kingpina. A karty zrobiły się mega nudne i wtórne.
Elder 545 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia 3090 Kingpin to bez OC piekło robił na tej 360mm chłodnicy z zestawu u mnie ... a to tutaj ? Jakie rpm fans aby to w ryzach trzymać?
Fenrir_14 1 078 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia (edytowane) @bofff może to foty wygenerowane przez AI na potrzeby prasowej prezentacji lol. Będzie wszystko wiadomo pewnie do końca tygodnia. Jak to będzie 30mm radiator to faktycznie trochę kiepa ;/ EDIT - ok, faktycznie oni podają wartość kompletu z założonymi wentylami. Jprdl waste of potential ;/ Edytowane 5 Stycznia przez Fenrir_14
maxmaster027 1 166 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia (edytowane) 3 minuty temu, bofff napisał(a): ciekawe jak te extra 11 faz zasilania działa. VRAMu tyle samo, więc wszystko na rdzeń idzie. ciekawe jak to działa, podciągnęli dodatkowe ścieżki? Raczej głośniej, aniżeli ciszej. Astrale wlasnie czesto ćwierkaja przez to, ze maja pare faz zasilania wiecej. Bys miał cały chór świerszczy Edytowane 5 Stycznia przez maxmaster027 2
skunRace 847 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia 7 minut temu, Kadajo napisał(a): Ale PCB Ultra Premium https://www.msi.com/Graphics-Card/GeForce-RTX-5090-32G-LIGHTNING-Z https://www.techpowerup.com/344669/msi-geforce-rtx-5090-lighting-z-comes-with-2-500-w-xoc-bios-and-dual-12v-2x6-connectors Czy ja dobrze widzę i kupiłeś tą 5090 czy Ci jajcarze edytowali sygnaturkę, bo już tak nie siedzę w wątku na bieżąco
sideband 2 381 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia Teraz, Elder napisał(a): 3090 Kingpin to bez OC piekło robił na tej 360mm chłodnicy z zestawu u mnie ... a to tutaj ? Jakie rpm fans aby to w ryzach trzymać? Przecież to karta pod azot. Jak ktoś to kupuje z myślą o używaniu na co dzień na tym chłodzeniu to za mądry nie jest. Ale skoro można zarabiać na głupotach to czemu nie.
Elder 545 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia True...trzymam 560 SR2 push-pull pod 9800X3D +RTX 5090 na rpm 800 Eloop inaczej delta płynu wywala pod sufit. Dokleili to AIO na sztukę do 5090 Lighting i tyle.
Doamdor 2 504 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia 43 minuty temu, bourne2008 napisał(a): Będą nowe RTX3060 z MFGx6 i DLLS 4.5 MFGX6 tylko dla wybranych jako ekskluzywna funkcja RTX 50xx.
Kadajo 8 559 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia No to akurat nie dziwne, po co to na FGx2 Dodać trzeba ze to sie dopiero pojawi na wiosne, aby nie tak samo jak Reflex 2
bofff 197 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia (edytowane) Do astrala Bros cooling zrobili fajny blok na podmianę. Tak by można było wpiąć w custom loop. U mnie 600w chodzi jako tako na 3*420. Dorobiłem wyjście na coolanceach na zewnętrzny radiator. Z extra 1080 powinienem dać radę z 1kw A takie 2*mora 600 to pewnie zrobi i z 1.5kw.. Edytowane 5 Stycznia przez bofff
Kanzu 345 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia (edytowane) 24 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a): @bofff może to foty wygenerowane przez AI na potrzeby prasowej prezentacji lol. Będzie wszystko wiadomo pewnie do końca tygodnia. Jak to będzie 30mm radiator to faktycznie trochę kiepa ;/ Po zdjęciach rzuciło mi się w oczy od razu, że radiator wygląda jak z liquida i miałem rację, bo wymiary prawie identyczne Liquid - 394 x 121 x 55mm Lightning - 394 x 120 > 56 mm Astral - 400 x 120 x 65mm Edytowane 5 Stycznia przez Kanzu 1
Kadajo 8 559 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia W sumie jakie to ma znaczenie ? Przecież karta i tak będzie chłodna a do bicia rekordów to Azot będzie potrzebny nie woda
areczek1987 1 007 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia Godzinę temu, Kadajo napisał(a): Czekamy na testy Już są... w tym podlinkowanym materiale eeklamowym... Only 1,300 Units Worldwide
Mistrz zakonu Paladynów 862 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia Muszę wszystko wyjąć znowu bo vga na płycie się świeci i wyje wtyczki od strony grafy są na pewno dociśnięte komp wstaje karta sie świeci wiatraki chodzi ale nie daje obrazu. Cos przy zasilaczu chyba
areczek1987 1 007 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia Może do d8rbauera znowu trafi to ci zrobi filmik i się okaże że płacisz tylko za możliwość pobicia rekordów.
Kadajo 8 559 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia W takiej karcie tylko o to chodzi przecież
maxmaster027 1 166 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia (edytowane) 15 minut temu, Kadajo napisał(a): No to akurat nie dziwne, po co to na FGx2 Dodać trzeba ze to sie dopiero pojawi na wiosne, aby nie tak samo jak Reflex 2 Z FGx2 jest tylko taki problem, że uzywa zarówno FP8 i FP16, a seria 3000 wlasnie tego FP8 nie ma, bo sa starsze tensory. Wiec byłoby po prostu mniej wydajnie. 3 minuty temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a): Muszę wszystko wyjąć znowu bo vga na płycie się świeci i wyje wtyczki od strony grafy są na pewno dociśnięte komp wstaje karta sie świeci wiatraki chodzi ale nie daje obrazu. Cos przy zasilaczu chyba To ostroznie, żebyś nic nie zwalił ;P Edytowane 5 Stycznia przez maxmaster027
Kadajo 8 559 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia 1 minutę temu, maxmaster027 napisał(a): Z FGx2 jest tylko taki problem, że uzywa zarówno FP8 i FP16, a seria 3000 wlasnie tego FP8 nie ma, bo sa starsze tensory. Wiec byłoby po prostu mniej wydajnie. Tego się nie dowiemy, bo Nvidia blokuje możliwość przetestowania. Moje zdanie jest takie, że byłby bardziej wydajne niż Nvidia by sobie tego życzyła względem RTX 5xxx.
Rekomendowane odpowiedzi