Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Zhao ceny idą w górę 5090, wszystkie nowe dostawy wchodzą po korekcie więc taniej raczej nie będzie. 

Pojawił się sklepowy Windforce za 13K z odroczoną dostawą na 3ci tydzień lutego i zniknął momentalnie. 

BTW, Matrix pojawił się tutaj u mnie znowu ale cena ponad 10% wyzsza, juz niepełne 23K pln. 

No nic, czekam na tego LightningZ ale cena na bank na poziomie 25K pln :/

Opublikowano
46 minut temu, Zhao napisał(a):

Ceny idą w górę,ale zainteresowanie spada razem z wzrostem cen 

Po czym wnioskujesz?
To co sie dzieje od pol roku na rynku pokazuje zupelnie co innego.

Pol roku temu po 2.5k euro kart bylo pod dostatklem, teraz ze sklepow nie-krzakow, karty schodza na biezaco, przy kazdej dostawie, w cenach 3.3-3.5k euro.

Opublikowano (edytowane)

U mnie boostuje max do 2970 mhz, a ustawilem na 3000. Dobrze zrobiłem to UV czy coś schrzaniłem?, da się zrobić to lepiej na 5070ti?.  Bo moim zdaniem zyskalem dużo. Już w benchmarku na RDR2, zyskalem nawet do 8-10 fpsow w niektórych scenach po tym UV. Co też mnie bardzo mocno dziwi bo w stocku ta karta wyciąga ponad 2800, ale dokręcilem jeszcze +1500 na pamięci. Więcej chyba nie warto bo chat twierdzi że może działać gorzej mimo że ustawie więcej.

krzywa .png

Edytowane przez WJ_PR
Opublikowano
32 minuty temu, oldfashioned napisał(a):

Po czym wnioskujesz?
To co sie dzieje od pol roku na rynku pokazuje zupelnie co innego.

Pol roku temu po 2.5k euro kart bylo pod dostatklem, teraz ze sklepow nie-krzakow, karty schodza na biezaco, przy kazdej dostawie, w cenach 3.3-3.5k euro.

Przecież to oczywista oczywistość, że zainteresowanie spada wraz ze wzrostem ceny. Główna zasada ekonomii :)

Naprawdę nie przyszło Ci do głowy to, że znikające karty w sklepach to nie jest z powodu zainteresowania, a z powodu wręcz zerowych dostaw? :D