brzecol 26 Opublikowano wczoraj o 14:45 Opublikowano wczoraj o 14:45 2 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a): @brzecol tak, TG WirePro II, jest jednak cały czas w pre-orderze. Seasonic ma dobre kable, masz już nową rewizję z niebieskimi kołnierzami ? Nie pamiętam. W wersji Noctua chyba całe były w tym sraczym kolorze, łącznie z końcówkami. Zerknę, jak wrócę z pracy ale to wieczorkiem jakoś - najpierw kufel czegoś zimnego. Odnośnie Wirepro sprawdzę jeszcze grubość tego dziadostwa. Chyba nie powinno być problemów ale jednak trochę to odstaje. Kabel jest elastyczny a tu całe pudełko musi wjechać na boku.
Phoenix. 5 356 Opublikowano wczoraj o 14:53 Opublikowano wczoraj o 14:53 https://videocardz.com/newz/dlss-4-5-ray-traced-reflections-look-cleaner-with-denoisers-disabled-according-to-digital-foundry
Fenrir_14 1 004 Opublikowano wczoraj o 14:53 Opublikowano wczoraj o 14:53 5 minut temu, brzecol napisał(a): Nie pamiętam. W wersji Noctua chyba całe były w tym sraczym kolorze, łącznie z końcówkami. Zerknę, jak wrócę z pracy ale to wieczorkiem jakoś - najpierw kufel czegoś zimnego. Odnośnie Wirepro sprawdzę jeszcze grubość tego dziadostwa. Chyba nie powinno być problemów ale jednak trochę to odstaje. Kabel jest elastyczny a tu całe pudełko musi wjechać na boku. To już raczej masz nową rewizję 12v-2x6. Na zasilaczach Seasonic łatwo to sprawdzić Jeżeli zasilacz jest w standardzie ATX 3.1 to na zasilaczu gniazdo 12v-2x6 będzie opisane jako PCIe GEN 5.
maras2574 1 012 Opublikowano wczoraj o 15:09 Opublikowano wczoraj o 15:09 29 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): Seasonic ma dobre kable Szkoda tylko że takie sztywne 1
Doamdor 2 399 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu (edytowane) Zagraj w loterii, a może uda ci się być w grupie 10 szczęśliwców, którzy dostaną linki zakupowe na RTX 5090 32G LIGHTNING Z za $5200. https://videocardz.com/newz/msi-confirms-rtx-5090-lightning-z-is-worth-over-5200-in-taiwan Edytowane 20 godzin temu przez Doamdor
RavenArsenal 24 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu (edytowane) 6 godzin temu, maras2574 napisał(a): Szkoda tylko że takie sztywne Te nowsze już takie sztywne nie są, w wersji noctua są giętkie, ale nawet Seasonic nie robi idealnych kabli. Edytowane 20 godzin temu przez RavenArsenal
brzecol 26 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 12 godzin temu, Fenrir_14 napisał(a): To już raczej masz nową rewizję 12v-2x6. Na zasilaczach Seasonic łatwo to sprawdzić Jeżeli zasilacz jest w standardzie ATX 3.1 to na zasilaczu gniazdo 12v-2x6 będzie opisane jako PCIe GEN 5. Bursztynowy napój wszedł wczoraj aż za dobrze i troche czas się zaburzył. Sprawdziłem i na zasilaczu jest tak jak napisałeś. PCIe Gen 5 (na pudełku jest 5.1) 6 godzin temu, RavenArsenal napisał(a): Te nowsze już takie sztywne nie są, w wersji noctua są giętkie, ale nawet Seasonic nie robi idealnych kabli. Rzeczywiście długości pinów robione od ruskiej suwmiarki. Nie wiem, czy to na już użytym kablu ale u mnie na drugim w zestawie można powiedzieć jest idealnie z obu stron. Kabla od karty nie opdpinałem z wiadomych względów - działa to lepiej nie ruszać. Dodatkowo odnośnie kabli - potwierdzam, giętkie i każdy w indywidualnym oplocie. Tytlko z kolei trzeba chyba być fryzjerem i mieć talent do grzebieni, żeby to wszystko ładnie spiąć. Ja na razie dałem sobie spokój. 1
RavenArsenal 24 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Piny akurat są równej długości, ale umieszczenie ich we wtyczce niestety już takie równe nie jest. Btw, było trochę wolnego czasu: 1
Fenrir_14 1 004 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu https://videocardz.com/newz/msi-confirms-rtx-5090-lightning-z-is-worth-over-5200-in-taiwan Będzie bolało 2
PaVLo 999 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu W dniu 1.02.2026 o 20:43, j4z napisał(a): Dysk tysiąc W sklepach mówili "Dysk jeden tera" ... gość obok ... "a potem?" 😂😂😂 4
VRman 3 145 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Jezzzuu ALE SUCHY suchar! Spoiler Uwielbiam suchary. Ten był dobry 1
j4z 1 181 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) A potem śmierdział. Edytowane 5 godzin temu przez j4z
maxmaster027 1 105 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 9 minut temu, PaVLo napisał(a): W sklepach mówili "Dysk jeden tera" ... gość obok ... "a potem?" 😂😂😂 No ale tak było, na tych gazetkach kiedys. Jak sie czytalo to procesor pentium : wrazenie Ło :ooo grafika geforce łoo :O dysk 100-1000GB . I taki Krzysio szedł i brał był podjarany, a tam oczywiscie wszystko w najgorszych mozliwych wersjach
Fenrir_14 1 004 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Jest moc. Jest premium. Grubo https://www.igorslab.de/en/msi-geforce-rtx-5090-lightning-z-unveiled-in-first-unboxing-with-lots-of-excitement/
Pitt_34 396 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Szczerze, brzydkie to jest i nie warte takiej kasy.
Kadajo 8 199 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Brzydkie jak cholera, zabawny jest ten riser żeby się tym jeszcze chwalić w budzie W sumie taką kartę kupuje się dla potencjalnych osiągów, a nie wyglądu. Bydle stworzone do ekstremalnego OC. A cena... no cóż. Najlepsza to będzie beka z testów tej karty jak się okaże, że te setki dodatkowych watów to się tylko do numerków w benchmarkach nadają Ale pomijając to wszytko, taki projekt jest zawsze ciekawy jak trafi w odpowiednie ręce jakiegoś overclokera który potraktuje tę kartę azotem. Nie mogę już się doczekać takich testów na YT.
Fenrir_14 1 004 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Mi się wizualnie bardzo podoba ten klocek 😀 fajne też te karbonowe elementy i numerek karty. W zasadzie taka kolekcjonerska wersja bym powiedział ale mi cały koncept się podoba szczerze. No i te dwie wtyczki i potencjalne zabezpieczenie jest ciekawym rozwiązaniem ale trzeba czekać na testy. Jak będzie z osiągami to też zobaczymy. Mimo wszystko w moim przekonaniu cały czas najlepszy konfig to biały Astral 5090 pod wodą na zewnętrznej chłodnicy typu Mora / Alphacool i biosik Matrix'a 💪
Kadajo 8 199 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Może w budzie jak się zaświeci będzie wyglądał faktycznie lepiej
Fenrir_14 1 004 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Myślę że tak, szczególnie w jakimś tematycznym konfigu typu złoto - czarny ProArt albo MSI Godlike bez nasranego rgb. Taki czysty czarny lub czarno-złoty build idealnie by mi pasował do tego bydlaka. W budzie Antec Pro Flux z tą drewnianą ramką by wyglądał świetnie, tyle że ta buda nie jest optymalna pod setup z podwójnym AiO ;/
MaxaM 1 830 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Zamiast się szczypać ładny, nieładny, to już lepiej Astrala kupić w specjalnej edycji
Linku 11 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu W jednym z kompów zainstalowałem Zotac 5060Ti Twin Edge W MSI afterburner limit na 111% / Core clock na 550 / Pamięci na 3000 W Steel Nomad 4100 a temperatura 65 stopni. Jest git ! 2
Sidr 181 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 45 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): Myślę że tak, szczególnie w jakimś tematycznym konfigu typu złoto - czarny ProArt albo MSI Godlike bez nasranego rgb. Taki czysty czarny lub czarno-złoty build idealnie by mi pasował do tego bydlaka. W budzie Antec Pro Flux z tą drewnianą ramką by wyglądał świetnie, tyle że ta buda nie jest optymalna pod setup z podwójnym AiO ;/ W sumie ciekawa sprawa. Moja ulubiona kombinacja kolorów - czarny i złoty. Komponenty do komputeraz w złotym kolorze są unikalnie rzadkie. Czym to może byc spowodowane? Wyższe koszty produkcji, czy niskie zainetresowanie?
Fenrir_14 1 004 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) @Sidr Z logicznego punktu widzenia wydaje mi się że to raczej kwestia typowo marketingowa. Pewnie najlepiej się sprzedają elementy w klasycznych kolorach - czarny / biały ze względu na dominację kompozycji w takich kolorach. Chociaż dzisiaj to wszędzie wciskają tą RGB i teraz jeszcze ekrany lcd (vide wentylatory Lian Li) haha. Mimo wszystko złote elementy mocno się wybijają z takiego typowego schematu więc zakładam że nie są tak popularne. Ja lubię czyste i eleganckie kompozycje w stonowanej tonacji bez nawalonych świecidełek gdzie popadnie. Oczywiście oświetlenie i ledy sensownie wykorzystane robią niesamowitą robotę ale musi to być przemyślane i ze smakiem Edytowane 3 godziny temu przez Fenrir_14
sideband 2 188 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 2 godziny temu, Pitt_34 napisał(a): Szczerze, brzydkie to jest i nie warte takiej kasy. Najlepsze jest to, że niektórzy już mają i myśleli, że kupują karty z binowanymi GPU i a tu się okazuje, że OC wypada słabiutko Latka mijają, a ludzie nadal się nabierają Cóż głupota boli 1
Rekomendowane odpowiedzi