To jest u nich częste,
zauważyłem że w wielu chłodnicach Aquacomputer Gigant i MORA starej serii zawsze takie ślady na finach były
mniej czy więcej ale zawsze coś znalazłem
więc nie tyle proces produkcyjny co transport w obrębie działu produkcji pakowanie/sposób zabezpieczenia.
Łatwo to naprawić i faktycznie i tak wentylatory przykryją takie niedoskonałości.
Martwi mnie co innego,szykujmy się że wszystko wywali z cenami pod sufit z gratów CLC w których jest miedź
i to okrutnie sadząc po tym co Roman podał o obecnych kosztach zakupu formatek z miedzi do produkcji bloków wodnych w jego firmie.
OFC miedź jest nie tylko w blokach wodnych i chłodnicach ale w innym hardware nawet głupich kablach więc...znowu po kieszeni dostaniemy.
Intel dalej swoje,
nowa platforma i CPU z poborem mocy 700W procesora więc AIO360 to w buty można sobie włożyć a nie chłodzić takie procki.
Już to przerabiałem w 18-core SKL-X po OC ( CPU 600W żarł dopchnięty do 5GHz all 18-core)
Szaleństwo...a miało być energooszczędnie, nowe niższe procesy technologiczne, lepsza optymalizacja
i mamy znów to samo...piekło i szatani.
https://www.tomshardware.com/pc-components/cpus/intels-top-end-nova-lake-desktop-cpu-said-to-devour-up-to-700w-in-pl4-claimed-power-draw-close-to-double-arrow-lake
Rekomendowane odpowiedzi