dan254 22 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Jeśli 70ti i 80 będą mieć 16 GB ramu i pewnie sporą różnicę w cenie to kto kupi 5080 ?? Mam nadzieję że w 5080 będzie przynajmniej 20 GB
Karro 54 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu A kto kupił 4080 za 7K ?Pewnie miliony
Ogider 7 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 3 godziny temu, Radio Tirana napisał(a): Czyli zwykła 5070-tka dostanie pełen rdzeń GB205. To to będzie odpowiednik(patrząc na stopień obcięcia) coś pomiędzy 3050 a 3060
Karro 54 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Za to lata nie było chipu 103 ,poprzesuwali dół i wcielili by maksymalizować zyski
Zachy 93 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 45 minut temu, galakty napisał(a): No i właśnie, albo mamy wincyj RAMu, albo lepszy całościowo produkt A ja jestem sceptyczny co do wydajnosci 5080. Super hiper dlss z dg w klatek jako nowosc w serii 5000? Loboze ezrost wydajnosci x100%
Phoenix. 296 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) 12 minut temu, Zachy napisał(a): A ja jestem sceptyczny co do wydajnosci 5080. Super hiper dlss z dg w klatek jako nowosc w serii 5000? Loboze ezrost wydajnosci x100% Raster odchodzi do lamusa, a te wzrosty co gen i tak sa smieszne przeciez w rasterze, wszystko bedzie pakowanie w AI/FG/DLSS/RT. Edytowane 6 godzin temu przez Phoenix. 1
Radio Tirana 36 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 22 minuty temu, Karro napisał(a): A kto kupił 4080 za 7K? @Phoenix. Ale do dziś tego żałuje 🤭 2
Zachy 93 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Ano tak. Co nie zmienia faktu ze w czystej wydajnosci 5000 moga byc średnio powiedzialbym, poza 5090 ktore moze miec +50% i nie wiadomo ile do ceny A jak dla kogos liczy sie dlss4 i fg 2.0 to moze dostac to co chce Edytowane 6 godzin temu przez Zachy
Phoenix. 296 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 4 minuty temu, Radio Tirana napisał(a): @Phoenix. Ale do dziś tego żałuje 🤭 Ja kupilem za 6k karte A zaluje tylko tego, ze tak naprawde jej nie wykorzystalem a nie wydanej kasy wiec napewno nie bede celowal w ta polke juz bo raptem 2-3gry przeszedlem przez prawie 1,5 roku, a gram glownie w Warzone w 99%. Do tego mam teraz PROsiaka konsole. Wystarczy Zalowac to mozna tego ze nie ma gier pod te karty haha
Totek 50 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Te przeciekowe specyfikacje nie trzymają się ani kupy ani dup... Szczególnie porownując 5080 do 5070ti. Pomijam już fakt istnienia 5070 w wersji TI gdzie w przypadku Ady było to wyjście rakiem z planowanego wała. Tak samo te 16GB... Serio kurtka byłby tak łaskawy??
Karro 54 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) 23 minuty temu, Radio Tirana napisał(a): @Phoenix. Ale do dziś tego żałuje 🤭 za plandemi to 3080 i za 9k i mlaskali 18 minut temu, Totek napisał(a): Te przeciekowe specyfikacje nie trzymają się ani kupy ani dup... Szczególnie porownując 5080 do 5070ti Co za róznica i tak bedzie drogo.Powyzej 5070 nie ma amd a i ta bedzie droższa ale ze o dlss4 taka cisza?Moze dopiero w rtx 6000? Edytowane 6 godzin temu przez Karro
galakty 228 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 20 minut temu, Totek napisał(a): Te przeciekowe specyfikacje nie trzymają się ani kupy ani dup... Jakby wyrzucić 5070 Ti to mają więcej sensu
CzerwonyJohn 11 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) 1 godzinę temu, ElKojot napisał(a): Komp na parapecie za oknem Sroka przyleci bo Ledy i ciepło zobaczy i gniazdo se zrobi i będzie pograne. Edytowane 5 godzin temu przez CzerwonyJohn
Kadajo 414 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 1 godzinę temu, DżonyBi napisał(a): Moim zdaniem 5080 przebije wydajnosc 4090 dzieki AI, bo natywnie to tam szalu nie bedzie. 16GB pamięci do AI, dobry żart... 24GB to mało. 2
DżonyBi 244 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Chodzilo mi o ficzery takie jak ulepszony DLSS, ktory jest oparty na AI, a moze cos wiecej szykuja. Generalnie poza 5090 biednie to wyglada. Edytowane 5 godzin temu przez DżonyBi 1
Kadajo 414 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu A to to tak, chociaż ciekawy jestem czy Nvidia zaryzykuje znowu "ekskluzywne" ficzery. RTX'ow 4xxx nie trzeba ani postarzać ani "obijać". Wystarczy ze ich w sklepach zabraknie. 1
Karro 54 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Jak ci zrobią z 4070ti w nowym oprogramowaniu gt 730 to i tak polecisz po 5070 a maja możliwości z 20 lat wstecz Nieprzypadkowo kazda karta ma ID a parametry sa w widełkach 1
ODIN85 386 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 1 godzinę temu, dan254 napisał(a): Jeśli 70ti i 80 będą mieć 16 GB ramu i pewnie sporą różnicę w cenie to kto kupi 5080 ?? Mam nadzieję że w 5080 będzie przynajmniej 20 GB Wątpie żeby obie miały po 16. Coś się zmieni jeszcze.
Kadajo 414 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Co generacje te same gatki o postarzaniu i czego to Nvidia nie zrobi po premierze nowych kart 2
DżonyBi 244 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Wypuszczą UE6 i wszystkie klękną. Edytowane 5 godzin temu przez DżonyBi 3 1
wrobel_krk 224 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Postarza jawnie w ten sposób że nowych dlss to nie daje do poprzednich generacji nic więcej nie musi robić. No i zawsze daje tak mało vram że jeszcze na premierę jest ok w miarę ale po 2 latach zaczynaja karty niedomagać Edytowane 5 godzin temu przez wrobel_krk 1
Karro 54 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu tylko ze ja zrobiłem ta symulacje na 980ti,postarzaj i własnie w ten sposób ,wszesniej robili to presetem obrazu
ODIN85 386 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 1 godzinę temu, Karro napisał(a): A kto kupił 4080 za 7K ?Pewnie miliony 3
Kadajo 414 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 1 minutę temu, wrobel_krk napisał(a): Postarza kawnie w ten sposób że nowych dlss oto neidbaje do poprzednich generacji nic więcej nie musi robić. No i zawsze daje tak mało vram że jeszcze na premierę jest ok w miarę ale po 2 latach zaczynaja karty niedomagać DLSS jak na razie działa na 3 generacjach. Frame Generation został jako exclusive dla RTX 4xxx.a Oczywiście Jensen sobie może zrobić co chce, to od nas zależy czy to kupimy czy nie. Zawsze to było bardzo proste.
Rekomendowane odpowiedzi