Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, kendo999 napisał(a):

takim ludziom przydał by się lekarz

rok bez fajek i % - masz odłożone na 5090. Prosty wybór 

Paczka fajek dziennie po ~ 15 zł (jakieś najtańsze) daje w roku 5,5 tys zł. 

Edytowane przez RTX5090
Opublikowano (edytowane)

Teoria o niepalących :E. Byś nie palił byś jeździł takim ferrari jak tu stoi, a ziomek odpowiada to moje ferrari :E. To że ktoś nie będzie palił, nie znaczy, że w tym chorym kraju odłoży na 5090. Tu bardziej trzeba mieć łeb na karku, żeby na to odłożyć . 

Edytowane przez NoviAMG
Opublikowano
3 minuty temu, RTX5090 napisał(a):

Czyli tylko palacze sobie pozwolą :D

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, NoviAMG napisał(a):

Teoria o niepalących :E. Byś nie palił byś jeździł takim ferrari jak tu stoi, a ziomek odpowiada to moje ferrari :E. To że ktoś nie będzie palił, nie znaczy, że w tym chorym kraju odłoży na 5090. Tu bardziej trzeba mieć łeb na karku, żeby na to odłożyć . 

Ja juz mam swinie skarbonke z podpisem: piataki na RTX6090 :)

Edytowane przez ryba
Opublikowano
3 minuty temu, NoviAMG napisał(a):

Tu bardziej trzeba mieć łeb na karku, żeby na to odłożyć . 

Nie będę się tu o to kłócić - żeby odłożyć 15 czy 20 tys zł -> prosta sprawa priorytet: wydajesz na głupoty (typu fajka czy piwko z rana jak śmietana) czy odkładasz żeby coś zebrać. 

Za małolata chciałem pierwsze porządniejsze auto, rękawy do góry (dodatkowa praca) i w 1,5 roku na 4 letniego Peugeota 207 uzbierałem sobie.

Opublikowano (edytowane)

Nie ma się co emocjonować. Każdy wydaje na to, co chce.

Jedni kupują drogie zegarki, samochody, czy wycieczki dookoła świata, mi wystarczy droga karta graficzna :cool:

Już kiedyś pisałem, ze ludzie potrafią kupować alufelgi za ponad 10k PLN do swoich bryczek i nic mi do tego.

Edytowane przez Passt
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Tak naprawdę na chwilę obecną nie ma raczej na horyzoncie nic ciekawego co by wymagało zmiany 4090/80 na 5090. 

Mam tylko cichą nadzieje że część nowych ficzerów będzie na serii 40 działać.  

Coś mi mówi że ujednolicą DLSS jako 4.0 z funkcjami. 

Edytowane przez RTX5090
Opublikowano
24 minuty temu, RTX5090 napisał(a):

Nie będę się tu o to kłócić - żeby odłożyć 15 czy 20 tys zł -> prosta sprawa priorytet: wydajesz na głupoty (typu fajka czy piwko z rana jak śmietana) czy odkładasz żeby coś zebrać. 

Za małolata chciałem pierwsze porządniejsze auto, rękawy do góry (dodatkowa praca) i w 1,5 roku na 4 letniego Peugeota 207 uzbierałem sobie.

Raczej nie mieszkasz w pl, wyżywienie droższe niż w Se, a na ogół 3400 na rękę, ale w PLN, takie realia. Tak zarabiający odmawiają sobie innych rzeczy, aby mieć na te fajki czy tam % i żyją skromnie. Tak to niestety wygląda. 

Dlatego wspomniałem o głowie na karku, jak zarabiasz najniższą, to musisz się szarpać dorywczych prac, żeby sobie pozwolić na coś extra. 

Takich co mają dużo, i mają w pompce wszystko, jest nisza, w moim okręgu. Felgi na auto się kupuję, bo jak to buty mają być brzydkie, w dodatku często gęsto, auto w kredyt, żeby Somsiadowi dopiec :E . Realia. 

Opublikowano
48 minut temu, RTX5090 napisał(a):

Nie pale już ponad 8 lat i nie było mnie stać i tak na 1080Ti,2080,3080, 4090 i na 5090 pewnie też nie będzie :E

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
21 minut temu, Totek napisał(a):

Najgłośniej wyjecie a pierwsi kupicie. Tak samo było przy Adzie, pół roku bojkotu a chwilę po premierze połowa miała. Po buncie pozostał kurz i szabelki w kącie :gordon:

Ja tam już 5k przygotowane na 5070ti mam ale fajnie jakby poniżej 4.5k chodziła.

• Like 2
Opublikowano

Hahahaha jeszcze 2 tygsy do jakichś konkretnych informacji co do ceny i wydajności a tu już się zaczyna licytacja ;) Jak na labie, co by nie było haha. Każdy wydaje według własnej potrzeby i tak samo cena i pojęcie KOMFORTU u każdego będzie inne.

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, Totek napisał(a):

Najgłośniej wyjecie a pierwsi kupicie. Tak samo było przy Adzie, pół roku bojkotu a chwilę po premierze połowa miała. Po buncie pozostał kurz i szabelki w kącie :gordon:

Piszesz to w takim tonie, że czuję się z tym niesmacznie.
Co to? Wybory prezydenckie? Ma to dla Ciebie jakieś realne znaczenie, kto kupi, kto nie kupi, kto "wyje"?

Mam na dwie 5090 w kabzie. 
Czy kupię choćby jedną... nie wiem.
Cena pokaże, wydajność pokaże, ficzery pokażą = czas pokaże... 

Nie bardzo rozumiem ten Twój dąs i ton.

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, JeRRyF3D napisał(a):

No proszę jaki bogol 😁😁

Ja na przykład mam już papiery o kredyt na 15k, żeby móc oddać 26k.

Czemu? Bo muszę być najlepszy! Chce być jak Litwinicki czy jak mu tam. Do dziś każdy o nim pisze. Prawdziwa legenda... 🥰🥰🥰🥰🥰🥰

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

No proszę jaki bogol 😁😁

Nie bogol, tylko miałem (od lat!) plany odnośnie kilku tematów.
Nie szastam (od lat!), nie baluję (od lat!), nie jeżdżę na urlopy (od lat!) - chomikuję (od lat!), aby te tematy zrealizować.
No to, jak uznam, że chcę / potrzebuje / mam kaprycho, to urwę z tego.

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano
1 minutę temu, JeRRyF3D napisał(a):

Ja ogólnie wyznaje zasadę, że uj mnie obchodzi kto i na co wydaje kasę. I czy to hajs jego, banku czy jego matki :) 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

No i elegancko 👍 o to chodzi w życiu, żeby sobie fundować tego typu zachcianki bez zbędnej spiny 😀 i tego życzę w nadchodzącym roku wszystkim czytelnikom tego wątku 💪

Opublikowano
24 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Czy kupię choćby jedną... nie wiem.
Cena pokaże, wydajność pokaże, ficzery pokażą = czas pokaże...

Też chyba kupię dwie na premierę...
Jedna dla siebie, a druga na handel %-) A co... pobawię się w skalpera :czapeczka:

• Like 1