RTX5090 77 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) 39 minut temu, kendo999 napisał(a): takim ludziom przydał by się lekarz rok bez fajek i % - masz odłożone na 5090. Prosty wybór Paczka fajek dziennie po ~ 15 zł (jakieś najtańsze) daje w roku 5,5 tys zł. Edytowane 16 godzin temu przez RTX5090
NoviAMG 58 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) Teoria o niepalących :E. Byś nie palił byś jeździł takim ferrari jak tu stoi, a ziomek odpowiada to moje ferrari :E. To że ktoś nie będzie palił, nie znaczy, że w tym chorym kraju odłoży na 5090. Tu bardziej trzeba mieć łeb na karku, żeby na to odłożyć . Edytowane 16 godzin temu przez NoviAMG
Tornado3 34 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 3 minuty temu, RTX5090 napisał(a): rok bez fajek i % - masz odłożone na 5090. Prosty wybór Paczka fajek dziennie po ~ 15 zł (jakieś najtańsze) daje w roku 5,5 tys zł. Czyli tylko palacze sobie pozwolą
ryba 233 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) 5 minut temu, NoviAMG napisał(a): Teoria o niepalących :E. Byś nie palił byś jeździł takim ferrari jak tu stoi, a ziomek odpowiada to moje ferrari :E. To że ktoś nie będzie palił, nie znaczy, że w tym chorym kraju odłoży na 5090. Tu bardziej trzeba mieć łeb na karku, żeby na to odłożyć . Ja juz mam swinie skarbonke z podpisem: piataki na RTX6090 Edytowane 16 godzin temu przez ryba
RTX5090 77 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 3 minuty temu, NoviAMG napisał(a): Tu bardziej trzeba mieć łeb na karku, żeby na to odłożyć . Nie będę się tu o to kłócić - żeby odłożyć 15 czy 20 tys zł -> prosta sprawa priorytet: wydajesz na głupoty (typu fajka czy piwko z rana jak śmietana) czy odkładasz żeby coś zebrać. Za małolata chciałem pierwsze porządniejsze auto, rękawy do góry (dodatkowa praca) i w 1,5 roku na 4 letniego Peugeota 207 uzbierałem sobie.
Passt 40 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) Nie ma się co emocjonować. Każdy wydaje na to, co chce. Jedni kupują drogie zegarki, samochody, czy wycieczki dookoła świata, mi wystarczy droga karta graficzna Już kiedyś pisałem, ze ludzie potrafią kupować alufelgi za ponad 10k PLN do swoich bryczek i nic mi do tego. Edytowane 16 godzin temu przez Passt 1 1
Tankietka 51 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Chętnie bym kupił 5090 gdyby to wszystko chodziło jak żyleta. Niestety nie chodzi na tych chujowych, nowych stutterujących optymalizacjach, silnikach.
JeRRyF3D 602 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu na 5080 albo 5070 będzie lepiej. 1
RTX5090 77 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu (edytowane) Tak naprawdę na chwilę obecną nie ma raczej na horyzoncie nic ciekawego co by wymagało zmiany 4090/80 na 5090. Mam tylko cichą nadzieje że część nowych ficzerów będzie na serii 40 działać. Coś mi mówi że ujednolicą DLSS jako 4.0 z funkcjami. Edytowane 15 godzin temu przez RTX5090
NoviAMG 58 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 24 minuty temu, RTX5090 napisał(a): Nie będę się tu o to kłócić - żeby odłożyć 15 czy 20 tys zł -> prosta sprawa priorytet: wydajesz na głupoty (typu fajka czy piwko z rana jak śmietana) czy odkładasz żeby coś zebrać. Za małolata chciałem pierwsze porządniejsze auto, rękawy do góry (dodatkowa praca) i w 1,5 roku na 4 letniego Peugeota 207 uzbierałem sobie. Raczej nie mieszkasz w pl, wyżywienie droższe niż w Se, a na ogół 3400 na rękę, ale w PLN, takie realia. Tak zarabiający odmawiają sobie innych rzeczy, aby mieć na te fajki czy tam % i żyją skromnie. Tak to niestety wygląda. Dlatego wspomniałem o głowie na karku, jak zarabiasz najniższą, to musisz się szarpać dorywczych prac, żeby sobie pozwolić na coś extra. Takich co mają dużo, i mają w pompce wszystko, jest nisza, w moim okręgu. Felgi na auto się kupuję, bo jak to buty mają być brzydkie, w dodatku często gęsto, auto w kredyt, żeby Somsiadowi dopiec . Realia.
RTX5090 77 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 4 minuty temu, NoviAMG napisał(a): Raczej nie mieszkasz w pl, całe życie tu mieszkam - na koncie około 17 lat pracy mam.
Godlike 196 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 48 minut temu, RTX5090 napisał(a): rok bez fajek i % - masz odłożone na 5090. Prosty wybór Paczka fajek dziennie po ~ 15 zł (jakieś najtańsze) daje w roku 5,5 tys zł. Nie pale już ponad 8 lat i nie było mnie stać i tak na 1080Ti,2080,3080, 4090 i na 5090 pewnie też nie będzie 3 2
Totek 124 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Najgłośniej wyjecie a pierwsi kupicie. Tak samo było przy Adzie, pół roku bojkotu a chwilę po premierze połowa miała. Po buncie pozostał kurz i szabelki w kącie
Reddzik 620 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Jak mówiłem, że nie kupię RTX 4090 to nie kupię i do dziś nie mam 3
muszka 117 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 21 minut temu, Totek napisał(a): Najgłośniej wyjecie a pierwsi kupicie. Tak samo było przy Adzie, pół roku bojkotu a chwilę po premierze połowa miała. Po buncie pozostał kurz i szabelki w kącie Ja tam już 5k przygotowane na 5070ti mam ale fajnie jakby poniżej 4.5k chodziła. 2
Fenrir_14 79 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Hahahaha jeszcze 2 tygsy do jakichś konkretnych informacji co do ceny i wydajności a tu już się zaczyna licytacja Jak na labie, co by nie było haha. Każdy wydaje według własnej potrzeby i tak samo cena i pojęcie KOMFORTU u każdego będzie inne.
JeRRyF3D 602 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) 56 minut temu, Totek napisał(a): Najgłośniej wyjecie a pierwsi kupicie. Tak samo było przy Adzie, pół roku bojkotu a chwilę po premierze połowa miała. Po buncie pozostał kurz i szabelki w kącie Piszesz to w takim tonie, że czuję się z tym niesmacznie. Co to? Wybory prezydenckie? Ma to dla Ciebie jakieś realne znaczenie, kto kupi, kto nie kupi, kto "wyje"? Mam na dwie 5090 w kabzie. Czy kupię choćby jedną... nie wiem. Cena pokaże, wydajność pokaże, ficzery pokażą = czas pokaże... Nie bardzo rozumiem ten Twój dąs i ton. Edytowane 14 godzin temu przez JeRRyF3D 1
PiPoLiNiO 451 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 1 minutę temu, JeRRyF3D napisał(a): Mam na dwie 5090 w kabzie. No proszę jaki bogol 😁😁 Ja na przykład mam już papiery o kredyt na 15k, żeby móc oddać 26k. Czemu? Bo muszę być najlepszy! Chce być jak Litwinicki czy jak mu tam. Do dziś każdy o nim pisze. Prawdziwa legenda... 🥰🥰🥰🥰🥰🥰
Fenrir_14 79 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Litwicki jak już 😀 a tak poważnie to wyznacznikiem awangardy to może być zimowanie jachtu w zatoce meksykańskiej albo kwit rezydenta księstwa Monako a nie jakiś rtx xx90 za kilkanaście koła złotego 🤣 1
JeRRyF3D 602 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) 9 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): No proszę jaki bogol 😁😁 Nie bogol, tylko miałem (od lat!) plany odnośnie kilku tematów. Nie szastam (od lat!), nie baluję (od lat!), nie jeżdżę na urlopy (od lat!) - chomikuję (od lat!), aby te tematy zrealizować. No to, jak uznam, że chcę / potrzebuje / mam kaprycho, to urwę z tego. Edytowane 13 godzin temu przez JeRRyF3D
PiPoLiNiO 451 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 1 minutę temu, JeRRyF3D napisał(a): No to, jak uznam, że chcę / potrzebuje / mam kaprycho, to urwę z tego. Ja ogólnie wyznaje zasadę, że uj mnie obchodzi kto i na co wydaje kasę. I czy to hajs jego, banku czy jego matki 1
Fenrir_14 79 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 2 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a): No to, jak uznam, że chcę / potrzebuje / mam kaprycho, to urwę z tego. No i elegancko 👍 o to chodzi w życiu, żeby sobie fundować tego typu zachcianki bez zbędnej spiny 😀 i tego życzę w nadchodzącym roku wszystkim czytelnikom tego wątku 💪
Spychcio 399 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Nie będę oglądał na żywo prezentacji RTX5000 bo z tego co widzę to będzie o 6:30pm w LA czyli u nas różnica to chyba 9h tj. 3:30 w nocy
Umpero 266 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 24 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a): Mam na dwie 5090 w kabzie. Czy kupię choćby jedną... nie wiem. Cena pokaże, wydajność pokaże, ficzery pokażą = czas pokaże... Też chyba kupię dwie na premierę... Jedna dla siebie, a druga na handel A co... pobawię się w skalpera 1
bourne2008 92 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) PCB od 5090. Ależ to będzie olbrzymi chip Edytowane 13 godzin temu przez bourne2008
Rekomendowane odpowiedzi