CO płacisz na ali tyle jest cło i Vat wliczone.
Chyba że kupisz nie na ali np w sklepie poza EU to cło i Vat płacisz ty, chyba że jest tax included to oni .Do 150E cła sie nie płaci.
prosty przykład żonma kupi ła szmaty za 5000Kć w Anglii przysło +48% cło i Vat.
@Vulc
No, plany eleganckie! Miałem kilka razy okazję pozwiedzać nowe miejsce na rowerze i za każdym razem były to niezapomniane wrażenia.
W przypadku takich planów, jakie masz, na pewno dochodzi samo wrażenie, że się jedzie po miejscówkach nie tylko pięknych krajobrazowo, ale jednocześnie legendarnych kolarsko. Coś do zapamiętania na całe życie.
Ja najprawdopodobniej będę miał okazję na jakąś egzotykę rowerową w maju, myślę że prawie na pewno na mtb. Może uda mi się zrobić jakieś fajne fotki rowerowe, to wtedy się pochwalę Liczę że też coś tam z Alp przywieziesz!
@Bono_UG No, profeska podsumowanie Ale żeby tak liczyć koszta? Panieeeee, a po co sobie stresy robić
Fajnie by było gdyby ~pół układu z 5090 tak pozamiatało
Ja jestem dalej pesymistycznie nastawiony. Nvidia nie bez powodu tak pięknie wycofała ze sklepów 4090 przed premierą. Konkurencji nie będą sami sobie robić
Prezentacja obstawiam, że głównie będzie polegać na porównaniu wydajności "DLSS3" vs "DLSS4" i w tym zawarte będzie stare i nowe FG. Tutaj nvidia na pewno się postara, żeby na słupkach dobrze to wyglądało.
A 16GB vram w karcie o poziomie 4090 to ogólnie trochę słabo. Już Indiana ostatnio pokazał, że to zaczyna ograniczać nawet przy skalowaniu do 4k z 1440p DLSS + FG i mimo obniżenia bufora textur na high dalej jeszcze brakuje vramu.
Rekomendowane odpowiedzi