Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
9 godzin temu, ryba napisał(a):

Jak zwykle - nie wiem, a wypowiem sie :) Testerzy/influ dostana karty po CES wraz ze sterami. A obecnie juz w kilku miejscach sa karty i sterowniki, ale to przecieki z 3-4 reki, a nie bezposrednie. Ot, a na czym trailer W4 robili?

Ty sie lepiej nie wypowiadaj juz ;) 

9 godzin temu, sideband napisał(a):

Chyba jednak ktoś cię okłamuje ;) Do robienia trailera W4 nie potrzebna żadna nowa generacja.

Majstry będą mieć karty u siebie i nadal będą czekać na sterowniki. Na tym polega polega myk żeby nic nie wyciekało. NV tak kombinuje, że nawet partnerom nie udostępnia sterowników by nic nie wyciekło.

Dokładnie tak 👌

9 godzin temu, ryba napisał(a):

Testerzy/influ dostana karty po CES wraz ze sterami.

Serio ? Dostaną karty do testów po prezentacji ? Wow ale odkrycie 🤣

6 godzin temu, lukadd napisał(a):

Karty niektórzy mają, ale nie mają sterowników :E Więc nie ma wycieków :E Nvidia od dawna się tak zabezpiecza.

Testy kart będą w dzień premiery sklepowej, a stery udostępnione dla testerów kilka dni przed nią i wtedy może coś małego wyjdzie.

Na razie czekamy na slajdy od nvidii :E

7 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a):

🫡😎 Dokaldnie. 

• Upvote 1
Opublikowano
51 minut temu, SmogSmok napisał(a):

CES 2025 czasu polskiego

Intel 6 stycznia 17:30 

AMD 6 stycznia 20:00

Nvidia 7 stycznia 3:30 

Będzie wszystko oglądane 😎

32 minuty temu, Radio Tirana napisał(a):

Czyli najpierw wjeżdża ARC B750 lub B770, trzy godziny później nowy Radełon. Oby tylko ceny podali od razu. 

O ile będą te karty z seri „B” bo póki co to nie chce mi się wierzyć skoro praktycznie nikt o tym nie pisze poza jednym tam „przeciekiem”.

6 godzin temu, P.Wiśnia napisał(a):

RX 9070 ma mieć o 5% większą wydajność od RTX 4080 Super

a RX 9070 XT ma konkurować z RTX 5070TI.

To są jakieś nowe plotki bo z tego co było to 9070XT ma być -5% wolniejszy od 4080 a nie szybszy. 

Opublikowano

Jezu, jakie wy macie problemy. Jest premiera, kupujecie pierwsze lepsze co wam wpadnie w ręce. Macie 14 dni na zwrot jak znajdziecie coś lepszego, przynajmniej nie zostaniecie na pół roku bez GPU ci co już posprzedawali.

Zawsze możecie też odsprzedać innemu napaleńcowi zamiast zwracać.

Serio, ja tu nie widzę problemów.

• Upvote 6
Opublikowano

Ja się 4090 nie pozbywam zanim 5090 nie będzie w łapie. Nie ma co ryzykować zostania bez GPU bo potrzebuję go choćby do konwersji wideo co bardzo dobrze działa na ada dzięki 2 enkoderom. Planuję kupować 5090 na premierę jak będzie founders <= 10k, powyżej 10k trzeba będzie pomyśleć, a jak krzykną więcej niż 15k to chyba odpuszczam.

• Sad 1
Opublikowano
42 minuty temu, cichy45 napisał(a):

Ja się 4090 nie pozbywam zanim 5090 nie będzie w łapie. Nie ma co ryzykować zostania bez GPU bo potrzebuję go choćby do konwersji wideo co bardzo dobrze działa na ada dzięki 2 enkoderom. Planuję kupować 5090 na premierę jak będzie founders <= 10k, powyżej 10k trzeba będzie pomyśleć, a jak krzykną więcej niż 15k to chyba odpuszczam.

Finansowo ja bardzo podobnie. te £2000 wydam na karte, £3000 juz raczej nie. Wole okna sobie wymienic w domu albo dom ocieplic. To juz kwota jaka raczej wydam na poprawe komfortu zycia a nie na hobby giereczkowe.

Ale kto wie, zobaczymy