Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No. To jak już sobie te ceny precyzyjnie ustaliliście, to tylko kurtce dajcie proszę esem znać, żeby chłop na szpilkach i w niepewności tydzień nie czekał i wiedział, co ogłosić. ;)

Pomyślności wszystkim forumiakom życzę w 2025!

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano
4 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

No. To jak już sobie ceny ustaliliście, to tylko kurtce dajcie esem znać, żeby chłop w niepewności tydzień nie czekał. ;)

Pomyślności wszystkim forumiakom życzę w 2025!

Dajcie też znać Joe Bidenowi że nie brał udziału w wyborach ;) 

Opublikowano (edytowane)

Nikt realnie już nie pamięta po ile chodziła 3080 na premierę, era scalperów zrobiła swoje. 

Z tego co pamiętam, 3080 FE w cenie MSRP miała chodzić po £699 funtów (3500zł), a zamiast tego trzeba było płacić (i to przy dużym szczęściu, karty znikały w przeciągu 20-30 sekund po pojawieniu się!) £755.97 (3780zł) za... 3070 od Zotaca. 3080 to wtedy chodził za sporo powyżej £1000. 

image.thumb.png.3bb0817532f2741679122b7117c43949.png

A teraz spójrzcie na to:

image.png.7908ff2f185a6995e70f8cee6305a110.png

Za 970 od MSI płaciłem na premierę... 1400zł. Wtedy to było :heu:

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

No to gratuluję, dostępność w Polsce jak widać była niezła, w UK nie było nic.

Ci co premierowo zrobili zamówienia w OC UK na 3080 wcześniej lub trochę później, ale dostali karty w premierowych cenach.

Xkom w Polsce leciał w kulki. Premierowo można było dostać w np. proshop.pl

Edytowane przez lukadd
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Nie myl zamówienia z dostępnością.
Ja ją za tyle zamówiłem w dniu premiery.
I czekałem rok :)

Ale dostałeś taniej 3080 TUFa niż ja 3070 Zotaca. Coś za coś. Tego Zotaca sprzedałem od ręki, bo karta to był totalny szajs, wyła jak powalona. 

Opublikowano (edytowane)

Ja już nie pamiętam całego cyrku.
Wiem, że zamówiłem w x-kom - zaczęły się jakieś syfy, to domówiłem kolejną w komputroniku, morelach itd. z nadzieją, że wezmę tę, która przyjdzie najszybciej - i... wszędzie zong!
Więc kupiłem 3070 i zapomniałem o tych wyżej. A po roku zaczęli się odzywać i zaczęły do mnie karty przychodzić, gdy kosztowały już fortunę.
I to była już łatwa i zupełnie przypadkowa droga do... 4090. 

No i ważne (!) - o czym wszyscy zdali się tu zapomnieć.
Fortunę kosztowały karty... ale zdolne do kopania. :)

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano (edytowane)

Ja miałem 3080 Ti od EVGA w zamówieniu od Amazona za bodajże 4500zł (zamówiłem w sumie w desperacji ze względu na brak innych kart i mega dobrą cenę), po kilku miesiącach dostałem info że wysyłka za 2 tygodnie, w dniu wysyłki dostałem info jest jakiś problem z zamówieniem i zostało... anulowane. Możecie się tylko domyślać mojej reakcji. Zapewne jakiś ...ujek z Amazonu ją anulował ze swojej strony, po czym sam pewnie kupił i sprzedał kopaczowi za 2x tyle.