Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
43 minuty temu, lukadd napisał(a):

3080tki w najlepszym okresie krypto po ~10k potrafiły się sprzedawać :E Przy MSRP ~3k.

Za tyle się sprzedawały, bo brali jak leci do kopania ETH. Tak samo potrafiły się sprzedawać 3090-tki za 20k zł xD.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Spl97 napisał(a):

Za tyle się sprzedawały, bo brali jak leci do kopania ETH. Tak samo potrafiły się sprzedawać 3090-tki za 20k zł xD.

Ja zapłaciłem wtedy 4,5k za aorusa. Njagorsze karty na rynku, robią czasem dobre mobo ale karty chu...e Zastanawia mnie ten fenomen, karty graficzne to głośna qpa.

Edytowane przez b1ela5
Opublikowano
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Ale więcej sie zarabia sprzedając średniaki za mniej niż top za ekstra cenę.

No tak tylko te średniaki to wlasnie zawsze były w cenie 500-1000 dodajac inflacje itp, to massz 1200-2500zł. I średniaki miały "średnio" połowe pełnego czipu tudziesz 35-40% w wariantach np 3050 względem 3090Ti, ~40%, lub 3060Ti vs 3090Ti, i to były średniaki. I te karty sie dobrze sprzedawały. To jakbys to przetransferował do serii 5000, to mamy 5080 średniak typu 3060Ti, lub 3050 średniak typu 5070 (też ma 25%). Z tym że cena za średniaka 5080 to raczej nie bedzie 2.5k....

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, b1ela5 napisał(a):

Ja zapłaciłem wtedy 4,5k za aorusa. Njagorsze karty na rynku

Serio? W UK Aorusy były droższe od Strixów i Suprimów, zawsze się zastanawiałem na czym polega ich fenomen że takie drogie, a Ty piszesz że do bani? 

Oj, chyba nikt mi nie odpisze, bo posty tego Pana wyparowały :) 

Dostał tydzień w Bieszczadach? :D 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Spychcio napisał(a):

Trochę mnie dzisiaj tutaj nie było, dajcie mi te linki z wynikami wydajności 5080 i 5090:yuppie:

Wczoraj wrzucałem 5080 i 5070ti :) 

Edytowane przez NoviAMG
Opublikowano
8 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Serio? W UK Aorusy były droższe od Strixów i Suprimów, zawsze się zastanawiałem na czym polega ich fenomen że takie drogie, a Ty piszesz że do bani? 

Ja mam Aorusa, specjalnie polowałem, lubię karty gigabyte w tym wydaniu. Jedyne co to wiadoma sprawa w ich przypadku, od razu przełączamy na bios quiet. A tak to genialna karta, w kwietni będzie miała rok, a pasta dalej się nie zdegradowała jak to u innych bywa.