bartez88 9 Opublikowano Sobota o 21:44 Opublikowano Sobota o 21:44 https://videocardz.com/newz/corsair-launches-next-gen-gpu-ready-program-to-support-up-to-600w-geforce-rtx-50-gpus Chyba jednak będzie pod 600W
JeRRyF3D 666 Opublikowano Sobota o 21:44 Opublikowano Sobota o 21:44 (edytowane) 6 minut temu, SebastianFM napisał(a): @JeRRyF3D, przyczysz sam sobie. Przeczytaj na spokojnie twoją ostatnią odpowiedź. Przecież to jo jest kłamstwo, że nie dodali nic. Zmęczony jestem. Nie chce mi się. Już czytelniej nie potrafię. Jeżeli nie trolujesz i naprawdę chcesz (sam) dociec prawdy, to sobie (sam) wbijaj kolejne frazy w googlu +mods +nexus + po kolei wszystko, co tam wypisali na tej liście poprawek (+polepszone cienie, +polepszone tekstury postaci, i cokolwiek tam sobie jeszcze wyczytasz w tym czarodziejskim spisie) - i wszystko to znajdziesz na nexusie dla oldgena (i to z datami, które zerwą Ci tupet, bo to wręcz starocie w wielu przypadkach). Edytowane Sobota o 21:47 przez JeRRyF3D
Element Wojny 1 100 Opublikowano Sobota o 21:47 Opublikowano Sobota o 21:47 (edytowane) Jerry, jakiś nerwowy ostatnio jesteś. Źle - może nie nerwowy, bardziej... sfrustrowany lub negatywnie nastawiony. I to nie tylko w tym temacie. Takie spostrzeżenie. Edytowane Sobota o 21:49 przez Element Wojny 1 1
Smalec 223 Opublikowano Sobota o 21:48 Opublikowano Sobota o 21:48 4 minuty temu, Spychcio napisał(a): Spokojnie, Wiesiek 4 wyjdzie też na Ziemniaku XSS więc nie martwcie się o wymagania. Gra będzie systematycznie downgrejdowana do czasu premiery... tak jak Stalker2, aby tylko jakoś działała na najsłabszej konsoli. Dlatego pożegnajcie się z grafiką z pierwszego trailera O to to! Ile to już razy raczyli nas ultra-dowaloną grafą na trailerach kilka lat przed premierą, żeby na swoim kompie odpalić praktycznie inną wizualnie grę. Ale grami i zapominamy. Że ludzie się jeszcze na to nabierają, jakieś filmiki z UE5 czy coś. 1
JeRRyF3D 666 Opublikowano Sobota o 21:49 Opublikowano Sobota o 21:49 6 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Łoooo, ale to dojebanie wygląda !!!!!!!!!!!!!!!! Nie mów, że już pobrałeś? U mnie leci kilka kilo/s - na 600Mbit (2h pokazuje ściągania).
TheMr. 500 Opublikowano Sobota o 21:51 Opublikowano Sobota o 21:51 @RTX5090 Po co Ci 5090 jak do dobicia stabilnych 30 FPS potrzebujesz tylko wymienić CPU
PiPoLiNiO 581 Opublikowano Sobota o 21:52 Opublikowano Sobota o 21:52 @JeRRyF3D anuluj i zacznij ponownie
JeRRyF3D 666 Opublikowano Sobota o 21:52 Opublikowano Sobota o 21:52 1 minutę temu, Element Wojny napisał(a): Jerry, jakiś nerwowy ostatnio jesteś. Źle - może nie nerwowy, bardziej... sfrustrowany lub negatywnie nastawiony. I to nie tylko w tym temacie. Kurcze. Niewykluczone. Może wypalony. Może brak mi energii na utarczki. Wiesz, naklepiesz się, naspuszczasz, a adwersarz daje Ci link do spisu, który jest niczym innym, jak tym o czym mówię (i marnuję swój czas), albo podsumuje Twój elaborat na A4 - jednym słowem "kłamstwo". 1
RTX5090 131 Opublikowano Sobota o 21:55 Opublikowano Sobota o 21:55 3 minuty temu, TheMr. napisał(a): Po co Ci 5090 jak do dobicia stabilnych 30 FPS potrzebujesz tylko wymienić CPU
SebastianFM 54 Opublikowano Sobota o 22:01 Opublikowano Sobota o 22:01 27 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): 1. Mamy 2025 rok i temat W3 OldGen uważam za zakończony i nieistotny. To historia gamingu PL. 2. Wyleczyłem się już z dążenia po trupach, by kogoś przekonać, "marnować" sobotni wieczór albo dwa, kopać linki, analizować i "marnować życie" na to, by ktoś to w końcu podsumował to: "OK" albo "uja prawda". 3. Każdą jedną z wymienionych na liście poprawek, mógłbym podlinkować do nexusa. Nie dodali od siebie NIC. Zebrali mody i zaszyli w grze + z racji czasu dodali to, co dała im technologia i nv = RT. Jak sobie życzysz to tak podsumuję, uja prawda. 😊 Ja do ciebie nic nie mam. Po prostu nie masz racji. Przecież jednak dodali to RT, które w tej grze akurat bardzo wiele zmienia w wyglądzie grafiki. 1
Smalec 223 Opublikowano Sobota o 22:02 Opublikowano Sobota o 22:02 7 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): Kurcze. Niewykluczone. Może wypalony. Może brak mi energii na utarczki. Panie kochany, tu nie ma czasu na wypalenia! 7 od rana to tu będzie żywy ogień z każdej rzyci! Walczymy! 🔥
JeRRyF3D 666 Opublikowano Sobota o 22:09 Opublikowano Sobota o 22:09 (edytowane) 32 minuty temu, SebastianFM napisał(a): Jak sobie życzysz to tak podsumuję, uja prawda. 😊 Ja do ciebie nic nie mam. Po prostu nie masz racji. Przecież jednak dodali to RT, które w tej grze akurat bardzo wiele zmienia w wyglądzie grafiki. Klasyk. Nie mam nic do dodania. Parę lat modowania, subskrybowania nexusa, korespondowania z moderami itd. - w piach. Dodali RT. To zmiażdżyło graficznie oldgena. Masz rację. Pytanie na zakończenie (i nie oczekuję już odpowiedzi). Po co lista usprawnień?? Mogli to załatwić jednym punktem i dwoma znaczkami. Lista ulepszeń NG: - dodaliśmy RT. Miłego wieczoru. Edytowane Sobota o 22:34 przez JeRRyF3D 1
SebastianFM 54 Opublikowano Sobota o 22:12 Opublikowano Sobota o 22:12 @JeRRyF3D, a może zamiast tej jałowej dyskusji podeślę ci save i pokażesz mi jak wygląda grafika po twoich modach?
Doamdor 349 Opublikowano Sobota o 22:13 Opublikowano Sobota o 22:13 (edytowane) 49 minut temu, Smalec napisał(a): @Doamdor Właśnie tak może być. Ktoś sprzeda 4090 za 6 koła i drugie tyle będzie musiał dołożyć za te 50% boostu Raczej nie ma powodów, żeby kolejna generacja RTX miałaby wprowadzić zastój technologiczny i mizerny wzrost wydajności. RTX 5080 powinien przeskoczyć RTX 4090, a RTX 5070Ti być tuż obok. Bo jeżeli nie, to nikt normalny tego nie kupi, w zawyżonej cenie. Edytowane Sobota o 22:14 przez Doamdor
JeRRyF3D 666 Opublikowano Sobota o 22:14 Opublikowano Sobota o 22:14 (edytowane) @SebastianFM Po co? Przecież nie mam racji. Temat uważam za zakończony. PS. dyskusja jałowa była wyłącznie z Twojej strony. Ja argumentami waliłem głową w mur, a Ty tylko - "nie masz racji". Dalsze ciągniecie tematu uważam za bezprzedmiotowe. Edytowane Sobota o 22:23 przez JeRRyF3D
Gret 226 Opublikowano Sobota o 22:16 Opublikowano Sobota o 22:16 55 minut temu, Doamdor napisał(a): Pobór prądu mi nie straszny, oby nie okazało się, że przesiadka na RTX 5090 będzie kosztowała 100% dopłaty, za 50% wydajności. no przecież tak będzie
JeRRyF3D 666 Opublikowano Sobota o 22:19 Opublikowano Sobota o 22:19 Oczywiście, że tak będzie i nie bardzo widzę w tym dziwo.
Doamdor 349 Opublikowano Sobota o 22:23 Opublikowano Sobota o 22:23 7 minut temu, Gret napisał(a): no przecież tak będzie RTX 5090 za 14tys złotych?
Smalec 223 Opublikowano Sobota o 22:29 Opublikowano Sobota o 22:29 (edytowane) 16 minut temu, Doamdor napisał(a): RTX 5080 powinien przeskoczyć RTX 4090, a RTX 5070Ti być tuż obok. W czystej rasteryzacji? No tak średnio bym powiedział. 16 minut temu, Doamdor napisał(a): Bo jeżeli nie, to nikt normalny tego nie kupi, w zawyżonej cenie. Zawsze ludzie kupują stąd potem takie ceny i przestawianie półek. Edytowane Sobota o 22:30 przez Smalec
King Arthas 19 Opublikowano Sobota o 22:36 Opublikowano Sobota o 22:36 5 godzin temu, Lameismyname napisał(a): Nie każdy chce kombinować z niemiecką dystrybucją (mindfactory) i niemieckojęzycznym sklepem wysyłając przez pośrednika specjalizującego się w częściach samochodowych (bodycar). Polaka stać Ja się odniosłem do ogólnych cen, a że Polacy lubią przepłacać to ich sprawa. Akurat tu jest specyficzny przykład z tym MindFactory. Jest wiele sklepów, które bez problemu oferują wysyłkę do Polski. Jak ktoś nie umie sobie zamówić spoza kraju, to niech se zamawia w Polsce i sponsoruje januszerskie sklepy, mi to lotto. Nawet X-Kom niemiecki ma lepsze ceny jak w Polsce. Na tą chwilę cena tego procesora oscyluje w granicach 550 EURO. Wszystkie karty graficzne w ostatnich 5 latach zamówiłem z zagranicy, głownie DE czy IT. Nigdy nie miałem żadnych problemów, a raz musiałem nawet reklamować. PS, nigdy nie zamawiałem przez BodyCar, są lepsze strony. 1
lukadd 680 Opublikowano Sobota o 22:37 Opublikowano Sobota o 22:37 6 minut temu, Smalec napisał(a): W czystej rasteryzacji? No tak średnio bym powiedział. Żeby było fajnie to powinien przeskoczyć i to zauważalnie, a nie jakieś bidne 5 czy 10%. 4080 premierowo w rastrze było ponad 30% wydajniejsze od 3090 w 4k. 1
Lameismyname 228 Opublikowano Sobota o 22:43 Opublikowano Sobota o 22:43 Godzinę temu, RTX5090 napisał(a): Rozdzielczość 3440X1440p RTX 5090 chyba będzie potrzebny Myślałem, że to Stalker 2 A na marginesie S2 jest git, w obecnej wersji do ogrania bez większych problemów.
Doamdor 349 Opublikowano Sobota o 22:45 Opublikowano Sobota o 22:45 (edytowane) 16 minut temu, Smalec napisał(a): W czystej rasteryzacji? Zawsze ludzie kupują stąd potem takie ceny i przestawianie półek. RT/PT brakuje wydajności. RTX 3xxx/4xxx wniosły nie mały wzrost wydajności. Nikt tutaj nie rzuci się na niższe modele, które miałyby zaoferować +15/20% większą wydajność, w wyższej cenie. Edytowane Sobota o 22:45 przez Doamdor
maxmaster027 118 Opublikowano Sobota o 22:48 Opublikowano Sobota o 22:48 2 minuty temu, Lameismyname napisał(a): Myślałem, że to Stalker 2 A na marginesie S2 jest git, w obecnej wersji do ogrania bez większych problemów. Te demka nieźle obciążaja grafike. Ale jeżeli 4090 ma gdzies 20fps... i np vram allocation 20GB czyli ponizej 24, to nawet 5090 tutaj wiele nie zrobi, moze 32-35FPS, jeżeli FPS jest zdropiony głównie przez RT to byc moze podejdzie pod 40FPS. Także jak cos ma 35-40FPS na 4090 to na 5090 bedzie śmigać cacy
JeRRyF3D 666 Opublikowano Sobota o 22:49 Opublikowano Sobota o 22:49 To niebywałe, jak wiele osób bezrefleksyjnie zerka na takie dema wyciągając z nich wnioski. 1
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Reddzik,
t's showtime!
Rekomendacja dodana przez Zhao
6 reakcji
Pokaż odpowiedź