Reddzik 2 778 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 1 minutę temu, Lameismyname napisał(a): nie ma realnej konkurencji to ceny świrują... Ale jak sprawdzałem ceny 7900XT też poszły górę, a to lepsze karty niż 4070S, wszystkie karty podrożały więcej lub mniej, ale jest różnica. Sam celują w kartę w okolicy 3tyś i widzę jak tę granicę nawet przekroczył RTX 4070S, tylko nieliczne karty mają cenę poniżej. Radeony droższe, wszystko powyżej 3.2tyś
Brolly 772 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Teraz, Vulc napisał(a): Nie mam nawet zamiaru patrzeć na te nasze, śmieszne sklepy. Mentalność sklepów u nas - polaczek weźmie kredyt w razie co, trzeba się nachapać jak sam pan kurteczka
sk09372 66 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 6 minut temu, Brolly napisał(a): Ale 900 euro w u nas czy MSRP ? u nas to będzie jakieś 5 tysięcy zł jeśli 900 euro MSRP na 4 tyś zł w sklepie zapomnij xDDD Według leaków 5070 ti = 4080 super ~~~~ + lepszy RT no i pewnie dlss 4.0 Ja się czaję na 5070ti jednak ja ta karta będzie po 5tys a będzie to odświeżona 4080S którą można było kupić za mniej niż 4tys to poczekam na 6xxx. 1
Element Wojny 4 780 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia (edytowane) Jeszcze 3 tygodnie temu moglem wyrwac Gainward 4080 SUPER Panther OC 16GB za £899.99. Dzis ta sama karta £1,049.99. Widac ze przygotowuja sie na premiere. Ciekawe za ile dzis wyskoczy to 5080. Edytowane 6 Stycznia przez Element Wojny 3
Brolly 772 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 1 minutę temu, Element Wojny napisał(a): Jeszcze 3 tygodnie temu moglem wyrwac Gainward 4080 SUPER Panther OC 16GB za £899.99. Gdzie wy znajdujecie coś takiego?
Element Wojny 4 780 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia (edytowane) 2 minuty temu, Brolly napisał(a): Gdzie wy znajdujecie coś takiego? Na ogol kupuje z 1-2 sprawdzonych zrodel, ale zawsze robie spory research - ceny, recenzje, opinie uzytkownikow itd. Tak samo mam "w rezerwie" jednego 4070 Ti Super za £749, gdyby Kurteczka wyskoczyl z £1000+ za 5070Ti. Edytowane 6 Stycznia przez Element Wojny
cruzier 51 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Dla mnie to logiczna polityka cenowa ze strony producenta, podnieść ceny starszej rewizji po to aby nowa mogła być jeszcze droższą ... Konsument ma dostać po portfelu. Chyba nici u mnie z zakupem RTXa - zostanie mi wybierać coś z AMD.
lukadd 2 920 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 8 minut temu, Brolly napisał(a): Sory ale granie w cokolwiek poniżej 60 fps to abominacja grania Przecież napisałem + FG do tego. Indiana to jest wolna gierka więc można grać z fejkowymi klatkami Jest taka opcja gdyby nie vram. A 5080 przecież ma być wydajniejszy od 4080 i też dostać 16GB vram, które to powodują ograniczenia właśnie w Indianie. A co będzie w kolejnych gierkach?
Spl97 1 296 Opublikowano 6 Stycznia Autor Opublikowano 6 Stycznia 5 minut temu, Brolly napisał(a): Mentalność sklepów u nas - polaczek weźmie kredyt w razie co, A najbardziej Litwicki .
Lameismyname 2 363 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 5 minut temu, Reddzik napisał(a): Ale jak sprawdzałem ceny 7900XT też poszły górę, a to lepsze karty niż 4070S, wszystkie karty podrożały więcej lub mniej, ale jest różnica. Sam celują w kartę w okolicy 3tyś i widzę jak tę granicę nawet przekroczył RTX 4070S, tylko nieliczne karty mają cenę poniżej. Radeony droższe, wszystko powyżej 3.2tyś 7900XT tak chodziły. To że przez jakiś czas była promka na sferisie za 2899zł i ostatnio na Sapphire Pulse ok. 3050zł nie zmienia tego. Wiem bo co jakiś czas wrzucam coś na peppera oraz obserwuje niektóre oferty. Za to 4070S bywały już regularnie w okolicach 2450zł i było parę strzałów gdzie się dało kupić taniej (ok. 2200-2300zł) więc różnicę w cenie teraz czuć mocno. 1
Brolly 772 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Teraz, Spl97 napisał(a): A najbardziej Litwicki . W sensie wiesz raty 0% zawsze spoko, ale no takiej 5090 to w życiu XDDD
tomcug 2 456 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 14 minut temu, lukadd napisał(a): W Indianie bardziej 40-45fps 4k-DLSSQ, a nawet i więcej bo cały Watykan i Egipt jest mniej wymagający od Sukhothai. To prawda, Watykan i Egipt miałem masę FPS na 7900 XTX w 4K (oczywiście bez PT ). Ale te bardziej zalesione lokalizacje robią rzeź
lukadd 2 920 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Godzinę temu, Phoenix. napisał(a): My tu o sterownikach, a tam ledwo biosy zaczeli wgrywac Kurteczka zabezpieczył się na tip top przed leakami 1
Element Wojny 4 780 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Najgorszy okres na kupowanie poprzedniej generacji to wlasnie premiera nowej, ceny automatycznie ida w gore. Teraz musicie przeczekac premiery (jesli ceny Was zabija), i zobaczyc jak sie wyreguluja na kilka tygodni po premierze. 1
lukadd 2 920 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia W wakacje będzie taniej. Mówię wam Hold. Spoiler Tylko nie wiem w które wakacje
Doamdor 1 816 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 20 minut temu, Element Wojny napisał(a): £899 to jest mój limit. Powyzej tego rezygnuje. Ale ten limit zalezy tez od tego co sama karta zaoferuje pod wzgledem performance, bo jesli dostane jedynie jakies 25% extra mocy w stosunku do obecnej 4070, to podziekuje za taki deal. 18 minut temu, lukadd napisał(a): W Indianie bardziej 40-45fps 4k-DLSSQ, a nawet i więcej bo cały Watykan i Egipt jest mniej wymagający od Sukhothai. Więc + FG gdyby nie vram granie by jakoś uszło nawet na 4080. A przecież 5080 ma być wydajniejsze i też dostanie 16GB vram RTX 5080 to karta do WQHD. 1 1
Lameismyname 2 363 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia (edytowane) Od czasu 2 fal krypto, covida i inflacji ZAWSZE jest zły czas na zakup GPU i jest drogo. Żeby za bieda średnią półkę płacić 3 kafle... @Reddzik I co, podejdzie Ci ten Fortis 3 na AM5? Edytowane 6 Stycznia przez Lameismyname 1
Element Wojny 4 780 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia (edytowane) Na szczescie (?) mam u siebie 4070, wiec w najgorszym wypadku poczekam do 5070 Super/ Ti Super. Gdybym jednak nadal siedzial na 30XX/20XX to bym sie ostro wkur... gdybym nie mogl teraz zmienic (ze wzgledu na ceny). Edytowane 6 Stycznia przez Element Wojny 1
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Jakie info mogą dzisiaj podać dot. 5090?
Element Wojny 4 780 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia (edytowane) Cene, wykresy, nowe ficzery, date premiery. Ups sorry - to odnosnie 5080. 5090 - mozliwe ze kompletnie nic. O 5070Ti tez dzis sie niczego specjalnego nie spodziewam. Edytowane 6 Stycznia przez Element Wojny
Spychcio 802 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 9 minut temu, Brolly napisał(a): Gdzie wy znajdujecie coś takiego? Przecież nawet @ODIN85 dawał linka do promki na 4080S za 4399zł z tego co pamiętam
Brolly 772 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Teraz, Spychcio napisał(a): Przecież nawet @ODIN85 dawał linka do promki na 4080S za 4399zł z tego co pamiętam On kupuje w UK jednak głównie więc i tak odpadam
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia (edytowane) 1 minutę temu, Element Wojny napisał(a): Cene, wykresy, nowe ficzery, date premiery. No to zajebiscie, oby tak było, gila mnie 5080 XD /Edit Kurwencka Edytowane 6 Stycznia przez Tester Wrażeń 1
Reddzik 2 778 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 2 minuty temu, Lameismyname napisał(a): I co, podejdzie Ci ten Fortis 3 na AM5? Nie, jak pisałem mam backplate w postaci "krzyżaka", więc raczej to ta wersja, która nie podejdzie pod AM5, do samej przeprowadzki mam jeszcze daleko, ale szkoda, bo to zawsze zaoszczędzony pieniądz, chyba pójdę w Arctic Freezera 36, ale to pewnie gdzieś za rok, bo wpierw to GPU.
ODIN85 3 514 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 2 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a): Jakie info mogą dzisiaj podać dot. 5090? Dziś żadne.
Rekomendowane odpowiedzi