Lameismyname 2 343 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Każde hobby jest kasochłonne, kwestia, że akurat to "nie oddaje" bo elektronika sama w sobie jest niewiele warta, z czasem strata jest ogromna. Ratunkiem przemyślane upgrade. 1
Kadajo 7 414 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 1 minutę temu, Doamdor napisał(a): Dla jednego będzie drogo, dla innego tanio, więc każdemu nie dogodzisz. Karty z serii xx90 nigdy nie były i nie będą tanie.
Zachy 587 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia (edytowane) Wymiana gpu czy cpu to raczej nie hobby, a proces wydawania kasy na hobby zwanym granie Mnie tam nic nie piecze jak somsiad cos sobie kupi Edytowane 6 Stycznia przez Zachy
Kadajo 7 414 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 1 minutę temu, Lameismyname napisał(a): Każde hobby jest kasochłonne, kwestia, że akurat to "nie oddaje" bo elektronika sama w sobie jest niewiele warta, z czasem strata jest ogromna. Ratunkiem przemyślane upgrade. Hobby nie oznacza kupowania najdroższego sprzętu. 3 1
JeRRyF3D 1 726 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 4 minuty temu, caleb59 napisał(a): Obaj mają 4090 i obaj licytują się między sobą. Panowie, pijani to do spania. 1
Roman_PCMR 866 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 8 minut temu, lukadd napisał(a): Indiana to pełnoprawne AAA zrobiona przez dość duże i znane studio Machine Games. Eh...jak dla mnie fajna gra ale taka troche pod game passa. Dla mnie AA
Doamdor 1 794 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 2 minuty temu, Smalec napisał(a): Dajcie ludziom wydawać swoje pieniądze na to co chcą. Temat wałkowany 1000 razy, ale jak widać niektórych dalej piecze, że ktoś na swoje hobby wydaje swoją kasę. 1
Kadajo 7 414 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Ja mam nadzieje ze Nvidia coś ciekawego technologicznie chociaż pokaże, bo karty to szczerze mam w d
lukadd 2 913 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 4 minuty temu, Kadajo napisał(a): Karty z serii xx90 nigdy nie były i nie będą tanie. Obecnie to i z serii niższych jak xx80 czy nawet xx70 nie są tanie Ale za to jak ładnie pocięte 1
JeRRyF3D 1 726 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Może nie są najlepsze, ale za to choć drogie. 2
Smalec 1 551 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Gdy czekałeś na lajwa o 3:27, ale przysnąłeś i masz rano do przeczytania 50 stron podniet, memów, żali, zachwytów, offtopów i wyzwisk YouCut_20250106_214548587.mp4 11
Doamdor 1 794 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 6 minut temu, Kadajo napisał(a): Karty z serii xx90 nigdy nie były i nie będą tanie. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
JeRRyF3D 1 726 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 4 minuty temu, RTX5090 napisał(a): Budzik na 3:25 ustawiony 5 min. od pobudki na ogar?!? Przecież ja godzinę trybię. Zanim się obudzę, to opy skończą, a ja na przymułce dalej. 1
lukadd 2 913 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 3 minuty temu, RTX5090 napisał(a): Budzik na 3:25 ustawiony Prawdziwy fan nvidii musi się meldować w tym wątku, nie rzadziej niż co 15 minut. Od teraz, aż do zakończenia konfy Inaczej się nie liczy 3
cichy45 607 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Ogólnie no jest gorzej, bo zawsze każda archi miała jakieś GPU z pełnym rdzeniem. Fermi - 580, Keplar - Titan Black, Maxwell - Titan X, Pascall - Titan Xp, Turing - Titan RTX, Ampere - 3090 Ti. Dopiero od Ady zaczęli kastrować i teraz też blackwell kastratem będzie, chyba że oprócz 5090 będzie jakiś titan za 2499 czy coś. Teraz, JeRRyF3D napisał(a): 5 min. od pobudki na ogar?!? Pozdrawiam ja, który ma ogar 10 sekund po budziku
lukadd 2 913 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia (edytowane) 5 minut temu, Doamdor napisał(a): Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ale tu nie chodzi o to ile kto posiada hajsu i na co może sobie pozwolić bez bólu tyłka Ogólnie karciochy podrożały, a cięcia w niższych segmentach są bardzo duże. Już taki 5080 dostanie ledwie ~pół układu z 5090 Edytowane 6 Stycznia przez lukadd
RTX4090 358 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 1 minutę temu, JeRRyF3D napisał(a): 5 min. od pobudki na ogar?!? Wstajesz, odpalasz PC i już. Jutro do pracy wstaję o 6.00 (mam na 7) więc jeszcze będzie czas na kimę.
wQrwiony 45 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia @RTX5090Mam coś dla ciebie żebyś lepiej spał Spoiler 1
JeRRyF3D 1 726 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Oj już są bicia po całości, widzę w wątku.
Spychcio 802 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Acer właśnie odleciał ze swoim 11" handheldem Nitro 11 Blaze, teraz czas na Nvidie i RTXy5000 1
Smalec 1 551 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Tarcia to dopiero będą, jak każdy inaczej będzie interpretował 'slajdy zajebistości' nowych układów
lukadd 2 913 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 8 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): Oj już są bicia po całości, widzę w wątku. Jutro dopiero będą dymy A ci co będą śmieć wydać $2499 + VAT na nowego RTX 5090 będą musieli uciekać przed linczem z wątku, albo przed spaleniem na stosie A może przed jednym i drugim. Ale później na premierę sklepową się trochę uspokoi i pierwsi szczęśliwi zdobywcy 5090 będą wchodzić na czerwonym dywanie do wątku
Rekomendowane odpowiedzi