Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, RTX4090 napisał(a):

Tylko według zapowiedzi RDNA 4 to ma być ich NAJLEPSZY układ... jak sami pokazali ma być gorszy od RDNA3.

Większego i szybszego w serii RDNA4 raczej nie pokażą. WIEC to TOP RDNA 4  

to czy pokaża jest raczej wiecej niż pewne... a że tego nie ogłaszaja to rozsadne...

Trzeba wziać pod uwage że nowe rdna4 wydaje się że osiaga prawie wynik rdna3 przy redukcji cu o jakies 30% i -20% TPD.... wiec mocniejszy układ nie jest wcale wykluczony, szczególnie ze przecieki kart 32GB skwitowali mozna powiedzieć że nie bedzie to 9070xt... wiec jakies 9080 jest wiecej niż pewny.

Edytowane przez marioking
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, DżonyBi napisał(a):

@sovas

To jak wyglada ten Asus na stock 575W. Jaka temperatura i jakie rpm po wygrzaniu karty np. w takim cyberku?

W cyberku udało mi się dobić do 520-530W przy wyłączonym DLSS i wszystko max. RPM 1400-1700 temp 65 stopni. Tylko ja mam otwartą obudowę, bo się nie zamknie na razie :lol2:

Edytowane przez sovas
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, sovas napisał(a):

Mamy top 1 Polska :lol2:

Screenshot2025-02-22104237.thumb.png.440d0881c8bec78445c1a73dcbe92ef9.png

tylko masz 27 wynikow, tzn puszczenia benchmarka w Polsce z 5090 i 9800x3d... no i z tych 27 ponad polowa twoich.  Pokazałeś jak mało jest 5090 :) , a ogolnie wszystkich 77 puszczen (bez procesora)

Edytowane przez maxmaster027
Opublikowano
4 minuty temu, sovas napisał(a):

W cyberku udało mi się dobić do 520-530W przy wyłączonym DLSS i wszystko max. RPM 1400-1700 temp 65 stopni. Tylko ja mam otwartą obudowę, bo się nie zamknie na razie :lol2:

Nie jest zle, a Trio bedziesz testowal?

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, RTX4090 napisał(a):

Tylko według zapowiedzi RDNA 4 to ma być ich NAJLEPSZY układ... jak sami pokazali ma być gorszy od RDNA3.

Najmocniejszy uklad danej generacji, a celowanie w TOP to rozne sprawy.

Dobierasz sobie ton wypowiedzi tak, zeby AMD przedstawic w zlym świetle i tak zeby pokazac jakie NV ukochane i wydajne jest.

Gdzie jest powiedziane ze oni w TOP celuja? Nigdzie.

Nie dosc ze fanboy Intela to i NV jako jedynej slusznej drogi... :heu:

Jakby to mial byc ich produkt TOP to by go nazwali 9090.

Edytowane przez Zachy
  • Upvote 2
Opublikowano

@Kadajo nigdy bym nie zacytował posta wyżej to oczywiste, a obrazek zacytowałem tylko dlatego że kolega przedstawił problem na screenie a nie w wypowiedzi i większość ludzi by nie wiedziała na co odpowiadam, bo tu wszystko ginie w sekundę ;) 

• Upvote 3
Opublikowano
1 godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Wracając do spalonego Astral. Patrząc na zdjęcie, ktoś ogarnięty technicznie może powiedzieć czy to się mogło wydarzyć, bo dało za dużo prądu w kartę ze względu na kabel który dał więcej amper niż powinien?

Jak wycinali ROPy to im się skalpel omsknął i poszło po ścieżkach stąd zwarę robi :hihot:

fakeframes.webp.3a567cbf25b4ddd6ec921cafef115941.webp