Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jesli chodzi o dzisiejsze Astrale w @x-kom pytan jest kilka na ta chwile

-  ile kart przyjdzie w zamowieniu

- o ktorej wejda na magazyn

- od ktorej bedzie wysylka

- czy jest mozliwosc zamowienia dostawy na weekend

@x-kom mozna liczyc na odpowiedz przynajmniej na czesc z tych pytan?

2 minuty temu, Sebastiansbk napisał(a):

@Zachynie spinaj się tam za bardzo po prostu latka skalperach zostanie tego ci nikt jie zabierze  ;)

zwisa mi i powiewa co jakies randomy z internetu mysla w tym temacie.

mam nowego znajomego, ktory zadowolony jest z karty

pomoglem mu jeszcze dobrac inne podzespoly do zestawu

dostal oryginalna fakture zakupu i wie ile doplacil do calosci

skoro on nie ma z tym problemu, to czemu wy macie?

On wydal swoja kase jak uznal za sluszne, a was zadek piecze o to?

Edytowane przez Zachy
  • Haha 1
Opublikowano

Moja karta wreszcie dotarła, teraz tylko wszystko złożyć i poczekać aż jutro monitor OLED przyjdzie :) czeka mnie przeskok z gtx 970 i monitora 1680x1050 także trzymajcie kciuki aby ten przeskok technologiczny mi głowy nie rozwalił. Na początku tylko jeszcze sprawdzić czy karta ma wszystkie ROPy, nie pali się, czy płyta główna poprawnie dźwięk odtwarza bo masę Asrocków ma z tym problem, czy mi nie zjara 9800x3d bo na którymś biosie takie rzeczy się działy itd XD. Poradźcie typowemu laikowi, co powinienem mieć zainstalowane jeżeli chodzi o grafikę? Zakładam, że apke nvidi do sterowników, gpu-z, msi afterburner. Coś jeszcze? 

481954306_595981023272522_3756827760277861767_n.jpg

• Like 5
  • Upvote 3
Opublikowano

Nawiążę do reklamacji. Nie no bez przesady ktoś czeka na karte 2 czy 3 tyg...co juz jest samo w sobie kiepskim standardem. Po czym okazuje sie, ze brakuje ROP i zamiast odrazu dostac wymiane to jest reklamacja i zabawa... mocno te zakupy rościągniete w czasie sa.

Opublikowano
2 minuty temu, Nightdew napisał(a):

Moja karta wreszcie dotarła

wielgasne to pudlo od Vanguarda.

Ciekawe jaka figurke dostales.

Osoba ktora otrzymala moje Trio jest zadowolona z zakupu, jak mowi (porownujac z 4090 ventus ktora mial i sprzedal przed premiera):

- cicho 

- chlodnie 

- wydajnie

Opublikowano
Teraz, Sebastiansbk napisał(a):

@Zachymnie nic jie piecze, napisałem Ci nie spinaj się a ty wyjeżdżasz z randomem, chyba ciebie piecze prawda że jesteś biznesmenem z olxa ;D

nie prowadze dzialalnosci handlowej a okazjonalna sprzedaz.

wolno mi.

wiec slabo z tym businessmanem z olx trafiles.

Teraz, PiPoLiNiO napisał(a):

Lepiej krzyczeć głośno, że się jest dymanym, niż przyjmować szczyny na twarz i udawać, że pada deszcz :)

lepiej jest myslec szerokim horyzontem, a nie widziec tylko czubek wlasnego nosa i brnac w sytacje w ktorej czujesz sie niekomfortowo.

Na cholere sie tak meczyc?

Opublikowano
2 minuty temu, Zachy napisał(a):

skoro on nie ma z tym problemu, to czemu wy macie?

Nie wierze w chłopa 🤣

Jak Ci bzyką dziewczynę, chłopaka, czy co tam masz, to skoro ona nie miała problemu to czemu Ty masz?

No tak już wiemy, że zgadzasz się a wszystko, nie ważne.

To, że ktoś kupił z konieczności po wyższej cenie, nie znaczy, że wszystko jest w porządku. Scalping żeruje na niedoborach i sztucznie je napędza – to nieuczciwe wobec normalnych konsumentów

Problemem nie jest sama sprzedaż, tylko mechanizmy, które prowadzą do sztucznego podbijania cen i ograniczania dostępu do towaru. To, że ktoś godzi się na zawyżoną cenę, nie oznacza, że system jest fair.

Taki ktoś jak Ty tego nie zrozumie, jesteś strszanie ograniczona osobą. Naprawdę Ci współczuję.

Opublikowano

Dajta już spokój chłopaki, do niczego to nie prowadzi - macie 2 różne podejścia i to jest okej :D

Sam raz wszedłem w dyskusje, wiem - ale tylko żeby podnieść pytanie co xkom miał zrobić jeśli faktycznie nie ma kart - sam nie stawiam się po żadnej ze stron bo mnie to nie dotyczy :P

Opublikowano
Teraz, Sebastiansbk napisał(a):

@Zachytak jak myślałem wypierasz prawdę ale ona zostanie tu na forum i kończe temat. 

cale szczescie ze konczysz, bo to juz nudne sie robi.

zajmij sie swomi sprawami, a w sprawy innych osob nie wtykaj nosa, bo nie jestes w nie zaangazowany :lol2:

twoje komentarze sa zbedne i nic nie wnosza do mojego zycia ;D

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a):

co xkom miał zrobić jeśli faktycznie nie ma kart

Nie sprzedawać ich.

Produkt został sprzedany z informacją o dostawie na drugi dzień! 

Brak towaru nie zwalnia sklepu z odpowiedzialności za realizację zamówienia. Jeśli problem wynika z  dostawcy, to wewnętrzna kwestia biznesowa, która nie może obciążać konsumenta. 

Edytowane przez tobem90
Opublikowano
3 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Dajta już spokój chłopaki, do niczego to nie prowadzi - macie 2 różne podejścia i to jest okej :D

tez tak uwazam.

dla mnie problemem jest ich podejscie i to ze widza tylko czubek wlasnego nosa

i nie biora pod uwage ogolnej sytuacji rynkowej odnosnie calej seri 5000

tak samo nie rozumiem, skoro uwazaja ze sa 'dymani' czy 'przyjmuje szczyny na twarz' to na cholere w to brnac?

Jakbym tak myslal juz dawno bym zrezygnowal z zakupu

Opublikowano
Teraz, tobem90 napisał(a):

Nie sprzedawać ich.

Produkt został sprzedany z informacją o dostawie na drugi dzień! 

Brak towaru nie zwalnia Was z odpowiedzialności za realizację zamówienia. Jeśli problem wynika z  dostawcy, to wewnętrzna kwestia biznesowa, która nie może obciążać konsumenta. 

No taak, caly czas zaznaczalem, ze z tym sie zgadzam, mowa o tym co dalej po tym jak xkom juz zawinil.

___
Komputronik 
image.thumb.png.c5a562fcf9e14925ef6d05eb45a1d9c8.png

• Sad 3
Opublikowano
1 minutę temu, Zachy napisał(a):

tez tak uwazam.

dla mnie problemem jest ich podejscie i to ze widza tylko czubek wlasnego nosa

i nie biora pod uwage ogolnej sytuacji rynkowej odnosnie calej seri 5000

tak samo nie rozumiem, skoro uwazaja ze sa 'dymani' czy 'przyjmuje szczyny na twarz' to na cholere w to brnac?

"Twoje komentarze sa zbedne i nic nie wnosza do naszego życia."

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

No taak, caly czas zaznaczalem, ze z tym sie zgadzam, mowa o tym co dalej po tym jak xkom juz zawinil.

___
Komputronik 
image.thumb.png.c5a562fcf9e14925ef6d05eb45a1d9c8.png

Tak naprawdę to nic, pozostaje jedynie piętnować takie zachowanie. 

Ja zgłosiłem sprawę do UOKiK i do Rzecznika Praw Konsumenta. 

Anulowanie zamówienia w chwili obecnej jest na niekorzyść dla konsumenta, można podejrzewać że sklep celowo przedłuża realizację zamówienia, aby część osób zrezygnowała i móc sprzedać karty o 4000zł drożej, i tym może zająć sie Inspekcja Handlowa. Łatwy zysk, pokroju jednego z tutaj obecnych biznesmenów.

Edytowane przez tobem90
Opublikowano
17 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

image.png.639f39337e37d3162f583c25b0e6e150.png

hahahah XD To niezla zastepcza oferta XDD

Możemy za to zaoferować puszke sprężonego powietrza marki Accura Spray Duster. Czyść i utrzymuj swoje urządzenia elektroniczne w doskonałym stanie dzięki Accura Spray Duster 400 ml.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Zachy napisał(a):

Podkreślam, nie zostaliśmy wydymani na własne życzenie, ANULUJĄC ZAKUP w tej chwili, czy wcześniej pozwolilibyśmy wydymać jeszcze mocniej (Wiem, Ty byś chciał) i w dodatku pozwolić na dodatkowy zarobek dla x-komu. Bo karty podrożały o 4.000 od premiery. Domagamy się realizacji zamówień bo to najlepsza dla nas opcja i mamy do tego pełne prawo.

To, że ty zarabiasz na cudzej desperacji, nie znaczy, że wszyscy mają się na to godzić.

A jeśli ktoś tego nie rozumie, to...

Edytowane przez tobem90
  • Upvote 1