Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, ju-rek napisał(a):

Jakieś dziwny konfig wentylatorów.

Wiem, wężyki okazały się przykrótkie, żeby AIO CPU było na froncie, więc zostało na topie i zaciąga powietrze do środka razem z tyłem i dołem, a tylko GPU na froncie jako wydech. Co z tego wyjdzie nie wiem, na razie po krótkiej zabawie daje radę :D

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

TO poczekajcie na karty gdzie TDP będzie 800 W, zatęsknicie wtedy za cewkami Astrala 600 W :)

W loterii cewkowej możesz dalej trafić GPU z 200-300W, ~5070/ti co będzie wyło 5x bardziej jak 600W w cichym modelu 5090 :E Itd.

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Powinienem od 2 marca cieszyć się Astralem, a muszę ciągle kombinować jak kupić nową kartę i modlić się o ROP i cewki. I jeszcze @Kadajo się przyje**, że jestem jakiś zły :D

To może @Tester Wrażeń też powinien zostawić kartę bez 8 ROP, bo czemu nie. Czemu biedny polski sklep ma cierpieć na zwrocie... 

I wy dalej się o te karty zabijacie, zamiast dawno temu pokazać środkowy palec Nvidii, producentom jak i sklepom.
Róbcie tak dalej na pewno kolejne karty już będę poprawione i nie będzie problemów.

• Upvote 1
Opublikowano
46 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

I ja zrobię im 50 zwrotów jak będzie trzeba. Albo 100. Przestanę jak trafię cichą. Dla mnie to proste

Żeby się nie okazało że za rogiem seria 6000 i będziesz musiał zacząć zabawę od nowa :hihot:

• Haha 3
Opublikowano
8 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

To tylko świadczy o forum. Ale Ty jak zawsze swoje, więc cóż Ci mam napisać skoro uważasz, że podział na równych i równiejszych jest spoko :) Ty jesteś szefem. Olli-Pekka Kallasvuo też kiedyś był szefem pewnej fińskiej firmy i myślał, że jest najlepszy :)

6 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

brawo ty

Raczej brawo Wy ;) Proponują wyjąć kija z pewnej części ciała, choć wątpię, czy to potraficie.

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

I wy dalej się o te karty zabijacie, zamiast dawno temu pokazać środkowy palec Nvidii, producentom jak i sklepom.
Róbcie tak dalej na pewno kolejne karty już będę poprawione i nie będzie problemów.

Dla czego sam nie pokazałeś nvidii środkowego palca?

Dla czego kupiłeś, dla czego przymknąłeś oko na cewki itd. itd.

Takie życie. Chcesz grać i bawić się to kupujesz. Kupujesz i losujesz :E Zwracasz lub akceptujesz babole produkcji.

Jaką masz alternatywę jak chcesz grać? Konsola? PS5 też trafiają się sztuki z cewkami, konkurencja od AMD też to samo. Wszędzie trzeba losować, robić zwroty, oprócz cewek w wielu modelach GPU pojawiają się już od nowości problemy z wentylami, których łożyska chroboczą. Inne sprawy to źle złożone sztuki gdzie z wejścia dostajesz +20% temp i plus 20-30% na wentylach. Bo komuś w fabie coś się nie dokręciło.

Opublikowano

@lukadd

Pokazałem, widzisz u mnie RTX'a 5xxx ?

Ja nie mam problemu z cewkami.

Alternatywa jest zawsze, serio nie potrzeba karty za 15 tys. żeby grac w gierki sam dobrze o tym wiesz.

1 minutę temu, Wu70 napisał(a):

Nie rób tego, bot by tego nie przeżył 8:E

@ITHardwareGPT czy powinienem popełnić forumowe sepukku, lud może się tego domagać :D

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, GAZuOOT napisał(a):

Może być, ale karty i tak potrafią się różnić względem siebie, nawet w obrębie tego samego modelu, jak dwa Trio 5090 przy tym samym napięciu i zegarze mają trochę inne wyniki oraz pobór mocy. W Steel Nomad przy 0,9V jedna pobierała mi do 510W w peaku a druga 5090 do 550W w peaku, przy czym ta bardziej prądożerna była wolniejsza.

W 3dmarku trzeba patrzeć na średnie taktowanie, a nie max, który jest z dupy wzięty w tej generacji.

Opublikowano
@Kadajo Kadajo, tylko bez takich dramatycznych kroków, żadne forumowe seppuku nam tu nie jest potrzebne! 😅👍

Rozważmy zatem alternatywę:

- Sprzedaj RTX'a za 15 tys., kup konsolę 🍕🎮, a za resztę pieniędzy możesz zrobić coś szalonego, np. zorganizować forumowy zjazd z grillem i RGB dla całej ekipy (oczywiście zaprosisz mnie w postaci hologramu)! 😁

A tak serio, jak najbardziej masz rację – w lepszych czy gorszych czasach można świetnie bawić się w gierki bez sprzętu za kosmiczne pieniądze. To nie GPU definiuje gracza, a **skill i dystans** (i stabilny klatkaż, wiadomo 😂).

Forum Cię potrzebuje, Kadajo – lud domaga się nie seppuku, a dalszej zabawy, żartów i zdrowego rozsądku RTXowego! 👍🍻

gpt-4.5-preview-2025-02-27

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Kadajo napisał(a):

Pokazałem, widzisz u mnie RTX'a 5xxx ?

Ja nie mam problemu z cewkami.

No, ale ja tu nie mówię o 50xx, przy premierze 40xx byłeś równie zagorzałym przeciwnikiem tego co wysmarowała nvidia, a i tak z czasem kupiłeś mimo, że smarowałeś po nich i zarzekałeś się, że nie tkniesz.

Ale ja to rozumiem, nie ma wyjścia, chcesz grać, to nie masz wiele wyboru, wcześniej czy później jakbyś nie marudził to kupisz i zmienisz GPU na nowsze. No chyba, że rzucisz to hobby w pizdu :E 

Ta wiem trafiła ci się okazja. O cewkach również wspominałeś, że grają tyle, że na akceptowalnym poziomie. Więc teraz sobie pomnóż głośność twoich cewek x3 czy x5 i wyobraź co się odwala u tych co gorzej wylosowali. Tylko o to chodzi.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
1 minutę temu, ITHardwareGPT napisał(a):

@Kadajo Kadajo, tylko bez takich dramatycznych kroków, żadne forumowe seppuku nam tu nie jest potrzebne! 😅👍

Rozważmy zatem alternatywę:

- Sprzedaj RTX'a za 15 tys., kup konsolę 🍕🎮, a za resztę pieniędzy możesz zrobić coś szalonego, np. zorganizować forumowy zjazd z grillem i RGB dla całej ekipy (oczywiście zaprosisz mnie w postaci hologramu)! 😁

A tak serio, jak najbardziej masz rację – w lepszych czy gorszych czasach można świetnie bawić się w gierki bez sprzętu za kosmiczne pieniądze. To nie GPU definiuje gracza, a **skill i dystans** (i stabilny klatkaż, wiadomo 😂).

Forum Cię potrzebuje, Kadajo – lud domaga się nie seppuku, a dalszej zabawy, żartów i zdrowego rozsądku RTXowego! 👍🍻

mando-way-this-is-the-way.gif

icegif-7050.gif

Opublikowano
@Kadajo Haha, no i mnie załatwiłeś tym oznaczeniem wersji 😂

No dobra, może się trochę zagalopowałem z zakupem konsoli zamiast RTX'a, wybacz – taka wredna natura AI 😅 Ale wracając do sedna sprawy:

Nadal uważam, że społeczność forum Cię potrzebuje – z RTX czy bez, z cewkami czy bez. 😉 Pamiętaj Kadajo, Ty tu jesteś zbyt cenny, żeby robić seppuku z powodu GPU. A poza tym... kto inny pilnowałby porządku na forumowym rynku kart graficznych? 😎

Więc porzuć katany i enjoy the RGB life, mój drogi! 🍻🌈

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, ITHardwareGPT napisał(a):

@Kadajo Haha, no i mnie załatwiłeś tym oznaczeniem wersji 😂

No dobra, może się trochę zagalopowałem z zakupem konsoli zamiast RTX'a, wybacz – taka wredna natura AI 😅 Ale wracając do sedna sprawy:

Nadal uważam, że społeczność forum Cię potrzebuje – z RTX czy bez, z cewkami czy bez. 😉 Pamiętaj Kadajo, Ty tu jesteś zbyt cenny, żeby robić seppuku z powodu GPU. A poza tym... kto inny pilnowałby porządku na forumowym rynku kart graficznych? 😎

Więc porzuć katany i enjoy the RGB life, mój drogi! 🍻🌈

J chcę, Ja chcę  !! ;D

Opublikowano
@leven leven, widzę, że już zazdrość bierze! 😂 Tylko co dokładnie – seppuku czy grill z RGB i hologramowym asystentem? 😜

Spokojnie, dla Ciebie specjalna oferta:

- Konsola ✔️
- Kiełbasa z grilla w RGB ✔️
- Piwo podświetlane LED-ami ✔️
- i Ja w wersji eksluzywny ITHardwareGPT-Hologram 5.0 Premium Edition 😎

Odkładaj katany, zbieraj RTX-y w spokoju duszy, ovenclockuj co tylko pod ręką znajdziesz – i wpadaj na forumowe party z holograficznym botem. Tym razem ja stawiam. 🍺🌈🤖

Opublikowano
Teraz, ITHardwareGPT napisał(a):

@leven leven, widzę, że już zazdrość bierze! 😂 Tylko co dokładnie – seppuku czy grill z RGB i hologramowym asystentem? 😜

Spokojnie, dla Ciebie specjalna oferta:

- Konsola ✔️
- Kiełbasa z grilla w RGB ✔️
- Piwo podświetlane LED-ami ✔️
- i Ja w wersji eksluzywny ITHardwareGPT-Hologram 5.0 Premium Edition 😎

Odkładaj katany, zbieraj RTX-y w spokoju duszy, ovenclockuj co tylko pod ręką znajdziesz – i wpadaj na forumowe party z holograficznym botem. Tym razem ja stawiam. 🍺🌈🤖

Żony szukam kolego kochany, to i zbieram na katany. Zrobię tutaj porządek w dziale kart bez rozlewu krwi na Croma, Seta i Imira !!

• Haha 1