Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, michaelius33 napisał(a):

Taka sobie - ile 4070 chodziły z 2300-2400 najniżej jak dobrze pamiętam po wyjściu superek.

Pogadamy po roku o cenach jak stanieją ;) Na dziś jest to „uczciwa cena”. I prime to nie najtańszy model. Ty mi piszesz o „zeszłorocznym śniegu” a kogo to obchodzi coś co było, a czego nie ma ? 

Ja oceniam tu i teraz a nie twoje pierdololo jak karta po roku stanieje 🤣 Porównaj ile 4070 kosztował na premierę.

Na dziś jak ktoś nie ma karty i długo czekał z wymianą to jest to sensowna opcja. 

17 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

2450zł w promce w Xkom przez tydzien wisiał 4070Super ventus, + bonus w postaci StarWars: Outlaws :) 

Tak tak polecajcie to gowno jakim jest Ventus 🤣 Najgorszemu wrogowi bym tej karty nie życzył.  

Edytowane przez Phoenix.
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

proshop.pl

proshop pl nie sprzedaje 5090 do polski zadnych.

to ze wysyla wszystko inne to odrebna sprawa.

wystarczy sprawdzic na ich stronie

z proshopa 5090 to tylko - dania, norwegia, szwecja.

BTW! - jak sie uda to co dzis przekilkalem z pomoca @ket_rab i wszystko bedzie ok

To moze bede mogl odstapic astrala z proshop.dk w cenie zakupu

jesli ktos bylby zainteresowany.

jak nie po prostu odwolam wysylke z Danii do PL i wystapie o zwrot karty do proshop.dk

ale moze jest ktos kto poluje na 5090 Astrala LC konkretnie.

Wszystko okaze sie we wtorek/srode w przyszlym tygodniu jak przetestuje druga 5090 - Gigabyte Waterforce.

Edytowane przez Zachy
  • Thanks 1
  • Upvote 3
Opublikowano
30 minut temu, sovas napisał(a):

Suprim SOC - 11.690

Ciężka, metalowa i solidna.

To chyba ze zwrotu :E

28 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Za 2 lata będzie taki sam płacz, jak teraz u niektórych. Tylko zamiast obecnego "mogłem brać 4090", będzie "mogłem brać 5090".

Kurtas Wam pokaże jak kończą głupcy nie wyciągający wniosków z lekcji historii :D

Będziecie błagać o ceny poniżej 20k 🤣🤣🤣🤣 A wszystko poniżej 6090 to w ogóle będzie różnica 2% między sobą.

Odważnie zakładasz ze tutaj ktoś jeszcze będzie czytał temat Nvidii za dwa lata :hihot:

• Haha 1
Opublikowano
45 minut temu, Zachy napisał(a):

To moze bede mogl odstapic astrala z proshop.dk w cenie zakupu

Jak dostarczyłeś astrala z tego sklepu? Bo podobno nie wysyłają do PL.

Waterforce ten z AiO nie?

3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

To chyba ze zwrotu :E

Ze zwrotu to będzie jak się okaże, że nie ma ROP :D

31 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

I po co? 

Uzależnienie / sport.

Opublikowano (edytowane)

Astral na razie do kumpla idzie dzis wysylka to po swietach odbierze go.

Potem ogarniamy wysylke do PL dopiero :)

Chyba ze nie bedzie chetnego na forum to powiem mu zeby odeslal

Tak waterforce z outletu xkom.

Sprawdze go we wtorek wieczorem pewnie juz :) to nic nie kosztuje poza czasem.

Edytowane przez Zachy
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Zachy napisał(a):

Mi pobralo 14250PLN :)

Tylko zeby zamowic trzeba miec kogos w Danii.

Nawet mieli watpliwosci i trzeba bylo sie kontaktowac z nimi,

bo platnosc wykonywalem wlasna karta,

a adres byl podany Dunski.

I kolega z Danii musial tlumaczyc ze to on kupuje.

Takze mocno pilnuja, zeby karty nie wychodzily poza ich kraj.

@sovas warto czytac na biezaco

17 minut temu, sovas napisał(a):

Uzależnienie / sport

Teraz juz nie ma odwrotu. Tak jak pisalem Ventusa przez okno :Crash:

17 minut temu, sovas napisał(a):

Ze zwrotu to będzie jak się okaże, że nie ma ROP :D

Jezeli wyciagneli wnioski z serii 4090 i zrobili udany model jak w przypadku Aorusa 5090 to bedzie git. Waterforce 4090 to byla wtopa. Blok wodny byl zle zaprojektowany. Wypuscili potem V2, ale tez miala swoje problemy.

Edytowane przez DżonyBi
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Zachy napisał(a):

Tak waterforce z outletu xkom.

A to chyba wiem, który. Przejrzyj go dobrze.

image.png.aa7dc2e15fbfc01ae0af4849b014360c.png

@Doamdor 2700 i karta wolniejsza od 3080? :/

LC wisi w morele, na razie brak chętnych. https://www.morele.net/karta-graficzna-asus-rog-astral-lc-geforce-rtx-5090-oc-32gb-gddr7-dlss4-rog-astral-lc-rtx5090-o32g-gaming-14499245/

Edytowane przez sovas
Opublikowano

Mi się udało Astrala LC 5090 szarpnąć z amazona.de, tylko jeszcze nie przeprocesowałem płatności, bo zrobiłem blokadę na karcie (a już chcieli hajs ściągnąć). Muszę budę zmienić, żeby radiator 360mm wcisnąć :E. Więc mam wahania. No chyba, ze ktoś będzie chciał ode mnie odkupić jak coś. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, sovas napisał(a):

A to chyba wiem, który. Przejrzyj go dobrze.

Dokladnie go obejrze przed montażem i porobie foty.

Jestem ciekaw czy karcie cos dolega - ropy, cewki, jakiś duzy ten ubytek... Sprawdzenie nic nie kosztuje poza czasem :)

Mam bufor w postaci Astrala jakby co :)

Edytowane przez Zachy
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, GAZuOOT napisał(a):

Mi się udało Astrala LC 5090 szarpnąć z amazona.de, tylko jeszcze nie przeprocesowałem płatności, bo zrobiłem blokadę na karcie (a już chcieli hajs ściągnąć). 

Ciekawe czy Tobie tez anuluja. Chyba przestali lubic Polakow :lol2:

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Doamdor napisał(a):

@sovas Biednemu zawsze wiatr w oczy.  

W tej serii RTX, jak dla mnie tylko dwa modele są warte uwagi RTX 5070 Ti i RTX 5090.

No właśnie jest straszna lipa w takim budżecie 1-3k :( Ja mam w dwóch kompach 2 które wymieniłeś, też mi się wydają w miare sensowne.
5080 za 5k nie porywa wydajnością

5090 to ciężko coś powiedzieć, bo tu cena/wydajność nie istnieje

5060ti wygląda bardzo słabo jak patrzysz na poprzednie generacje

Edytowane przez sovas
Opublikowano
Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Za 2 lata będzie taki sam płacz, jak teraz u niektórych. Tylko zamiast obecnego "mogłem brać 4090", będzie "mogłem brać 5090".

Kurtas Wam pokaże jak kończą głupcy nie wyciągający wniosków z lekcji historii :D

Będziecie błagać o ceny poniżej 20k 🤣🤣🤣🤣 A wszystko poniżej 6090 to w ogóle będzie różnica 2% między sobą. 

I po co? 

Rezerwuje Twoją 5090 za 3.500zł:faja:

Opublikowano
7 minut temu, Doamdor napisał(a):

@sovas Biednemu zawsze wiatr w oczy.  

W tej serii RTX, jak dla mnie tylko dwa modele są warte uwagi RTX 5070 Ti i RTX 5090.

Ano, ja ze swojej 5070Ti jestem bardzo zadowolony!

Jako, że monitora 4k nie zamierzam kupować bo dla mnie 1440p jest w pełni wystarczające, to myślę że z przynajmniej 3 lata karty nie będę zmieniał  :)