Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Ale trzeba przyznać, że cewkowo Gigabyte wypada najlepiej ze wszystkich kart. Pulpit absolutna cisza, w grach przy innych 5090 to takie mocne 9.5/10. Oczywiście słychać je, ale to już taki poziom, że słychać je w zasadzie tylko z wyłączonymi głośnikami.

Nie słyszałem u siebie nic od momentu kupna i pierwszych testów, ale z ciekawości przed chwilą wsadziłem łeb do środka znowu i faktycznie przy ruchach myszką na pulpicie drze papę xD Tyle, że u mnie po zamknięciu budy w ogóle tego nie słychać nawet z uchem przy szkle. 

Chyba dobrze tłumi %-)

Opublikowano
2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

No a masz obudowę na biurku zaraz obok głowy jak ja? :)

Napisałem Ci, że po zamknięciu jak przyłożę ucho do samej szyby w miejscu karty i ruszam myszką to w żaden sposób tego nie słychać. Akurat mówię o swoim przypadku i swojej obudowie, więc czy mam budę pod biurkiem, na biurku czy przykleiłbym sobie głowę do niej to żaden dźwięk poza lekkim szumem wentylatorów nie przebija się na zewnątrz :D

Nawet przy otwartej muszę zbliżyć ucho. 

Ja już zapomniałem o tych cewkach, bo moja sztuka przy graniu jest cichsza niż w pierwszych dniach używania, ale wspomniałeś o tym pulpicie i ogarnąłem, że nie nasłuchiwałem tego przy ruszaniu myszką ;D

Opublikowano
2 godziny temu, ostryb napisał(a):

Witam panowie. 

Mam takie temperatury podczas grania w MW są większe o około 20°C niż jak karta była nowa.signal-2025-05-11-21-33-52-313.png.479eed6ea989963ce5f5c79959327d0b.png

Skontaktowałem się z Zotac że temperatury szaleją i zapytałem czy mogę wymienić pastę sam.

Dostałem informację że nie bo stracę gwarancję. 

Więc zapytałem co mam robić bo temperatury są bardzo duże. 

Otrzymałem informację że są ok i nie brać do głowy. 

Tak nie biorę do głowy i poczekam aż się ugotuje.

Skoro chcą mi wymienić za jakiś czas kartę to ich problem. 

Ps. Są jakieś firmy co pozwalają na wymianę pasty we własnym zakresie?

Ps2. Przepraszam w pośpiechu wrzuciłem w niewłaściwy temat.

Moderatora proszę o przeniesienie do właściwego. 

1 godzinę temu, ostryb napisał(a):

Czyli poczekać do 110°C i wtedy atakować Zotac żeby ogarnęli bo karta nie działa tak jak powinna. 

Na nic nie czekaj tylko wymień sam na PTMa zamiast pasty i masz spokój. Przez ten HS 100 stopni masz 2500rpm na wentylach co komfortowe nie jest. Raczej szkoda czasu na odsyłanie do nich jak matoły tak jak u Asusa twierdzą, że 100 stopni jest ok, ale już nie patrzą, że karta z dobrym chłodzeniem do którego się dopłacało wyje jak jakiś Ventus. Jak się postarasz to możesz zdjąć "plomby" ze śrubek bez uszkadzania, a jak uszkodzisz to są takie do kupienia na Allegro.

Opublikowano
9 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

I tak jest taniej niż na premierę.

Opublikowano (edytowane)

Gram złota próby 999, kosztuje teraz ok. 402 zł. Za 6,5g mamy 2 613 zł.

Czyli reszta, tj. ponad 30k zł to opłata za prestiż i nieokiełznaną moc. A i tu mówimy o bezpośrednim przeliczaniu dirhamów na złotówki, gdyby to do nas trafiło, to w takim x-kom na start pewnie byłoby w cenie 50-60k. :lol2:

Edytowane przez Kakarotto
Opublikowano

Śmiejecie się z kolegi Pipka, a niektórzy faktycznie mają tak wrażliwy słuch. Ja słyszę wszystkie te wkur***ące dźwięki w stylu grające cewki w PS5, cykający zegar z drugiego końca mieszkania...na badaniu słuchu rok temu (szumy uszne mnie męczą i piski słyszę w obu uszach) wyszło, że w lewym uchu słyszę dźwięki od 1 dB w lewym uchu i od 5 dB w prawym, audiolog 3 razy badania powtarzał. Jasne, że ryzyko, że przez moje ADHD naciskałem przycisk wcześniej niż faktycznie dźwięk był słyszalny, no ale 3 razy badanie powtarzała ;) Ciężko z tym żyć, no ale da się  :)

Opublikowano
17 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Może Arabskie świerszcze są cichsze? 

W tej cenie to powinny być wyselekcjonowane xD

12 minut temu, Kaczkofan napisał(a):

Śmiejecie się z kolegi Pipka, a niektórzy faktycznie mają tak wrażliwy słuch

Ja się z niego nie śmieje bo go rozumiem, ale pożartować można :) 

Opublikowano

@tomcug mógłby Cię w ten sposób "wyróżnić". Konsument specjalnej troski musi się rzucać w oczy... :D 
Potem wyjdzie prawda, że karty trzymasz poniżej 14 dni aby brać następne i masz zamrożoną kasę i topkę w budzie, a jak Ci się znudzi to kasą wróci i kupisz np. skuter i pojedziesz w bieszczady śmiejąc się z innych :D 

• Haha 1