Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, galakty napisał(a):

Biorąc topkę, robiąc UV i dając locka na FPS to wyjdzie lepiej niż taki 4070Ti :P Nikt nie każe używać 100% :D 

Tylko po co wtedy ta topka 🤭

@Kanzu

A potem Jensen widzi takie akcje i do inżynierów, dobra panowie idziemy 1,5kW 

• Haha 1
Opublikowano

Szczerze, to gdyby karta kosztowała 7000 a nie 27000 i gdyby to dało choć te +30% w rasterze, ale trzebaby wydać np. 3000 na dodatkowe chlodzenie, bo karta zamiast 500W wciąga 1500W, to zdecydowanie lepsza opcja dla np. entuzjastów VRu iść tą drogą niż czekać 2-4 lata aż to się stanie dostępne bez takiego kosmicznego poboru prądu. 

Opublikowano

Co myślicie o tych kartach: RTX 5070 Ti GameRock oraz PNY GeForce RTX 5070 Ti ARGB OC Triple Fan Plus

Która lepsza waszym zdaniem 

niby pny wypadł lepiej w testach temperatur i głośności na techpowerup ale jest to trochę dziwne z racji wagi palita i budowy samego chłodzenia

Opublikowano
47 minut temu, Kadajo napisał(a):

Tylko po co wtedy ta topka 🤭

Lepsza wydajność energetyczna, więcej VRAM, większy zapas mocy :P 

Nie mówię że to opłacalne, mówię tylko że skręcona topka wyjdzie lepiej niż niższa wyżyłowana na max :P 

• Upvote 1
Opublikowano

No technicznie rzecz biorąc oczywiście tak będzie, ale nie po to kupuje Lambo żeby jeździć nim jak Punto :E

Mam kolegę który zawsze kupuje topowe karty a potem gra w 1080p w 60 fps...

I jak się go zapytałem czemu kupuje takie drogie karty żeby grac w tak mało wymagających parametrach to odpowiada, no bo to najlepsza karta do grania...

friday-ice-cube.gif

stupid-forest-gump.gif

:hihot:

No wku... mnie człowiek jak się mnie pyta jaki najlepszy dziś procesor kupić do gier, a potem kupuje Intela...

i-quit-done-neil-degrasse-tyson-51sfzr8f

• Upvote 2
Opublikowano
2 godziny temu, galakty napisał(a):

Tobie się odkleja ostatnio coś :E W ogóle nie wiesz co miałem na myśli. 

No a co miałes na myśli mówiąc wksazujac na film "automatycznych lektorów", jeśli juz miałbys byc dokładny powiedziałbys automatycznych translatorów tekstów, jezeli chodzi Tobie o to. I wtedy nie ma problemu.

Opublikowano
Godzinę temu, galakty napisał(a):

Ale mi nie chodziło o tekst tylko lektora.... 

Ale jakiego lektora? Ogladamy ten sam YT :D :D :D 

Ona ma taki głos. To nie jest natywna Brytyjka czy Amerykanka. Dla mnie tez brzmiał nieco A.I. 'owo, ale widocznie taki ma akcent. Liczy sie to co tam przedstawione i spincomputing jest bardzo ciekawą alternatywa chyba sie zgodzisz.? 

• Confused 1
Opublikowano

Chodzi zapewne o nowy pomysł Youtuba, aby domyślnie ludziom zamieniać ścieżkę dźwiękową jak jest w innym języku niż ta ustawiona w przeglądarce.

Faktycznie uszy odpadają od tego.

• Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Ale jakiego lektora? Ogladamy ten sam YT :D :D :D 

Odpal link w gołej przeglądarce bez rozszerzeń (nawet tryb incognito może wystarczyć) - youtube podmienia oryginalną ścieżkę dźwiękową na dubbing "czytany" przez lektora AI po polsku. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Boldwyn napisał(a):

Odpal link w gołej przeglądarce bez rozszerzeń (nawet tryb incognito może wystarczyć) - youtube podmienia oryginalną ścieżkę dźwiękową na dubbing "czytany" przez lektora AI po polsku. 

W8 a minute :D 

Edit: ja mam wszystko ok, tak samo na incognito i w normalnym. 

Wiesz sporo osob sie kiedys tez zastanawiało, a dlaczego te paski swiatła po bokach obok video itp. szczegolnie na oledach, a tam po prostu jest przełącznik Ambient mode, mysle ze moze cos masz zatwierdzonego czego ja nie mam. Jakas musi byc przyczyna. Ja mam cały czas po eng. 

Edytowane przez maxmaster027
Opublikowano
24 minuty temu, maxmaster027 napisał(a):

Ja mam cały czas po eng. 

Włączyłem na telefonie i faktycznie od razu AI zaczyna kłapać po polsku pod tamtym filmem :)

• Upvote 1
Opublikowano

Być może to jeszcze udostępniają jako pilot albo jakoś losowo - nie wiem od czego to zależy, bo teraz na tym samym filmie jest już normalnie po angielsku, (w ustawieniach filmu też opcja zniknęła). 

• Upvote 1
Opublikowano
12 godzin temu, VRman napisał(a):

Faktycznie uszy odpadają od tego.

Dokładnie. Wiadomo, że lepszy niż kultowa ivona sprzed lat, bo intonuje itp, ale nie kumam jak można z własnej woli tego słuchać, no chyba że ktoś jest niedowidzący.

Opublikowano

Pojawily sie "dobre" ceny na karty graficzne i prawie kupilem 5070 Asus Prime OC (2550), ale po dokupieniu kabelka zasilajacego brakowalo by tylko dolozyc 400zl do promocyjnego Asus Prime 9070XT (3040zl). Ta sytuacje jest tak chora, ze daje sobie spokoj na razie z zakupami i "czekam" :P. I tak dobrych gier jest jak na lekarstwo.

Moim problemem jest takie hamskie walenie klienta w dupe z dodatkowym pluciem w twarz na dowidzenia.