Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zgadza się. 5060ti powinna mieć najwyżej 12GB, za to 5070 już 16GB. Wtedy miałoby to sens. A tak muszę się posiłkować DLSS + ewentualnie FG :E Jednak różnica pomiędzy 3060ti 8GB a 5060ti 16GB jest spora. Może te 16GB Vram wystarczy do Rubina w 2027 roku :E 

Opublikowano (edytowane)

dawać restock 5080 FE do końca roku i biere, jak nie doczekam to przecieram gębę 3070tce przez cały okres obecnej generacji i wyposażam się odpowiednio przed premierą Wiedźmina 4 licząc że nie zapłacę nerką. Takie poyebane czasy (albo ja), że musze rozważać upgrade do gry 2 lata wstecz

@Fe było w ofercie kilka dni temu, yayy....

Edytowane przez Marvf
Opublikowano
6 godzin temu, skunRace napisał(a):

https://ithardware.pl/aktualnosci/rtx_60_premiera_karta_nvidia_amd-46890.html

Jak myślicie, jednak 5000 Super faktycznie może nie być jak, już chodzą plotki, że premiera następnej generacji może być opóźniona. 

Godzinę temu, Marvf napisał(a):

dawać restock 5080 FE do końca roku i biere, jak nie doczekam to przecieram gębę 3070tce przez cały okres obecnej generacji i wyposażam się odpowiednio przed premierą Wiedźmina 4 licząc że nie zapłacę nerką. Takie poyebane czasy (albo ja), że musze rozważać upgrade do gry 2 lata wstecz

@Fe było w ofercie kilka dni temu, yayy....

Na co czekałeś? Na promocję? :hihot:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, maxmaster027 napisał(a):

Zryjecie mu beret i znowu nic nie kupi. Jaki on ma tam wybor. MSI gaming trio (nie licze ventusa za 5500zl) 5949zł, Gigabyte gaming OC 5589zł i gigabyte Windforce OC 4649zł. Wiadomo że windforce opłaca sie najbardziej przy takich cenach tutaj nie ma co dyskutowac jezeli chodzi o ten sklep i aktualne ceny jakie tam sa. 

Trafne spostrzeżenie :E

Tak myślę że nie jestem tak hardcorowym graczem i chyba zostanę przy 1440p bo mimo rat 5080 wychodzi drogo i wziął bym 5070 ti MSI a 3440x1440 będzie tak na styk do tej karty powiedzmy chociaż od biedy można kupić tego UW.

SCAM ALERT Edit: ale skurwysyny :E  :E  :E https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-msi-geforce-rtx-5080-gaming-trio-oc-16gb-dlss-4 jeszcze wczoraj o 23 była za 5800 zł XDDDDD teraz 7k

Ja podziękuję na pewno za 5080 xD

Ale 5070 ti nadal tyle samo https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-msi-geforce-rtx-5070-ti-gaming-trio-oc-16gb-dlss-4-czarny co wczoraj.

Edytowane przez Brolly
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, galakty napisał(a):

Pany, czy 5070Ti Windforce OC jest znośna? UV i tak bym robił jak coś. 

Chyba wcześniej pytałem o nią i jest ok ale niech ktoś mnie poprawi ewentualnie :P  

Edytowane przez Brolly
  • Like 1
Opublikowano

Jeśli nie jesteś niewolnikiem Ultra, to obie karty (5070ti i 5080) dają radę w 3440x1440. Mam obie u siebie, jedna u syna (gra w 2560x1440 27"), u mnie karta z sygnaturki w UW  śmiga. Nie ma między nimi dużej różnicy wydajnościowej (młody też śmiga na 9800x3d, ta sama płyta główna co u mnie i ram identyczny).

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Ja wiem że to wróżenie z fusów ale tą msi myślicie ile można realnie podkręcić ? https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-msi-geforce-rtx-5070-ti-gaming-trio-oc-16gb-dlss-4-czarny

Najlepiej to bym chciał tego vanguarda msi ale to była premierowa i ni ma już :E

Lepiej UV czy OC? bo chyba UV + OC to już groźna zabawa podobno :wariat:

Edytowane przez Brolly
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, galakty napisał(a):

Podkręcanie nie ma sensu, raczej robi się odwrotnie, kupuje mocniejszą i robi UV :E 

Okej będę miał na uwadze :D 

Wie ktoś czy do tej 5070 ti MSI co w poprzednim poście wstawiłem jest podpórka w zestawie? 

Edytowane przez Brolly
Opublikowano
10 minut temu, Brolly napisał(a):

Okej będę miał na uwadze :D 

Wie ktoś czy do tej 5070 ti MSI co w poprzednim poście wstawiłem jest podpórka w zestawie? 

Mam wersję z plusem i podpórka była w tej pewnie też jest.

Opublikowano
25 minut temu, Brolly napisał(a):

Trafne spostrzeżenie :E

Tak myślę że nie jestem tak hardcorowym graczem i chyba zostanę przy 1440p bo mimo rat 5080 wychodzi drogo i wziął bym 5070 ti MSI a 3440x1440 będzie tak na styk do tej karty powiedzmy chociaż od biedy można kupić tego UW.

SCAM ALERT Edit: ale skurwysyny :E  :E  :E https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-msi-geforce-rtx-5080-gaming-trio-oc-16gb-dlss-4 jeszcze wczoraj o 23 była za 5800 zł XDDDDD teraz 7k

Ja podziękuję na pewno za 5080 xD

Ale 5070 ti nadal tyle samo https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-msi-geforce-rtx-5070-ti-gaming-trio-oc-16gb-dlss-4-czarny co wczoraj.

wczoraj 5900 dzisiaj 6900 to juz wiesz ze jutro bedzie na promocji -1000zł za 5900 xD a ja myslalem ze dadza za 4900 xD no nie no nie...znowu to samo przed ciemnym piatkiem

22 minuty temu, galakty napisał(a):

Dla 5070Ti pewnie tak, dla 5080 juz pewnie jest glosniejsza, aczkolwiek jest UV. Podobnie z Ventusem jeszcze przy 5070Ti daje rade po UV, na 5080 nawet z UV jest lipa

• Upvote 1
Opublikowano
17 minut temu, Pablloo napisał(a):

Mam wersję z plusem i podpórka była w tej pewnie też jest.

Ja w swojej MSI miałem podpórkę ale dość krótką. Nadawała się tylko do budy z osobną komorą na zasilacz. U mnie jest bez takiej komory i musiałem użyć "własnych" zapasów.

Opublikowano

Pięknie się składa (opóźnienie premiery), bo mam w przyszłym roku  zaplanowane wydatki: wesele (fajnie jest być rodzicem chrzestnym), komunię córki, osiemnastkę syna i wymianę kotła gazowego...nie wiem gdzie bym wcisnął jeszcze wymianę GPU xD I jeszcze kurde drzwi frontowe + płytki w korytarzu, jak znam życie rozwinie się w to przebudowę połowy kamienicy :D 

• Haha 1
Opublikowano
53 minuty temu, galakty napisał(a):

Miałem uv + OC + własna krzywa wentylatorów i spoko była

porownanie.thumb.png.e34ed57c7755fda8ba808b4de02b0dc3.png

Porównanie quake2 RTX windforce z zotac solid core w mojej starej obudowie.

Windforce to oczko wyżej niż ventus oraz inno i waży też więcej niż one ot te 100-150g bo równe 1,2kg. Poniżej 1500RPM dla mnie karta cicha była bo spod biurka szum nie wybijał sie zbytnio poza tło.

• Like 1