Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Hilt0n Piękny jest ten Lightning 980Ti  :lovin: No i super sprawa że jesteś na forum, takich ludzi nam tutaj trzeba :piwko: myślałem nad tą trzy komorową budą od Corsair'a ale obawiam się że byłaby dla mnie zbyt ciasna. Mam teraz oba aio w push-pull'u a tam to jest mało prawdopodobny scenariusz. Miejsca na topie jest coś pomiędzy 50-60mm a ta dodatkowa komora też nie jedt pojemna. Ta przezroczysta ścianka grodziowa jest stosunkowo blisko chłodnicy. Astral ma chłodnicę o grubości 38mm i z tego też powodu preferuje push-pull'a. W zestawie z 6 x phanteks T30 to jest prawie 10cm. Szczerze to myślę że nawet pojedynczy set wentylatorów 30mm z tą chlodnicą byłoby tam ciężko obsadzić. Nie ma za bardzo w necie takich filmików bo jak wiadomo większość nastawiona na aspekty wizualne i mało kto leci w push pulle dzisiaj :/

OKej, tutaj w sumie można to zauważyć: dokładna czasówka to 39:36

Kurde, nawet jakbym podmienił Phanteks T30 na A12x25 od Noctua to bym się chyba nie zmieścił. 

Cholera, gdyby zrobili taką budę o rozmiar większą, ze wsparciem 140mm wentylatorów to bym brał od razu.

@Elder nie uważasz że to trochę za mało ? przy chłodnicy o grubości 38mm nawet biorąc pod uwagę wydajność A12x25 na radiatorach to przy takim TDP push-pull mimo wszystko zrobi lepszą robotę, tak ?

Edytowane przez Fenrir_14