Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Ja bardziej czekam na AMD, niech dają tego 9070XT, nVidia z ciekawości jestem ciekaw jak ten temat będzie wyglądać z rana, i się poczyta, plus na necie co inny sądzą i tyle.

Mysle, ze obie konfy beda jedne z ciekawszych i oba obozy duzo zparezentuja. Nie jestem fanbojem jednego ani drugiego i interesuje sie po prostu technologia wiec czekam z niecierpliwoscia na obie konfy.

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Mysle, ze obie konfy beda jedne z ciekawszych i oba obozy duzo zparezentuja.

Masz rację, tak samo będę z zainteresowaniem czytał co nVidia tam zmajstrowała pozytywnego, akurat tutaj jeśli chodzi o same karty graficzne bardziej zainteresowany jestem AMD, ale te wszelkie ficzery nVidii mogą być ciekawe i zapewne mogą zawojować rynek, tak jak poprzednie jak FG/DLSS itp.

• Upvote 1
Opublikowano

Niestety bolączka tych ficzerow jest to, ze czeka się na nie długo. Pierwsza implementacja DLSS słaba i długo czekaliśmy na lepszą, FG pierwsza wersja też słaba i czekaliśmy na lepszą. Do tego trzeba to dodać do gry. Ciągle jest to czekanie.

• Upvote 2
Opublikowano

Ciekawe, czy w nadchodzącej generacji którakolwiek z firm pokaże coś ciekawego do 500$. Osobiście stawiam na Intela, że będą chcieli zdobyć trochę rynku w średnim segmencie. 

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, xtn napisał(a):

Ciekawe, czy w nadchodzącej generacji którakolwiek z firm pokaże coś ciekawego do 500$. Osobiście stawiam na Intela, że będą chcieli zdobyć trochę rynku w średnim segmencie. 

RTX 5060 Ti 16GB 499$.

Opublikowano
8 minut temu, xtn napisał(a):

Ale oni raczej już nic nie zapowiedzą ;) 

Opublikowano

Wy to się zbytnio napalacie... Ja to obejrzę jak się wcześnie położę. Tego bajzlu z wylewnością jak po jakiś środkach to nawet tu nie zaglądam by się pośmiać. Pytanie jaki postęp w architekturze do standardowej rasteryzacji skoro już tak ostro pompują waty. Zaraz się będę rozglądać za czymś na wzór tego prototypu 4090 i odwróconym biegiem powietrza w inverted by to miało jakikolwiek sens bez stada wentyli lub całego LC. Tanio już się GPU nie da budować to już wiem a na mniej profesjonalne karty to chyba do lutego-marca się poczeka.

Opublikowano
Godzinę temu, cichy45 napisał(a):

Dobra panowie, idę spać. Proszę mi tu do jutra rana tylko nie wysrać 40 stron przez przecieki z dupy :E 

Dobrze prawi, polać mu :E nie przenoście tego raka z tematu nvidii....

Opublikowano

Ja nastawię budzik, wstanę i będę specjalnie oglądał tekezakupy po czesku zamiast konfy w ramach protestu przeciw cenom kurteczki!

Kolega miał się oblać benzyną na rynku ale po długich namowach że 5080 też będzie ok udało się benzynę zamienić na wyborową.

Opublikowano
9 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

A jeszcze wczesniej konfa intela.

W której nic nie będzie o ich przyszłych kartach graficznych. Same zapowiedzi procków, tych non-k na desktop oraz mobilne oraz coś tam jeszcze :E.

9 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Mysle, ze obie konfy beda jedne z ciekawszych i oba obozy duzo zparezentuja. Nie jestem fanbojem jednego ani drugiego i interesuje sie po prostu technologia wiec czekam z niecierpliwoscia na obie konfy.

Te konfy, które mają się odbyć za niedługo sprawiają, że tegoroczny CES ogólnie jest najciekawszy od lat, przynajmniej od 2019 roku, kiedy się zaczęło rzucać okiem, na to co się dzieje. W poprzednich latach było trochę pokazania, trochę lipy 8:E.

9 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Dobra Pany. Pisać kto jutro ogląda na żywo i będzie tu ze mną ostro nakurwiać pościki :D:D

Po konfie AMD niemal od razu idę spać i wstaję na 3 w nocy, żeby obejrzeć co Kurtas zaserwuje.