Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy 5090 będzie miała złącze 12V-2x6? Wciąż używam paździeżowej przejściówki 4x 8pin - 12VHPWR od 4090. To będzie też działać z 5090? Czy może tam też będą dawać jakieś inne przejściówki? 

Opublikowano (edytowane)

Co sie dzis dowiedzialem to MFG ponizej 55fps przy 3x/4x jak to ktos okreslil "kupa" :D Poprawili wiele artefaktow ale sumarycznie poki co slabo.

Dlatego FG 2x bedzie chyba poki co i tak krolem "jakosci" :D

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
2 minuty temu, Karister napisał(a):

Czy 5090 będzie miała złącze 12V-2x6? Wciąż używam paździeżowej przejściówki 4x 8pin - 12VHPWR od 4090. To będzie też działać z 5090? Czy może tam też będą dawać jakieś inne przejściówki? 

Będzie działać,będą dawać. A czemu kabla nie kupisz do swojego zasilacza?

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Co sie dzis dowiedzialem to MFG ponizej 55fps przy 3x/4x jak to ktos okreslil "kupa" :D Poprawili wiele artefaktow ale sumarycznie poki co slabo.

Dlatego FG 2x bedzie chyba poki co itak krolem "jakosci" :D

Czyli praktycznie na tych poprawkach najwięcej pewnie skorzysta tez standardowy FG. A jak DLSS i transformer ? Tam chyba widać poprawę.

Opublikowano

Nic nie wiem wiecej poki co, to co mi przecieka od testera to sie dziele ;) Dostalem tylko takie krotke info z okresleniem "kupa" :D

Sam fakt ze oni próbują robić 3 fejkowe klatki na 1 prawdziwa jest gruby. Nie dziwie się ze to się sypie przy niższym FPS.

No ale to znowu Nvidia pokazała ze z niecałych 30 fps robi 250 i jest bomba :E

Pewnie będą to poprawiać jak FG.

Opublikowano

Jak kots kupil uzywke 4090 za 6k to wygral zycie :D

Na fejsie na grupach sprzedażowych widziałem ludki się dogadywali i za piątaka :lol2:

2 minuty temu, some1 napisał(a):

Czyli do przewidzenia. Dobra opcja do monitorów 200+ Hz, ale strach włączać mając ekran 120-165Hz. 

Że jak? Rozwali ekran bo nie pomieści tylu fps? :E

• Haha 2
Opublikowano
10 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

tylko że w wersji 4080, karty super były mało co wydajniejsze. ale jakbyś kupił 4070 to już by jednak minka zrzedła jak byś zobaczył super czy Ti czy TiS :) nie mówiąc o 16 gb ramu 

To nie inwestycja w metale szlachetne. Jak poczekasz to zawsze będzie coś lepszego.

Jak za swoje 4080S dałem mniej niż 5k to w nowej serii bym miał za to 5070ti który pewnie będzie miał wydajność na bardzo zbliżonym poziomie.

Teraz luzik czekamy na 6080

Opublikowano
15 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Będzie działać,będą dawać. A czemu kabla nie kupisz do swojego zasilacza?

Wolę wymienić od razu zasilacz na taki, co będzie już miał nowy standard. Aczkolwiek póki co takowych chyba jeszcze nie ma, tylko z 12VHPWR.

Opublikowano
3 minuty temu, Karister napisał(a):

Wolę wymienić od razu zasilacz na taki, co będzie już miał nowy standard. Aczkolwiek póki co takowych chyba jeszcze nie ma, tylko z 12VHPWR.

Jest cała masa. Do wyboru do koloru. Seasonic, Asus, be Quiet, nzxt, Super Flower, Enermax 

Opublikowano
6 minut temu, Umpero napisał(a):

Że jak? Rozwali ekran bo nie pomieści tylu fps? :E

165 Hz + MFG x4 oznacza, że sama gra będzie działać w 40 fps maks. 

120 Hz + MFG x4 to nie będzie nawet 30 realnych fps. 

No przy takim bazowym fps to nie będzie dobrze działać. Chyba, że w grze typu MSFS, to jeszcze ujdzie. 

Opublikowano
18 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Nic nie wiem wiecej poki co, to co mi przecieka od testera to sie dziele ;) Dostalem tylko takie krotke info z okresleniem "kupa" :D

Piekne testy beda, katastrofy nie bedzie ale bedzie wieksza beka jak z intela.

Tylko Intela nikt nie chce na forum kupować, a po RTX 5xxx stoi już kolejka. :E

• Haha 1
  • Upvote 1