Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Musisz powiedzieć to głośno i wyraźnie, żeby nie ruszali twojej karty!

NIE ruszać mojej karty! bo :cenzura:

Mojej? Będę miał całe 5 sekund żeby była moja. Wystarczy lekka zawiecha na stronie albo jakiś chwilowy lag neta i po zabawie. Seryjnie szykuję się na to, że się nie uda. 

• Upvote 3
Opublikowano
3 minuty temu, Doamdor napisał(a):

RTX 5090 po UV to poziom RTX 4090 stock, chłodzenie jest lepsze niż w RTX 4090, więc Gainward, czy Palit po UV będzie ok. Suprim bez UV jest cichy.

Testy na TPU trwają 6 minut obciążenia :E

Jak będziesz chciał zejść z tempami w normalnych sesjach gamingowych w obciążających gierkach na takim Palicie poniżej 70 stopni bez wiru w budzie i mieć jakiś sensowny rpm wentyli na tym GPU np. ~1100-1300 to zapomnij nawet po UV :E

Opublikowano
29 minut temu, Umpero napisał(a):

Tak trochę offtopicowo...
Potestowałem sobie tego DeepSeeka.
Dałem mu pewne zadanie z zakresu analityki biznesowo-architektonicznej.
Dałem to samo zadanie dla ChataGpt.

Chiński odpowiednik o wiele lepiej sobie poradził i rezultat jaki mi przedstawił jest bliski temu co sam nadziergałem ręcznie.
ChatGPT wypluł mi jakieś pierdolety, a rezultat przedstawiał elementy, które były z czapy wzięte.

Także mocno kibicuję Chińczykom aby ich produkt zaorał biznes ciuanga dżensena :bicz:
Szkoda tylko, że nie można tam załączać innych plików niż tekstowe.

no popatrz, ja mu za to dałem takie proste i się wysypał:

image.png.2488749994562bb6b5c61f6c99007d20.png

• Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, lukadd napisał(a):

Testy na TPU trwają 6 minut obciążenia :E

Jak będziesz chciał zejść z tempami w normalnych sesjach gamingowych w obciążających gierkach na takim Palicie poniżej 70 stopni bez wiru w budzie i mieć jakiś sensowny rpm wentyli na tym GPU np. ~1100-1300 to zapomnij nawet po UV :E

Z 450W to chłodzenie bez trudu sobie poradzi, lecz nie celuje w ten model karty.

Opublikowano
21 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Mojej? Będę miał całe 5 sekund żeby była moja. Wystarczy lekka zawiecha na stronie albo jakiś chwilowy lag neta i po zabawie. Seryjnie szykuję się na to, że się nie uda. 

W kiblu w robocie będziesz kupował czy urlop masz?:hihot:

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, skunRace napisał(a):

Te FE są dla tych co grają w roku od października do maja :E

Po prostu nie dla graczy. Albo do wodowania w ostateczności. Zresztą FE i tak na rynek wchodzi w ilościach jak kot napłakał :E

Bardziej taka pokazówka. Możesz sobie kupić i wstawić do małego PC i postawić na biurku w biurze, aby wszyscy odwiedzający widzieli, że masz fajne małe 5090 :E

Edytowane przez lukadd
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Joloxx9 napisał(a):

Ja to myślę czy nie kupić 2, 5080FE oraz 5080 Suprim liquid a potem ewentualnie anulować/odesłać jedną

To musisz jechać na 2 sklepy, bo jak zrobisz to na Scanie anulują Ci obie karty. Za karę. Widziałem już takie przypadki, karta w koszyku, radość, potwierdzenie, a 20 minut później anulacja po manualnej weryfikacji. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano
10 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

no popatrz, ja mu za to dałem takie proste i się wysypał:

image.png.2488749994562bb6b5c61f6c99007d20.png

Te czaty to zwykle boty z ocenzurowana bazą wiedzy. Różnią się jedynie właścicielem który definiuje sposób cenzury. Nadają się do fajnego redagowania wypowiedzi, obróbki obrazu, lub rozwiązania zadania gimnazjalisty. Większość wiedzy muszę sam wyszukiwać w necie bo dziady leją wodę jak Władzio pod GSem :pijaczyna:

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

To musisz jechać na 2 sklepy, bo jak zrobisz to na Scanie anulują Ci obie karty. Za karę. Widziałem już takie przypadki, karta w koszyku, radość, potwierdzenie, a 20 minut później anulacja po manualnej weryfikacji. 

Jedna na siebie, druga na zone, nowe konto jej zrobię, dwie osobne karty do płatności.

Opublikowano
2 minuty temu, Totek napisał(a):

Te czaty to zwykle boty z ocenzurowana bazą wiedzy. Różnią się jedynie właścicielem który definiuje sposób cenzury. Nadają się do fajnego redagowania wypowiedzi, obróbki obrazu, lub rozwiązania zadania gimnazjalisty. Większość wiedzy muszę sam wyszukiwać w necie bo dziady leją wodę jak Władzio pod GSem :pijaczyna:

Ja jedynie jak w serwerze coś dlubie to mi pisze dłuższe komendy na linuxie, choć ma urojenia. Typu pytasz jak zrobić zyz, on Ci mowi krok po kroku, patrzysz, tam nie ma tych opcji, więc wracasz i mówisz że pierdzieli głupoty, na co bot: masz rację, przepraszam nie ma takiej opcji. To są te urojenia AI o których często się wspomina

5 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Albo mogę jechać na otwarcie, FE kupić przez neta, a zwykła na miejscu 😅

Opublikowano
22 minuty temu, Doamdor napisał(a):

Z 450W to chłodzenie bez trudu sobie poradzi, lecz nie celuje w ten model karty.

Ja jakbym brał z tego co pokazali to na powietrzu Suprim, albo Astral do ogarnięcia po UV jak dla mnie by to było. Tylko kwestia wylosowania cewek :E

Ewentualnie ciekawostką będzie Suprim liquid, ale tutaj nie wiem jak pompka, jak to wypadłoby w sesjach gamingowych trwających godzinę, dwie i więcej, jak by się nagrzał taki zamknięty nie duży układ przy tak wysokich poborach i jakiego RPM wentyli trzeba by zastosować, aby to ogarnąć :E

Takie układy to zdecydowanie najlepiej pod custom wodę. Tylko, aby wylosować ciche cewki.