Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jakbym wiedział, że tuf 5090 jest w mrsp, to bym zrobił przerwę w pracy, zwołał z 5 osób i bym pewnie ustrzelił, a tak, to odświeżałem sobie suprim liquid 5090, nie pojawił się do 15:04, to poszedłem pracować dalej xD

Jakoś nie płaczę z tego powodu, ale ten tuf non oc, to była dobra oferta 

Edytowane przez Wuadator
Opublikowano
2 minuty temu, KATOzord napisał(a):

Głosować trzeba portfelem, ale skoro najpierw narzekacie a później kupujecie serię 5000, to w przyszłości też nie będzie dobrze. 

SprzedażRTX 4xxx nie była zbyt dobra (stąd superki) a tutaj się zapowiada ze będzie jeszcze gorzej ;)

Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Aha, jakbyś siedział na kastracie 4070 gadałbyś inaczej. 

Ja siedzę na 3080Ti i zakupiłem monitor OLED 4K. Też się obawiałem jak to będzie z wydajnością. Jednak też gam na podpiętym TV OLED 4K i trochę wiedziałem co będzie ale to używałem do wolnych gierek na PADa.

Ja DLSS traktuje jak możliwość ustawienia nienatywnej rozdziałki na monitorze 4K. Dla mnie oczywistym jest, że jak ustawie niższą rozdzielczość to będzie to gorzej wyglądało od natywnej (w CRT jak wszyscy opisują zmiana rozdzielczości nie degenerowała tak obrazu - ale zawsze rozdzielczość 1024x768 lepiej wyglądała niż 800x600.

Miałem IPSa 1440p i w takiej grałem w batka teraz mam 4K i gram z DLSS Q (czyli 1440p) wydajność podobna a jakość ze względu na OLED nieporównywalna.

W tsushima, horyzonta, GOW gram spokojnie z DLSS, Oczywiście nie wszystko w prawo - wydajność podobna jak na 1440P.

Więc polecam nie ma się co bać 4K.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, sovas napisał(a):

Ale mam ochotę uciąć te kable :D

ja tak samo, dzieki bogu za chwile buda idzie na podloge i tyle ja widzieli, 

1 minutę temu, galakty napisał(a):

Jeśli wtyczka/kabel są dobrej jakości to na luzie. Moja z Fasgear siedzi tak ciasno że prędzej panel wypadnie niż ona się ruszy :E 

do mnie idzie z amazonu, ale chyba wole to co dalo MSI 

attached: dodatkowy wentylek, ktory kreci sie na podstawie CPU usage image.thumb.png.dcd5b134857e8fe849a5bcfbb6f15d8b.png

Opublikowano
Teraz, Kadajo napisał(a):

SprzedażRTX 4xxx nie była zbyt dobra (stąd superki) a tutaj się zapowiada ze będzie jeszcze gorzej ;)

Dlatego zaraz wpadnie 4080ti z 24gb ram i wydajności 10% niższej jak 5090 w cenie 999$

Opublikowano
1 minutę temu, samsung70 napisał(a):

ja tak samo, dzieki bogu za chwile buda idzie na podloge i tyle ja widzieli, 

do mnie idzie z amazonu, ale chyba wole to co dalo MSI 

attached: dodatkowy wentylek, ktory kreci sie na podstawie CPU usage image.thumb.png.dcd5b134857e8fe849a5bcfbb6f15d8b.png

Ale te kable to jakaś masakra jest :wariat:

Opublikowano
7 minut temu, Kadajo napisał(a):

Im więcej będą cisnąć Nvidie tym bardziej się "opamięta" :E

Masz/miałeś taką samą kartę jak ja -4070Ti. To był chociaż odpowiednik 3090Ti/3090. Można było zagryźć zęby i jakoś to przeżyć.

Ale jak ktoś po testach kupuje-chce kupić nadal 5070,przefarbowane na 5080,to znaczy że jest opętany:boink:

Opublikowano
4 minuty temu, Kabor napisał(a):

Ja siedzę na 3080Ti i zakupiłem monitor OLED 4K. Też się obawiałem jak to będzie z wydajnością. Jednak też gam na podpiętym TV OLED 4K i trochę wiedziałem co będzie ale to używałem do wolnych gierek na PADa.

Ja DLSS traktuje jak możliwość ustawienia nienatywnej rozdziałki na monitorze 4K. Dla mnie oczywistym jest, że jak ustawie niższą rozdzielczość to będzie to gorzej wyglądało od natywnej (w CRT jak wszyscy opisują zmiana rozdzielczości nie degenerowała tak obrazu - ale zawsze rozdzielczość 1024x768 lepiej wyglądała niż 800x600.

Miałem IPSa 1440p i w takiej grałem w batka teraz mam 4K i gram z DLSS Q (czyli 1440p) wydajność podobna a jakość ze względu na OLED nieporównywalna.

W tsushima, horyzonta, GOW gram spokojnie z DLSS, Oczywiście nie wszystko w prawo - wydajność podobna jak na 1440P.

Więc polecam nie ma się co bać 4K.

Ten by się nadawał?

image.thumb.png.ba760b5fd4246f0d7640b27aae202613.png

Opublikowano
14 minut temu, Kadajo napisał(a):

Zgadzam się z poprzednikami ze jak ktoś chce zobaczyć ogromna różnicę w jakości obrazu to zamiast nowej karty niech kupi OLED'a. Opad szczęki gwarantowany.

Ah ten pierwszy raz z oledem, co to było za WOW i jak ogladalem film w nocy gdzie ramki zlewaly sie z sciana po ciemku!

Opublikowano
4 minuty temu, samsung70 napisał(a):

attached: dodatkowy wentylek, ktory kreci sie na podstawie CPU usage 

A nie lepiej go ustawić na fixed albo gpu temp? Cpu usage skacze tak, że ten wentyl zaraz jebla dostanie :D

Opublikowano
2 minuty temu, X360 napisał(a):

Masz/miałeś taką samą kartę jak ja -4070Ti. To był chociaż odpowiednik 3090Ti/3090. Można było zagryźć zęby i jakoś to przeżyć.

Ale jak ktoś po testach kupuje-chce kupić nadal 5070,przefarbowane na 5080,to znaczy że jest opętany:boink:

Wolno mu być opętanym :wariat:

Ja czekam na kartę która będzie dwa razy szybsza od 4070 Ti i nie będzie to 5090 ;)

Opublikowano
2 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Ah ten pierwszy raz z oledem, co to było za WOW i jak ogladalem film w nocy gdzie ramki zlewaly sie z sciana po ciemku!

gorzej jak nagle wskakiwała biała plansza :E jak byś spawał :P

• Haha 1