Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 779
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

To UE,da się w ini włączyć gdyby twórcy o nim zapomnieli.

A jak wtedy kalibracja wyglada, bo podejrzewam, ze sama kalibracja w W11 nic nie da, bo gra z tego nie skorzysta. Najlepiej miec suwaki i obserwowac zmiany na ekranie. Dobra, nie ma co gdybac. Wyjdzie to sie zobaczy. Ja korzystam zawsze z porad kanalu na youtube @gamingtech.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

To strzelanka więc prawilna jest klawiatura i mysz.

Ja w singla zawsze gram na padzie. Mam tak, że myszką nie zrobisz takiego powolnego i płynnego ruchu kamery. Dla mnie zawsze to +10 do imersji. ;)

Na steam pokazuje, że HDR jest. 
IMG_8254.thumb.jpeg.14beb169bc439bc7705ab78ebaed80e5.jpeg

Edytowane przez userKAMIL
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

K+M i mam headshota, za nim Ty się ruszysz na padzie, ja już dawno strzele headshota, m+k to precyzja. W HZD grałem m+k z łuku miałem same headshoty. :E

A jak chcesz immersje z kałacha to zapraszam na poligon, to jest immersja strzelanie z prawdziwej broni, smród siarki, gorąca lufa i ten huk wystrzału, wiem bo bywałem i strzelałem.

Edytowane przez Stjepan
  • Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
3 godziny temu, samsung70 napisał(a):

dobry, 

a ja nie grałem w żadną poprzednią część i nie wiem o co chodzi, materiałów niewiele oglądałem, wiem jedynie, że wielu czeka na forum na ten tytuł i dla mnie to jest duży wyznacznik.

obstawiam, że jutro po północy temat zapłonie z ikonką HOT TOPIC, jak to kiedyś bywało na PCL przy większych premierach :)

PS, K+M czy kontroler do tej gry?

pozdro. 

Kontroler w FPP, dafuq?

30 minut temu, galakty napisał(a):

Na W11 i NV zawsze można RTX HDR.

Do takiej gry HDR obowiązkowo, wieczór, ciemno, OLED i jest klimat :) 

O ile nie jest to cyberpunk/starfield, ktore to mialy calkowicie zepsuty HDR przez co czarny, byl szary i na oled wygladal jakbym na zwyklym montorze z podswietlaniem siedzial bleh

• Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

O ile nie jest to cyberpunk/starfield, ktore to mialy calkowicie zepsuty HDR przez co czarny, byl szary i na oled wygladal jakbym na zwyklym montorze z podswietlaniem siedzial bleh

Cyberpunk był o tyle śmieszny, że RTX HDR był lepszy i miał niższe poziomy czerni, niż wbudowany HDR...

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Stjepan napisał(a):

K+M i mam headshota, za nim Ty się ruszysz na padzie

Możliwe ale ja mam powolny płynny ruch kamery jakiego myszką nie zrobisz. 😛 Nie mówiąc już, że „W” na klawiaturze do polowy nie wciśniesz aby powoli iść do przodu. 

Edytowane przez userKAMIL
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

To strzelanka więc prawilna jest klawiatura i mysz.

Ja tam będę pykać na padzie przed ekranem dużego OLED'a 🤭🤪

2 minuty temu, galakty napisał(a):

Cyberpunk był o tyle śmieszny, że RTX HDR był lepszy i miał niższe poziomy czerni, niż wbudowany HDR...

Ten z Win11 (AutoHDR) też, nie trzeba RTX HDR bo to praktycznie to samo 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, azgan napisał(a):

Tak

Nie o to mi chodzi, w RTX HDR masz normalną kalibrację jak we wbudowanym HDR w grę. 

I o ile kojarzę to w CP2077 RTX wyglądał lepiej i brał więcej FPS. 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, galakty napisał(a):

No tyle dobrze, bawilem sie z modami, ale jak obnizylem czern to znowu inne rzeczy sie sypaly. Dziwie sie, ze tego nie ogarneli nigdy. 

19 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Nie mówiąc już, że „W” na klawiaturze do polowy nie wciśniesz aby powoli iść do przodu. 

Oczywicie, ze mozna tak ustawic klawiature :)

18 minut temu, azgan napisał(a):

Ten z Win11 (AutoHDR) też, nie trzeba RTX HDR bo to praktycznie to samo 

No nie, bo ten od NVIDI generuje orbaz standardowy a potem przez CUDA "przerabia" go na HDR wystarczy, ze odpalisz image analyser czy jak on tam sie zwal w reshade, i zobacyzsz, ze obraz jest  w RGB a nie DCI-P3

12 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Nie jest to samo. Testowalem na Wukongu.

Dokladnie, calkowicie dwie inne technologie.  "Normalny" hdr nie zabiera rowniez tyle wydajnosci, co ten od Nvidii.

Edytowane przez Joloxx9
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, azgan napisał(a):

Robiłem tę kalibrację, ale jak piszesz, ze auto HDR i Nvidia RTX to to samo, to nie wiesz co piszesz. Jedyne co ich laczy, to ze jeden i drugi symuluja HDR, tyle ze RTX hdr robi to o wiele lepiej. Zabiera przy tym wydajnosc, ale efekt jest bardzo dobry.

Edytowane przez DżonyBi
  • Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, DżonyBi napisał(a):

Robiłem tę kalibrację, ale jak piszesz, ze auto HDR i Nvidia RTX to to samo, to nie wiesz co piszesz. Jedne co ich laczy, to ze jeden i drugi symuluje HDR, tyle ze RTX hdr robi to o wiele lepiej.

Nie wiem jak sie ma ten program do autohdr, bo z tego co wiem i sie orientuje to nim kalibrujesz zwyczajnie monitor, pod "normalny" hdr rowniez. Zeby clippingu nie bylo itd.

Opublikowano
6 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Oczywicie, ze mozna tak ustawic klawiature :)

Jak ustawisz, że „W” wciśniesz do połowy aby wolno chodzić postacią. Bo chyba nie mówisz o wciśnięciu kolejnego klawisza aby „wolniej” chodzić. 

Opublikowano
5 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Jak ustawisz, że „W” wciśniesz do połowy aby wolno chodzić postacią. Bo chyba nie mówisz o wciśnięciu kolejnego klawisza aby „wolniej” chodzić. 

zaczynają się pojawiać klawy z funkcją wciskania klawiszy do połowy właśnie wcelu np wolnego chodzenia

• Like 1